Zupa z marchewki - rozgrzewająca,sycąca i smaczna,a w dodatku lekka i bardzo zdrowa bo ugotowana na bulionie warzywnym.Kolor zupy poprawi samopoczucie i doda Ci energii.Po
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Binenstich to tradycyjne ciasto niemieckie.Drożdżowe ciasto przełożone waniliową masą budyniową,pokryte pyszną skarmelizowaną polewą migdałową.Skradnie serce i kubki smakowe każdego kto je raz skosztuje.Po
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Po raz pierwszy natknęłam się na skorzonerę,bo w handlu to ciągle jeszcze bardzo osobliwe warzywo.Nie zastanawiałam się ani sekundy,bardzo byłam ciekawa jak ono
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!W domu u Aniołów cały czas pierniczymy:) Składniki; 40 dkg mąki, 10 dkg cukru, 20 dkg masła, 1 jajko, 15 dkg miodu, 1 łyżeczka proszku do
Anioły w kuchniczekoladowe "pralinki" jaglane* z daktylami i gorzką czekoladą; koktajl banan-dynia *z kaszy jaglanej, z bananem i mąką kokosową, obtoczone w kakao
More food, love and dreamsZnacie powiedzenie mówiące, że „kto jada sałatki jest piękny i gładki”? Jeśliby się nad tym zastanowić to ma to o tyle sens, że w
UgotujmyTo.plWłaściwie to już nie kupuję wędlin. Jak sobie pomyślę co tam może być…. to wolę chleb z masłem No chyba, że wędlina domowa…. szynka
UgotujmyTo.plWreszcie za oknem nieśmiało przebijają się promyki słońca i podobno ma być jutro iście letni dzień… No cóż, pożyjemy, zobaczymy Jak wszyscy potrzebuję słońca, bo
UgotujmyTo.plBardzo popularnym daniem w Anglii jest zapiekanka mięsna. Jest przygotowywana z mieloną wołowiną czy baraniną w sosie, a na wierzchu z puree ziemiaczanym. Proste i smaczne
UgotujmyTo.plU nas w Lyon dziś... 12'C! Powiem Wam, że chyba jeszcze nigdy nie doświadczyłam takiej temperatury w grudniu, ale to i tak nie przeszkada w
Kitchens AlphabetWalnut ravioli in orange sauceSkładniki.1,5 szkl. mąki pszennej2 żółtkawoda ciepła1 łyżka olejusólNadzienie.10 dag orzechów laskowych20 dag twarogu2 łyżki cukru 1 łyżka skórki
Kulinarny karnet ChristopheraAbsolutna konieczność na świątecznym stole - Cranberry Noël wg Marthy Stewart. Obłędne maślane ciasteczka, idealnie kruche, nadziane żurawiną, pistacjami i orzechami laskowymi, w otoczce z wiórków
Słodko-Słony Świat Ilony450 g mąki pszennej chlebowej 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki drożdży suchych (8 g) 2 łyżki oliwy z oliwek 250 ml ciepłego mlekaNadzienie:1/2 kg
Świat Domowej Kuchni50 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego5-7 dag czerstwej bułkiszklanka mleka2 cebule1 jajkobułka tarta do obtoczenia kotletówsólpieprzolej do smażeniaNa kotlety mielone można stosować różnego rodzaju mięsa
Świat Domowej Kuchni