przyrządziłam tą - na bazie oleju - mogę z niego zrezygnować. Sałatka jest prosta, szybka i przepyszna! 200g ugotowanej kaszy bulgur 100g wędzonego kurczaka (waga samego mięsa; użyłam ze skrzydełek) 50g kapusty pekińskiej 50g oliwek (użyłam nadziewanych pastą paprykową) olej (użyłam z orzeszków ziemnych) sól, pieprz Mięso z kurczaka rozdrobnić (wg gustu), kapustę pekińską drobno posiekać a oliwki przeciąć
Di gotujedobra, jak ta na świeżych pęczkach. W ten sposób botwinka króluje w kuchni przez cały rok! Składniki na porcje dla 5-6 osób: WYWAR: 2 litry zimnej wody 2 skrzydełka z kurczaka - lub 2 pałeczki z kurczaka 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku kawałek selera – wielkości orzecha włoskiego kawałek pora – o długości
Grunt to przepis!window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Na choroby? Zupka! Pomidorowa najchętniej :) ZUPA POMIDOROWA Składniki: - dowolne mięso drobiowe (najlepiej bardziej tłuste części - skrzydełka, nogi etc.) - 3 marchewki - 1 pietruszka - 1 cebula - kawałek selera - koncentrat pomidorowy - śmietana kwaśna 18% - 2-3 liście laurowe - 4-5 ziarenek ziela angielskiego - 4-5 ziarenek pieprzu kolorowego - sól
Życie zamknięte w smakuPolecam przepis na udka i skrzydełka pieczone wraz z ziemniakami w piekarniku
Ugotujmy CośPrzepis na pasztet z całego kurczaka z suszonymi pomidorami, orzechami ziemnymi i koperkiem Oddzielić z kurczaka (ok.1 kg) poszczególne partie mięsa - piersi oraz całe nogi od korpusu. Korpus ze skrzydełkami można zamrozić albo od razu nastawić rosół. Ściągamy skórę z piersi i nóżek. Od wewnętrznej strony nogi nacinamy mięso wzdłuż kości i sukcesywnie, etapami oddzielamy nożem mięso. Możemy to robić
Right Behind The Kitchenkrucha, soczysta i pełna smaku. Polecam nie tylko na niedzielny obiad. - kurczak - 2 marchewki - korzeń pietruszki - por - kawałek selera - sól, pieprz Tuszkę należy podzielić na części ( pałki, udka, piersi, skrzydełka, szyjka, korpus, podroby ). Jarzyny obrać. Mięso i warzywa należy zalać do równości wodą, dodać sól. Gotować do półmiękkości kury na wolnym ogniu. Na wywarze przygotować ulubioną zupę. - podgotowane części kury
kawawszklancezrobiona jest z własnych, ale niestety ostatnich w tym roku zbiorów. Intensywna w smaku, bardzo aromatyczna, lekko zaprawiona śmietanką. Pycha :) Składniki: 1,5 kg dojrzałych pomidorów 3-4 skrzydełka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka korzeń kawałek selera 1 mały por 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżeczki cukru
Symfonia smakowaszt.skrzydełek kurzych 3-4 ziemniaki 3-4 łyżki zacierki makaronowej parę plasterków boczku wędzonego majeranek ziele angielskie liście laurowe sól,pieprz Wlałam do garnka wodę - włożyłam skrzydełka,pokrojony na kawałki seler, por,liście laurowe i ziele angielskie. Marchewkę i niedużą pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażyłam na maśle na patelni i dodałam do zupy. Po około
potrawyregionalneszczawiowa najlepsza jest ze świeżych listków szczawiu. Ale,że jest jeszcze zima,to można zrobić zupkę ze szczawiu zamkniętego w słoiczku. Składniki: 300g szczawiu ( ze słoiczka ) mięso na bulion (skrzydełka,udka czy korpus z kurczaka) marchew pietruszka seler kawałek pora cebula ziemniaki ziele angielskie liście laurowe śmietana do zupy 1-2 szt.jajek łyżka masła sól i pieprz do smaku
potrawyregionalnedanie, mnie kojarzy się z dzieciństwem. Tylko , ze w domu jadało się z puree ziemniaczanym a ja podaje z ziemniakami w kawałkach. Kto chętny? Zapraszam! Składniki; porcja rosołowa (skrzydełka czy tez udko kurze) 1 marchew 1 pietruszka 3 duże buraki czerwone sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy 1 cebula 1 łyżka oleju 2 -3 ząbki czosnku ziemniaki łyżeczka majeranku
Radość kipiąca uśmiechem.pyszna zupa zawiera dużo mięsa, dlatego jest bardzo pożywna. Wystarczy za cały obiad. Składniki: 500 g mięsa rosołowego z indyka 2 skrzydełka z kurczaka 1 pierś z kurczaka 300 g żołądków drobiowych 3 duże ziemniaki 2 marchewki cebula kawałek selera korzeń pietruszki liście laurowe ziele angielskie mały kawałek boczku majeranek natka pietruszki sól pieprz kilka ziaren czarnego pieprzu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaudka i skrzydełka z kurczaka 200 g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka garść posiekanego pora pół szkl wina białego wytrawnego sól szczypta kurkumy szczypta kolendry szczypta lubczyku szczypta pieprzu szczypta imbiru tłuszcz do smażenia W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić poporcjowanego i umytego kurczaka. Przysmażyć ze wszystkich stron, podlać winem, dodać posiekane warzywa, pieczarki
Gotowanie jest łatwećwierć kurczaka (ze skrzydełkiem) 2-3 ziemniaki 3-4 ogórki kiszone 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy oregano majeranek bazylia ziele angielskie listek laurowy 300 ml śmietany 22% Mięso umyć włożyć do garnka zalać wodą , dodać listek laurowy i ziele angielskie, ugotować do miękkości. Wyjąć mięso i przestudzić. Warzywa wrzucić do rosołu , doprawić ziołami i gotować
Gotowanie jest łatwepomidory można zastąpić około 3 puszkami pomidorów w zalewie (waga netto 1 puszki - 400 g), a natkę pietruszki - koperkiem. Ćwiartkę z kurczaka można zastąpić porcją rosołową, udkiem lub kilkoma skrzydełkami z kurczaka. Smak zupy można dodatkowo wzbogacić o przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Pomidory do zupy, jeśli ktoś ma ochotę, można sparzyć (tj. naciąć nożem, na czubku na krzyż, włożyć
Gospodyni Miejska