Kotlety wieprzowe z pieczarkami. 174Kotlety wieprzowe można przygotowywać na wiele sposobów, dziś zachęcam do SCHABOWYCH Z PIECZARKAMI. SKŁADNIKI: 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki masła i
Kuchnia Beaty
Barszcz czerwony zabielany z makaronem lub prażynkami ziemniaczanymi. 207Barszcz czerwony to zupa, która towarzyszy mi od lat, można powiedzieć "smak dzieciństwa". Dziś mam wrażenie, że coraz rzadziej gości na naszych stołach. Chciałabym odświerzyć ten
Kuchnia Beaty
Kluseczki z kapustą. 352Gotowana kapusta kiszona to pyszny dodatek do wielu mięs.Ja bardzo ją lubię dziś przygotowałam ją z pysznymi kluseczkami, które bardzo łatwo można przygotować. SKŁADNIKI: kiszona
Kuchnia Beaty
Zrazy po meksykańsku. 216Na moim stole goszczą co jakiś czas ZRAZY PO MEKSYKAŃSKU muszę powiedzieć, że za każdym razem znajdują swoich zwolenników, których zadziwiają smakiem. Potrawa fajna, bo może
Kuchnia Beaty
Młoda zasmażana kapusta. 189MŁODA ZASMAŻANA KAPUSTA to świetny dodatek do wszelakich mięs. Sezon się zaczął, więc warto zadbać o swoje podniebienie. SKŁADNIKI: 1-2 główki kapusty sól, pieprz
Kuchnia Beaty
Sałatka cesarska z kurczakiem. 283W gorące dni mamy ochotę raczej na coś niekoniecznie gorącego - proponuję SAŁATKĘ CESARSKĄ Z KURCZAKIEM. Można przygotować ją na wiele sposobów, każdy przygotowuje ją wg. swojego
Kuchnia Beaty
Sos koperkowy. 167Młode ziemniaczki zagościły już na dobre na naszych stołach, proponuję więc smaczny dodatek sos koperkowy. SKŁADNIKI: spory pęczek koperku 1-2 łyżki masła lub kostka warzywna
Kuchnia Beaty
Wątróbka drobiowa z cebulką. 262Nie każdy jest smakoszem smażonej wątróbki, sama za nią nie przepadam. Mam jednak domowników, którzy po prostu ją uwielbiają, dlatego trzeba było nauczyć się jej przyrządzać
Kuchnia Beaty
Dorsz w chrupiącej panierce. 192W mojej kuchni wśród ryb króluje dorsz, wszyscy bardzo lubimy białe mięsko tej rybki. Najczęściej przygotowuję ją w chrupiącej panierce, choć bardzo lubię również z grilla
Kuchnia Beaty
Czerwone buraczki z czosnkiem. 175Sezon zimowych zapraw rozpoczęty, więc dziś proponuję kolejne "wcielenie " buraczków. Przepis pozyskałam niedawno, troszkę go ulepszyłam, wg. własnego gustu i są naprawdę pyszne - zimą jak znalazł
Kuchnia Beaty
Sałatka z buraczków z kapustą. 190Dla wszystkich smakoszy buraczków, polecam tę właśnie sałatkę. Połączenie tych warzyw może wydać się dziwne, ale uwierzcie warto spróbować! Pamiętajcie do przetworów używamy soli niejodowanej!Z
Kuchnia Beaty
Knedle ze śliwkami. 178Jak dotąd knedle ze śliwkami jadłam tylko w restauracjach. Najczęściej są przygotowywane na cieście ziemniaczanym z dodatkiem mąki pszennej czy jak w Czechach w cieście drożdżowym
Kuchnia Beaty
Karkówka w ziołach. 172Dzisiaj kolejna propozycja pieczonego mięsa.. Karkóweczka nadaje się na każdą okazję upieczone mięso jest wspaniałe soczyste, miękkie, delikatne i rozpływające się w ustach
Kuchnia Beaty