Mini pizze to świetny pomysł na smaczną przekąskę. Smakują równie dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Można zabrać je ze sobą na wycieczkę, do
Ze smakiem i z pasjąSezon na truskawki powoli się kończy więc trzeba korzystać z nich do ostatniej chwili. Jeśli lubicie słodkie śniadania to może upieczecie pyszne, puszyste drożdżówki z cudownie
Ze smakiem i z pasjąKorzystam z truskawek ile się da :) nie przejadły mi się jeszcze , dlatego proponuje tym razem czekoladowe ciasto z truskawkami. Bardzo smaczne jest połączenie czekolady z truskawkami
Słodkości i nie tylkoJest ktoś kto nie lubi fasolki szparagowej ? Chyba nie! U mnie króluje co lato pod każdą postacią, ale najbardziej smakuje mi ciepła prosto z wody. Jednak
Magiczne Życie MartyJak wiecie brownie to jedno moich ulubionych ciast, bo jest po pierwsze mega szybkie, po drugie mega łatwe, po trzecie znika w tempie ekspresowym. Dzisiejsza wersja
Bernika - moj kulinarny pamietnikJakiś czas temu dostaliśmy podwójne zaproszenie do włoskiej restauracji Piano Bar Restaurant & Cafe mieszczącej się w Starym Browarze w Poznaniu. Zaproszenie obejmowało 6-daniowy set
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięW grządkach cieszą moje oczy dorodne liście botwiny, więc postanowiłam przygotować z nich gołąbki. Pozostałam przy mięsie wieprzowym, ale zamiast ryżu dodałam kaszę jęczmienną. Do tego
Pasja SmakuGalette to płaska krucha tarta o nieregularnych brzegach, która kryje w sobie dosyć cienką warstwę nadzienia słodkiego lub wytrawnego. Zazwyczaj zawija się nieregularnie lub ozdobnie brzegi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędużo białka , oraz witamin . Polecam. Zaczynamy Składniki: ok 1 kg zębacza 1 cytryna pieprz , sól, 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Najpierw zaczęłam od sosu tatarskiego- przepis znajdziecie tutaj. Myjemy zębacza, porcjujemy. Do miseczki nalewamy oliwę z oliwek, sos z cytryny, rozgnieciony ząbek czosnk, szczyptę soli I pieprzu. Mieszamy. Zębacza układamy w naczyniu I polewamy sosem
Smaki EdytyPrzepis ten znalazłam na Moje wypieki i oczywiście się nie zawiodłam :) Wprowadziłam drobną modyfikację i bułeczki były raz dwa gotowe... Zniknęły jeszcze szybciej :) Tak jak truskawki, które już definitywnie zniknęły z ogródka :( Zostały za to poziomki, a już pojawiają się maliny, dojrzewają porzeczki, agrest i wiele innych owoców, z którymi na pewno uda się coś cudownego wyczarować :) Tymczasem wszystkich
Delicious TitbitsMamie podobno śni się matura po nocach do tej pory. Ja co prawda sypiam spokojnie i śnię na inny temat ale nie powiem pamiętam emocje swojej
Buniabaje w kuchniŚwieże, pachnące maliny... Nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Część wyjadłam z koszyczka zanim jeszcze doszłam do domu, jednak ocalałe owoce wykorzystałam do
sama złodyczSzagówki, kopytka czy sine kluchy. Tak wiele nazw, a oznaczają jedno i to samo: wspaniały domowy obiad, smak dzieciństwa i babcinej kuchni. Lubię wracać do tamtych
W kuchni Karmel-itkiJak już pewnie wiecie, wprowadziłam kilka zmian w moim odżywaniu. Właściwie nie kilka a zmieniłam prawie wszystko. Teraz jadam mnóstwo warzyw pod postacią sałatek, dobrych makaronów
Magiczne Życie MartyQuasadilla jest w stałym elementem naszego menu. Ląduje w niej wszystko to co się znajduje w lodówce, idealna na szybką kolację, urodzinowe przyjęcie dziecka nawet dla
Bernika - moj kulinarny pamietnik