W sobotę- jak to bywa weekendami- przez ilość rzeczy na liście "do zrobienia" nie zawsze jest czas żeby spędzić w kuchni tyle czasu, ile by się
kuchnia do kwadratuSłów kilka o słowach mojego synka.... i grzybowe wspomnienie... zapiekanka z maślakami. Bąbelek pierwsze swe słowa wypowiedział już bardzo, bardzo dawno temu.
MiksturownikW Al-Khobar są knajpki hinduskie, libańskie, włoskie, jest też mój ulubiony Steak House Restaurant , ale typowo chińskiej knajpki tutaj nie widziałem, a
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTo totalna wariacja na temat miodu i marchewki. Ale jaka pyszna! :) Nie ukrywam, że sposób pokrojenia marchewki w tagliatelle podpatrzyłam kiedyś w jakimś amerykańskim programie kulinarnym
Weekendy w domu i ogrodzieSurówkę tę, jak zresztą pokazują dekoracje na zdięciach, robiłam zimą. Nie zmienia to jednak faktu, że wszystkie składniki są dostępne przez okrągły rok. Jest to przepyszna
Gosia gotujeNa zdjęciu: pieczone ziemniaki z rozmarynem, kuskus z oliwkami i kurkumą, biała fasolka w pomidorach, kotlety sojowe inaczej (bardzo dietetyczne i smaczne), surówka z czerwonej kapusty
Qlinarnie i QlinarnieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Qlinarnie i QlinarnieZdrowo, kolorowo i całkiem szybko. Na zdjęciu: kasza jaglana, surówka z czerwonej kapusty, marchewka curry , kotlety sojowe kebab-gyros i ogórki kiszone. Jak zrobić surówkę
Qlinarnie i QlinarnieNa zdjęciu: ziemniaki szwedzkie hasselback potatis , surówka z kapusty kiszonej , kotlet z czerwonej fasoli (panierowany w pestkach słonecznika, wg tego przepisu ), sałatka na ciepło z jarmużu
Qlinarnie i QlinarnieNa zdjęciu: kasza gryczana, zasmażane buraczki , sos koperkowy (zamiast masła olej, a wodę zamieniłam na mleko roślinne), gotowany jarmuż posypany prażonymi orzechami włoskimi (pycha
Qlinarnie i QlinarniePrzez wielu nielubiana, lub pomimijana celowo, u mnie czasem gości na talerzu, bo zwyczajnie ją lubię...mortadela. Gdy kupimy tę dobrej jakości, może ona śmiało konkurować
Gosia gotujeUwielbiam cukinię, zwłaszcza, gdy jeszcze nie jest przerośnięta, bo wtedy nie trzeba jej obierać ze skórki, w której jest mnóstwo witamin. Dzisiaj polecam jej wersję
Gosia gotujeWitajcie :) #szybkiobiad Zasmakowaliśmy ostatnio w kaszy bulgur. Wspaniała, pożywna i szybka w przygotowaniu. Dzisiaj proponujemy taki misz masz z kaszy połączonej z warzywami i innymi dodatkami
vegetanieDzisiaj dołączyłam do listy zakładkę "FIT". Chyba każdy miał (ma lub będzie miał) w swoim życiu taki okres, że przechodził na dietę, obiecywał sobie, że będzie
Czerwona PorzeczkaJako ,że dziś Środa Popielcowa, a ja trzymam się tradycji...zrobiłam jeden posiłek do syta... Posiłek pyszny, zdrowy, pełen witamin i przede wszystkim- na parze! Czyli
Z Kuchni Do Kuchni