Mata do makaroników (79,90) 8. Deska do krojenia pieczywa 9. Krajalnica do makaronu (39,90) 10. Podajnik do folii i papieru (84,90) 11. Kultowe foremki orzeszki (6,90) 12. Zaparzacz do herbaty (44,90) 13. Maszynka do lodów i shake (137,99) 14. Magiczna miska z durszlakiem (24,90) 15. Drylownica do jabłek (34,90) 16. Deski
Tradycyjna KuchniaKolejny przepis na tak zwane finger food, czyli KRAKERSY Z... Artykuł Krakersy z buraczanym pesto, kozim serem i orzeszkami pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEniej rozsmarować cienką warstwę masy (ok 1/2 puszki). Przykryć drugim płatem ciasta, ten z kolei posmarować masą budyniową. Ułożyć ostatni płat ciasta, rozsmarować resztę masy kajmakowej, całość posypać orzeszkami. Smacznego
Banana Smilesczasu!! I tu z ratunkiem przychodzi fotodieta, już mówię na czym polega jej zamysł. Codziennie fotografujemy przed spożyciem swój każdy posiłek, każdą przekąskę, każdą dokładkę, kostkę czekolady, ciasteczko, orzeszek, napoje, soki - WSZYSTKO, oprócz wody. Tworzymy tym samym fotograficzny dzienniczek żywieniowy. OK, ale jak to ma działać? Otóż zdecydowana większość z nas nie przykłada uwagi do tego co je pomiędzy
Vroblewska-fitlifezwariować. Na koniec mała opowiastka. Pracowałam kiedyś jako opiekunka dzieci w Anglii. Kiedy do nich przyjechałam, przywiozłam im nasze tradycyjne czekoladki z Wedla i kilka paczek kamyczków, czyli orzeszków w kolorowej polewie. Kto ich nie jadł w dzieciństwie? Takie polskie one mi się wydawały, idealne na prezent dla dzieci ;) Matka wzięła do ręki i powiedziała: too much
bistro mamatalerzu poprawią humor gdy za oknem taka szaruga! Zapraszam! Składniki; 20 dag makaronu ryżowego nitki sok z połowy cytryny 3/4 szklanki zielonej soczewicy kilka plasterków chili garść migdałów lub orzeszków ziemnych 1/3 łyżeczki kurkumy 2 łyżki oleju sól do smaku 1 łyżeczka nasion czarnej gorczycy Skworcu kilka liści curry Skworcu szczypta asafetydy Skworcu Przygotowanie; Makaron ryżowy rozkruszamy na ok.2
Radość kipiąca uśmiechem.osolonej wodzie, a gdy przestygnie wymieszaj z suszoną miętą, cynamonem i przyprawą. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodaj drobno posiekane orzeszki pini i podsmaż. Do cebuli dodaj kaszę razem z przyprawami i wszystko dokładnie wymieszaj. Wydrąż pomidory i faszeruj kaszą. Piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut
Kuchnia Bon Appetitmusimy dostosować do konsystencji kremu. Ostudzone ciasto kroimy na 3 części. Układamy pojedynczo, a pomiędzy wylewamy część kremu. ½ kremu należy zostawić na dekorację wierzchnią. Na końcu można przyozdobić posiekanymi orzeszkami ziemnymi i polać roztopioną gorzką czekoladą. Podawać najlepiej dnia następnego, kiedy wszystkie smaki się połączą
Jedz zdrowo żyj zdrowo!PIECZONY BAKŁAŻAN Z JOGURTEM i orzeszkami włoskimi sprawdzi się jako lekka... Artykuł Pieczony bakłażan z jogurtem pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEpół) 3 łyżki mąki z tapioki ⅓ szklanki miodu 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka goździków mielonych Składniki na ciasto: ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki migdałowej ¼ szklanki płatków migdałowych ¼ szklanki mielonych orzeszków pini (albo innych orzechów) ⅓ szklanki miodu (albo więcej) 2 łyżeczki imbiru 1 ½ łyżki cynamonu szczypta soli 3 łyżki mleka ⅓ szklanki oleju kokosowego Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce
PaleoLiferoztopionego masła DODATKI: -orzechy włoskie posiekane na drobno -1 paczka herbatników (mała paczka wystarczy, mogą być maślane, lub zwykłe szkolne) -możemy dodać ulubiony alkohol, ja jednak nie dodawałam -kilka orzeszków ziemnych do posypki, lub włoskich -około 2 łyżki kakao gorzkiego do obtaczania trufli * Z przepisu wychodzi około 35 średnich trufli Do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy miód i podgrzewamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokubanany -5 łyżek miodu -1,5 szkl płatków owsianych górskich -0,5 szkl płatków kukurydzianych -2 garście ziaren słonecznika -1 płaska łyżka cukru -trochę zmielonych orzeszków ziemnych lub włoskich -2,5 łyżki mąki Banany miksujemy w blenderze na masę, dodajemy resztę składników. Blaszkę o wymiarach 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia, i dajemy do niej masę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumieszamy. Warto sprawdzić pod koniec pieczenia czy ciecierzyca jest twardawa i chrupka. Jeśli nam odpowiada to wyciągamy z piekarnika, studzimy i możemy zajadać. Idealna zamiast chipsów, popcornu czy solonych orzeszków. Mniej kaloryczna i według mnie lepsza w smaku :-) P.S Z tej porcji wychodzi dużo więcej przekąski niż w miseczce na zdjęciach :-) Polecam!!! Smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwegańskim serem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy, aż ser się rozpuści lub zrobi się chrupki* – ok. 15 minut w 175C. Jeśli lubimy chrupać, awokado można również posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Przed podaniem lekko skraplamy limonką, posypujemy sproszkowaną słodką papryką i świeżą kolendrą. *Niektóre sery wegańskie (w tym mój) nie topią się tylko robią się chrupiące Artykuł Pieczone awokado
Fill The Bowl