naszego organizmu wraz z niestrawionymi resztkami pokarmow.Z boczniakow chetnie korzystaja wegeterianie,ale miesozercy takze powinni wlaczyc je do swojej diety.Dobra wiadomosc dla liczacych kalorie,boczniaki sa niskokaloryczne. A teraz przepis:300-400 g boczniakow4 lyzki oliwy1 lyzeczka soku z cytrynysol,pieprzkilka galazek swiezego tymianku3 zabki czosnkuWykonanie:Z podanych skladnikow przygotowac marynate i obtoczyc w niej grzyby.Grzybow nie mylam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!słodko. I zawsze tak jest, że robię je z tego co akurat mam pod ręką. Dziś placuszki z bananami. Szybko, smacznie i nie za bardzo słodko.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnisłonecznik, który dostałam do testów. Oba te składniki świetnie się uzupełniają. Cebulka ta daje fajny smak a pieczywo z jej dodatkiem jest aromatyczne i smaczne.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniśniadanie to na drugi dzień z powodzeniem można je zjeść na kolejne. Oczywiście pod warunkiem, że łakomczuszki domowe ich nie zjedzą wszystkich od razu.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimnie nie zadziałało. Ale ogólnie zupa jest zdrowa i nawet jeśli nie stosując jej jako dieta odchudzająca to warto ugotować ją sobie od czasu do czasu.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniczasie ostatniego pobytu u Rodzinki udało mi się dogrzebać do jednego z przepisów, który zawsze będzie mi się kojarzył z moją młodością. Jest to Stefanka, pyszne ciasto z kaszy manny. W tamtych – zamierzchłych – czasach na popularność tego ciasta najbardziej miała wpływ dostępność składników, bo wiadomo, że wtedy za wiele nie można było kupić… Dla większości młodych ludzi
UgotujmyTo.pldość, że każdy domowy chleb jest pyszny i każdy inaczej smakuje, to jeszcze takie samodzielne pieczenie daje mnóstwo radości :)! Co odwiedzam zaprzyjaźnione blogi, to moja lista z przepisami do zrobienia się wydłuża…. trudno mi się powstrzymać :)! Jednak jeszcze więcej mam radości, jak uda mi się namówić kolejne osoby do pieczenia! Ostatnio przeczytałam, że w zeszłym roku w Polsce padło
UgotujmyTo.pljuż tradycją. Razem z Dziećmi celebrujemy każdą chwilę i chłoniemy te nieziemskie zapachy jakie wydobywają się podczas podgrzewania miodu. Jest to najbardziej popularny w sieci przepis, a pochodzi z książki "W staropolskiej kuchni i przy polskim stole" autorstwa Marii Lemnis i Henryka Vitry. Kochani, to już ostatnie dni, aby zagnieść ciasto na piernik. Co roku
Słodko-Słony Świat IlonyDlatego ja, oprócz lekkiej sałatki z sezonowych warzyw, nie podaję do niego żadnego ryżu, ziemniaków czy makaronu. Cóż więcej dodać - musicie koniecznie wypróbować ten przepis. Gwarantuję Wam, że kurczak w tak wyjątkowej wersji na stałe zagości w Waszym codziennym menu.SKŁADNIKI (porcja dla dwóch osób):2 filety z piersi kurczaka8 pieczarek0,5 cebuli4
Słodko-Słony Świat Ilonyjabłkami - to jedna z takich potraw, która swoim aromatem rozchodzi się po całym domu, odciągając nawet dzieci od komputerów :)Bazę do tego wyśmienitego i zawsze udającego się przepisu wyszperałam na blogu moje wypieki.Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli i wymieszać. Na środku zrobić wgłębienie i wkruszyć do niego drożdże, zasypać cukrem i zalać ½ szklanki letniego mleka. Przykryć
Świat Domowej Kuchnizetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.Przygotować pucharki i układać w nich warstwami, najpierw masę serową, a następnie mus.Dodatkowo całość można udekorować odrobiną bitej śmietany kremówki.Inspiracja: miszmasz-marghe Przepis bierze udział w akcjach
Świat Domowej Kuchnipolędwiczek wieprzowych3 łyżki musztardyczubata łyżka miodusok z 1/2 cytrynyłyżka oliwy z oliwekolej do smażeniasólpieprzKolejny przepis na delikatne mięso z polędwicy wieprzowej. Przyrządzenie tego dania jest niezwykle proste - a efekt wyjątkowo spektakularny. Mięso jest delikatne i soczyste z wyraźnie wyczuwalną delikatną słodko-ostrą nutą.Mięso dobrze umyć i oczyścić ze zbędnych błon. Musztardę i miód przełożyć do miski i dokładnie rozetrzeć
Świat Domowej Kuchnipierniczków, ciasteczek itp. Zdobienia wychodzą bardzo precyzyjne, lukier świetnie przylega do dekorowanych powierzchni. Wzory to już tylko kwestia naszej fantazji i kreatywności. Lukier do Dekoracji Pierniczków i Ciasteczek - Przepis: 1 białko jaja 1,5 szklanki cukru pudru barwniki w proszku (opcjonalnie) Lukier do Dekoracji Pierniczków i Ciasteczek - Sposób przygotowania: Cukier puder przesiewamy. Delikatnie ubijamy białko (trzepaczką, nie mikserem) jedynie
Słodka StronaProsta, smaczna i szybka w wykonaniu!Polecam serdecznie!PRZEPIS KLIK
SMYKWKUCHNI