przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:423/600)

Schabowy z parmezanem i ulubionymi dodatkami. 112

Schabowy z parmezanem, czemu nie??Schab to mięsko, które można szybko przygotować, dlatego szukam różnych smaków, aby zawsze zachwycał! SKŁADNIKI: 4 ubite plastry schabu (dobrze użyć

Kuchnia Beaty
Rolady wieprzowe-2 156

Jak już wspominałam bardzo lubię eksperymentować w kuchni, poszukiwać nowych  smaków. Zadowolenie moich bliskich i gości jest dla mnie bezcenne. Cieszy również bardzo fakt, że

Kuchnia Beaty
Karkówka w całości. 227

Karkówka to bardzo dobre mięso w każdej postaci. Sosy z pieczeni ciemne, aromatyczne super do kluseczek śląskich. Karkówka w całości to dobry dodatek obiadowy oraz jako

Kuchnia Beaty
Szaszłyki drobiowo-wieprzowe. 351

Zawsze mam dużo wątpliwości jakie mięsko zrobić na wczesną kolację, aby nie było zbyt ciężkie. Najczęściej przygotowuję zapiekany filet z kurczaka lub polędwiczki wieprzowej. Ostatnio przygotowałam

Kuchnia Beaty
Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą. 467

Jeśli lubicie ryby z odrobiną finezji to danie dla Was. Dorsz to ulubiona ryba w naszym domu, no może jeszcze łosoś w niektórych odsłonach, ale o

Kuchnia Beaty
Roladki z polędwicy z suszonymi pomidorami, fetą i żurawiną. 150

Szukałam dziś inspiracji na obiadek, chciałam użyć polędwiczki, bo to chude i smaczne mięso. Skończyło się na roladkach z ulubionymi dodatkami. Polecam są nie tylko smaczne

Kuchnia Beaty
"Pyry z gzikiem" 181

Jestem wielkopolanką, więc trudno nie lubić tej potrawy - myślę że często gości również na Waszych stołach. Wariacji  przepisu na gzik jest bardzo wiele. Tradycyjnie podaje

Kuchnia Beaty
Gulasz myśliwski. 258

Dla wszystkich, którzy lubią kasze czy ryż proponuję dziś GULASZ MYŚLIWSKI. Oczywiście można go zjeść z ziemniakami, ale kasza to lepszy dodatek w tym przypadku. SKŁADNIKI

Kuchnia Beaty
Strogonow. 304

Boeuf Stroganow (nazwa od bœuf – z franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa) – popularne danie, w Polsce nazywane Strogonow . U mnie w domu dość często gości

Kuchnia Beaty
Strogonow z polędwiczki wieprzowej. 237

Jak wspominałam wcześniej STROGONOW to potrawa, która często gości na moim stole, ale przygotowuję go z kurczaka. W ostatnim czasie miałam okazję jeść go z polędwiczki

Kuchnia Beaty
Żeberka w coli i miodzie. 216

Żeberka to jedno z ulubionych mięs wieprzowych. Wiele słyszałam o żeberkach w coli, więc dziś postanowiłam je wypróbować. Jest wiele przepisów, więc wzięłam z nich co

Kuchnia Beaty
Rolady-farsz. 159

Dziś wypróbowałam kolejny farsz, myślę, że jest bardzo dobry, więc dzielę się z Wami przepisem! SKŁADNIKI: 1 czerwona papryka mała 4 małe ogórki kiszone kawałek białej

Kuchnia Beaty
Sałatka z selera naciowego. 268

Witam, chciałabym przedstawić Państwu kolejny przepis Pana Adama na sałatkę z selera naciowego. Trochę ją zmodyfikowałam i myślę, że każdemu rozpieści podniebienie! SKŁADNIKI: seler naciowy 

Kuchnia Beaty
Zupa ziemniaczana z pulpecikami. 180

Witam serdecznie, jak wiecie bardzo lubię zupy, dziś przypomniałam sobie o zupie ziemniaczanej w nieco niestandardowej wersji- z pulpecikami i roztrzepanym jajkiem. SKŁADNIKI: 5 średnich ziemniaków

Kuchnia Beaty
Idealne ciasto na pierogi 534

Przepis na ciasto, jaki dziś serwuję to prawdziwy rarytas. Receptura pochodzi z 1910 roku. Pierogi są delikatne i cieniutkie, a ciasto podczas wałkowania nie rwie się

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania