Rolady wieprzowe. 287Rolady czy inaczej zrazy zawijane przygotowuje się przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa. Tradycyjnie jest to wołowina, ale można spotkać też rolady robione z użyciem
Kuchnia Beaty
Gołąbki. 241Bardzo lubię gołąbki i najczęściej przygotowuję je z ryżem i mieloną szynką lub chudą łopatką. Równie dobre są z kaszą jęczmienną czy gryczaną, ale dziś postanowiłam
Kuchnia Beaty
Śliwki w occie. 142Bardzo lubię mięso z owocami, często używam żurawiny jako dodatku, sama robię śliwki i gruszki w occie. Soczysta pieczeń z dodatkiem śliweczek niezapomniany smak!! Jeśli zostanie
Kuchnia Beaty
Sos grzybowy. 183Sezon grzybowy zmierza do nas wielkimi krokami, są już pierwsze piękne okazy prawdziwków, podgrzybków i kozaków. Dziś zrobiłam pyszny sos grzybowy, doprawdy palce lizać! SKŁADNIKI
Kuchnia Beaty
Sznycle drobiowe w super panierce. 343Drób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je
Kuchnia Beaty
Schabowy z parmezanem i ulubionymi dodatkami. 157Schabowy z parmezanem, czemu nie??Schab to mięsko, które można szybko przygotować, dlatego szukam różnych smaków, aby zawsze zachwycał! SKŁADNIKI: 4 ubite plastry schabu (dobrze użyć
Kuchnia Beaty
Rolady wieprzowe-2 199Jak już wspominałam bardzo lubię eksperymentować w kuchni, poszukiwać nowych smaków. Zadowolenie moich bliskich i gości jest dla mnie bezcenne. Cieszy również bardzo fakt, że
Kuchnia Beaty
Karkówka w całości. 272Karkówka to bardzo dobre mięso w każdej postaci. Sosy z pieczeni ciemne, aromatyczne super do kluseczek śląskich. Karkówka w całości to dobry dodatek obiadowy oraz jako
Kuchnia Beaty
Szaszłyki drobiowo-wieprzowe. 395Zawsze mam dużo wątpliwości jakie mięsko zrobić na wczesną kolację, aby nie było zbyt ciężkie. Najczęściej przygotowuję zapiekany filet z kurczaka lub polędwiczki wieprzowej. Ostatnio przygotowałam
Kuchnia Beaty
Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą. 516Jeśli lubicie ryby z odrobiną finezji to danie dla Was. Dorsz to ulubiona ryba w naszym domu, no może jeszcze łosoś w niektórych odsłonach, ale o
Kuchnia Beaty
Roladki z polędwicy z suszonymi pomidorami, fetą i żurawiną. 198Szukałam dziś inspiracji na obiadek, chciałam użyć polędwiczki, bo to chude i smaczne mięso. Skończyło się na roladkach z ulubionymi dodatkami. Polecam są nie tylko smaczne
Kuchnia Beaty
"Pyry z gzikiem" 229Jestem wielkopolanką, więc trudno nie lubić tej potrawy - myślę że często gości również na Waszych stołach. Wariacji przepisu na gzik jest bardzo wiele. Tradycyjnie podaje
Kuchnia Beaty
Gulasz myśliwski. 302Dla wszystkich, którzy lubią kasze czy ryż proponuję dziś GULASZ MYŚLIWSKI. Oczywiście można go zjeść z ziemniakami, ale kasza to lepszy dodatek w tym przypadku. SKŁADNIKI
Kuchnia Beaty
Strogonow. 351Boeuf Stroganow (nazwa od bœuf – z franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa) – popularne danie, w Polsce nazywane Strogonow . U mnie w domu dość często gości
Kuchnia Beaty
Strogonow z polędwiczki wieprzowej. 276Jak wspominałam wcześniej STROGONOW to potrawa, która często gości na moim stole, ale przygotowuję go z kurczaka. W ostatnim czasie miałam okazję jeść go z polędwiczki
Kuchnia Beaty