SPÓŹNIONE SPAGHETTI Z CZOSNKIEM I CUKINIĄ 249Choć uwielbiam czosnek pod każdą postacią i w większości dań, nie planowałam udziału w Dniu Czosnku. Potrawa z czosnkiem w roli głównej jakoś nie wysuwała się
KUCHARNIA
CHŁODNIK, CZYLI KONIEC WYCZEKIWANIA NA ULUBIONE SMAKI 199W sobotę dostałam prezent, właściwie bukiet, a nawet dwa. Bez kwiatów. Z mnóstwem liści. W soczystych kolorach zieleni i ciemnej purpury. Długo oczekiwany. Witany owacjami. I
KUCHARNIA
Poznajcie PIDE.... 343...czyli turecką pizzę. " Za typowy placek turecki uznaje się pide . Podaje się go bardzo często w tureckich restauracjach za granicą, ale w kraju jada
KUCHARNIA
WĘDZONY, PIECZONY, CIEPŁY, ZIMNY 211Zbieram dobre chwile jak koraliki. Nadziewam na nitki pamięci i chowam w niewidzialnych szkatułkach. A kiedy szukam pociechy, z radością dziecka podnoszę wieczko. Czeka tam na
KUCHARNIA
Okiennice i gruszka miłości. Melanzane Parmigiana. 237Pochodzi z Indii, w V wieku p.n.e. uprawiano go już w Chinach, a do Europy przywędrował dzięki Maurom, gdzie jako pierwsi za jego uprawę zabrali się
KUCHARNIA
Empanadillas: Post Scriptum 247Bardzo ucieszyło mnie to, że tak wielu z Was spodobały się prezentowane w poprzednim poście empanadillas . Mam nadzieję, że teraz Wy znajdziecie swoich 7, a może
KUCHARNIA
Jedna z dziesięciu. Ricotta. 188Lubicie poniedziałki? Ja nie! Lubicie niespodzianki? Ja tak!!! A jeśli poniedziałek zaczyna się od niespodzianki, a nawet dwóch?! Może polubię i poniedziałki?! W każdym razie miniony
KUCHARNIA
Dynia z wnętrzem. TU I TAM po raz czwarty. 223T o już nasze czwarte spotkanie w TU i TAM . Nasz wspólny pomysł na gotowanie, tworzenie i smakowanie w obu kuchniach jednocześnie - u Amber
KUCHARNIA
TU I TAM nr 10. Bogactwo i przyjemność. Niedźwiedzia. 290TU i TAM . Dwie kuchnie, dwa wirtualne światy, duża odległość i wiele wspólnego. Kulinarna pasja, radość gotowania, smakowania i tworzenia. To wszystko powody, dla których regularnie
KUCHARNIA
Spanakopita z pokrzywą, bo wszystko się kręci wokół zieleni 201Maj. Wszystko się kręci wokół zieleni. Kręcę się i ja. W prawo na łąkę. W lewo do ogrodu. Z łąki na prawo do
KUCHARNIA
Knedle z morelami? Tyrolski smak inaczej. 260Czasem wszystko zaczyna się od tęsknoty. Za ciepłym latem i dojrzałymi owocami. Za smakiem babcinych knedli i rumianą tartą bułką z patelni. Tęsknicie? Ja
KUCHARNIA
Kotlety z szynki i otrębami owsianymi 201Składniki: 40 dkg mielonej szynki 10 dkg otrąb owsianych 1 średnia cebula pokrojoną w drobną kostkę 1/2 papryki czerwonej pokrojoną drobną kostkę 1 ząbek czosnku
kgwjanczewo
Penne Carbonara 487Przepis mojego Ukochanego na makaron Penne Carbonara :) Składniki dla dwóch osób: 200 g śmietany 36% 200 g boczku pokrojonego w kostkę 300 g makaronu 1 cebula
My Culinary Art
Pappardelle z boczkiem i suszonymi grzybami 289Dzisiejszy przepis jest wyjątkowy z kilku powodów. Po pierwsze: jest pyszny. Po drugie: jest pyszny! Po trzecie - postanowiliśmy go napisać również po angielsku. :) Przeglądaliśmy ostatnio nasze
W kuchni Katie
Nadziewany por z parowaru 287Już jakiś czas zbierałem się, żeby zrobić cannelloni z pora i wczoraj udało mi się go uparować :) Moje ostatnie cannelloni było jednym z pierwszych wpisów na
Parowar Faceta