Galaretka z pigwyPasta z pieczonej paprykiPassata pomidorowaDżem z pomidorów i chilliKiszone cytrynyJak wykorzystać kiszone cytryny?Ajwar
Chilli Czosnek i OliwaZupa rybnaDorada pieczona po hiszpańskuSpaghetti z krewetkamiTunezyjska sałatka z tuńczykiemPity z grillowaną rybąEmpanadas z tuńczykiemSos z tuńczyka i anchoisDorada pieczona z oliwą i czosnkiem
Chilli Czosnek i OliwaFarrotto z grzybamiSałatka z pszenicy farroGemistaPaella z warzywamiPaella z kurczakiem i królikiemSałatka z bulguru ze szczawiemPilaw ze szparagami i bobemPilaw z kurczakiem i granatemRisotto z dynią
Chilli Czosnek i OliwaTaki tam zimowy obiadek :) Pyszna, delikatna karkówka wieprzowa duszona w czerwonym winie z dodatkiem cynamonu i suszonych śliwek. Zapraszam do gotowania!Składniki na karkówkę duszoną w
My Culinary ArtCzas : 20 minutSkładniki :2 garści pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej1 utarta na tarce ( grube oczka ) marchew3 łyżki natki pietruszki 1 mandarynka3 łyżki pokrojonego szczypiorek1 łyżeczka herbaty
Buniabaje w kuchniCzas : 20 minutSkładniki :2 garści pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej1 utarta na tarce ( grube oczka ) marchew3 łyżki natki pietruszki 1 mandarynka3 łyżki pokrojonego szczypiorek1 łyżeczka herbaty
Buniabaje w kuchniFantastyczny dodatek do mięs lub samodzielne danie jarskie w okresie nowalijkowym .Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchniFantastyczny dodatek do mięs lub samodzielne danie jarskie w okresie nowalijkowym .Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchniDyniowe piernikowe gofry z ricottą i miodem Nowa gofrownica (od Mikołaja oczywiście, a nie od rodziców xd ^^). Trzeba było wypróbować ;) Zdecydowanie udane, grubiutkie
More food, love and dreamsPyszne, grzane wino jest świetną alternatywą dla herbaty. Nie tylko poprawi nastrój, ale także rozgrzeje w zimowe dni. Zawartość miodu, pomarańczy i malin sprawia, że ten
W poszukiwaniu inspiracjiŚwięta się skończyły więc wracamy w pełny prozdrowotny kurs! Poszalejemy z mąkami co oznacza że w naszych ciastkach na słono zabraknie mąki pszennej :). Będą za to
Kuchnia PROzdrowotnaWielkanoc od zawsze kojarzyła mi się z jajkami, pewnie nie tylko mi, i jak tu przetrwać te święta gdy Syncio uczulony jest na jajka kurze??? postanowiłam
Dzieje kuchennej WiewióryBył to najbardziej emocjonujący czwartek w moim życiu, no może poza porodami ale one nie były w czwartek :)Córcia ma za sobą pierwszy występ w przedstawieniu
Dzieje kuchennej WiewióryDzisiaj nie było zupy. Jakoś tak się złożyło, że zakupy zostały poczynione tejże nie przewidując. Za to zaplanowałam obiady jak się okazało w nadmiarze.Te kolorowe, pyszne
Dzieje kuchennej Wiewióry