Składniki : około 1 i 1/2 szklanki startej na grubych oczkach dyni 1 średniej wielkości jabłko 2 - 3 łyżki śmietany ( gęstej ) lub jogurt cukier, sól sok z cytryny Przygotowanie : Jabłko umyć i zetrzeć ze skórką - pokropić sokiem z cytryny Zmieszać utartą dynie i jabłko Dodać soli i cukru do smaku - wymieszać Doprawić śmietaną lub jogurtem i ponownie wymieszać Wspaniałym warzywem jest dynia i oczywiście jabłko - owoc sam w sobie smaczny i zdrowy. Połączen... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula