Lasagne z sosem beszamelowym
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Lasagne z sosem beszamelowym
9 płatków makaronu do lasagne 20-30 dkg żółtego sera masło (do wysmarowania naczynia żaroodpornego) Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 szklanki mleka przyprawy (sól, pieprz) Nadzienie mięsne: 0,5 kg mięsa mielonego 2 średnie cebule sos do spaghetti 2-3 ząbki czosnku przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano)Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 min. Podczas gotowania należy zwrócić uwagę aby płaty się nie posklejały. Wyjąć na talerze i porozkładać każdy osobno.Teraz należy przygotowa...
Czytaj dalej na blogu Świat Domowej KuchniAutor
mapik27
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, sos beszamelowy, mielone, makaron, makarony, ser, lasagne, ser żółty, mięso, czosnek, mąka, cebula, mięso mielone, sos do makaronu, duszone, pieczenie, spaghetti, makaron z serem, dania z makaronem, sos mięsny, sos spaghetti, sos do mielonego , mięso duszone, masło czosnek, dania mięsne, lekkie dania, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego
Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni
Dodaj komentarz