Pyszny pomysł na mega szybki obiad ! W ystarczy dosłownie chwila, żeby przygotować takie mięsko - a to dzięki gotowemu farszowi pieczarkowemu od Ole! Później tylko czekamy, aż mięsko s ię upiecze i gotowe! SKŁADNIKI (na 4 porcje) 2 podwójne piersi z kurczaka Pieczarkowy farsz domowy od Ole! sól, pieprz opcjonalnie: mini kukurydze marynowane 1. Piersi kurczaka rozkroić tak, by powstały
Kto ugości moich gości?sałatkę z młodych ziemniaków, z boczkiem, cebulką i ogórkami kiszonymi w delikatnym sosie majonezowym. Doskonała na ciepło jak i na zimno, świetnie sprawdzi się też jako dodatek do klasycznego obiadu domowego w te gorące dni. Polecam! Scroll down for recipe in English Sałatka ziemniaczana z boczkiem i ogórkami kiszonymi (4-6 porcji) Składniki: 150 g boczku pokrojonego w kostkę
karmelowyPropozycja na obiad. Składniki: -filet z piersi kurczaka -4 ziemniaki -2 jajka -2-3 łyżki mąki -łyżka mleka -sól, pieprz, pieprz ziołowy -curry -czosnek granulowany i niedźwiedzi -słodka papryka Fileta dzielimy na dwa plastry, delikatnie rozbijamy, przyprawiamy i odstawiamy na ok. godzinę . Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie, studzimy i obieramy ze skórek. Jajka
Maminek kulinarnyobłędnie pyszne dania. Najczęściej wybieram kaszę jaglaną, ale też dość często sięgam po jęczmienną, pęczak, pszenną czy gryczaną. Zazwyczaj przygotowuję, ją jako danie jednogarnkowe, z wielu powodu, robi się obiad praktycznie sam, mało zmywania i sprzątania hehehe. Dzisiaj zapraszam Was na przygotowanie, pysznego pęczaka z bakłażanem, soczewicą, botwinką i zieleniną. Danie jest dość wytrawne w smaku, przygotowane na bazie cydru
SMYKWKUCHNIdomem. Pierwsze młode ziemniaki mama wykopywała z ogrodu, kiedy na naszej wsi zbliżał się odpust. Była to najczęściej druga niedziela lipca i to właśnie przy okazji odpustowego obiadu na stole pojawiały się pierwsze ziemniaczki z koperkiem. Na czereśnie chodziliśmy mniej więcej w połowie czerwca, kiedy w szkole było już czuć wakacje, a większość ocen została wystawiona. Dzisiaj czereśnie
bistro mamaKolejny piątek i kolejna błyskawiczna propozycja. Tym razem na sałatkę, która możecie podać do grilla, do obiadu, nadziać nią tortillę czy po prostu zjeść jako lunch. Polecam! Składniki : * świeży szpinak * 3 pomidory * czerwona cebula * zielony ogórek * rzodkiewki * czarne oliwki * puszka kukurydzy * kilka suszonych pomidor ów * ulubio ne zioła * sól, piep rz * oliwa z oliwek Przygotowanie : Wszystkie
Magiczne Życie Martyjabłka i pomarańczy. Zupa Kalafiorowa. II Danie Na specjalne życzenie tortilla. W ten dzień nie mogłam odmówić takiej "zachcianki". W sumie to też miałam ochotę na lekki obiad. Zrobiłyśmy duuużo placków, dzięki temu mąż miał lunch do pracy. Jeśli nigdy nie robiłaś tortilli to namawiam, bo to świetny pomysł na przemycenie dziecku warzyw :) U nas tym razem: kapusta
lady-och-mistrzyni.blogspot.comrazem coś dla mojego syna specjalnie ;). W szkole chodzi na obiady i raz na jakiś czas mają makaron z owocami. Tak mu to smakuje, że teraz jak zaczęły się truskawki , to mamo zrób i zrób. Ja zrobiłam po swojemu, dodałam troszkę cynamonu i miodu. U nas cynamon używa się bardzo często, więc i z truskawkami nam smakował :)). Mąż się tylko
kruche babeczkiPozdrawiam cukrzyków! Do czego wykorzystać bób : 1. Przekąska: ugotowany bób podany sam lub z parmezanem, a czasami polany masełkiem 2. Śniadanie: pasty (np. hummus , jajeczna, ziemniaczana) 3. Obiad: kotleciki, zupy, gulasze, puree, pierogi, makarony, risotto. 4. Kolacja: sałatki (np. z jajkami, serem pleśniowym), pesto , pasty do kanapek lub grzanek czosnkowych Z czym łączyć : Z fasolą, szparagami, szpinakiem, czosnkiem, smażonym
Ale Prostebotwiny Zupa szczawiowa z chrzanem Lekka sałatka z serem pleśniowym Mleko z orzechów laskowych Antipasto - i love it! Imbirowy napój na przeziębienie Makaron z kurczakiem i cukinią Szybki piątkowy obiad Placuszki jogurtowe z malinami i bananami
Codzienna kuchnia niecodziennaktórej powinniśmy jeść kolację, oraz jak poradzić sobie z nocnymi atakami głodu przestanie być dla nas tajemnicą. Całość podzielona jest na kilka części – poczynając od śniadania przez obiad i kolację aż do jedzenia w drodze i picia. Wszystko jest poprzelatane ogólnymi informacjami, które przydają się często w codziennym życiu. Mam książkę dopiero tydzień, a już kilka razy sięgałem
Mr. Tastesię w tajemnicy, kupiłam - pierwszy raz w życiu! - białe szparagi. Podam je razem z młodymi ziemniaczkami i zamarynowanym w tajemnych składnikach wczoraj przez C. mięsem. Będzie cudowny, wiosenny obiad! I nic mi w tym nie przeszkodzi, nawet ten paskudny deszcz i zimny wiatr, który powrócił z zimową niemal siłą. Tymczasem już teraz mam dla Was przepis na wiosenną roladę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDzisiaj tradycyjny obiad kuchni polskiej. Zrazy wołowe z cebulą, ogórkiem i boczkiem. Tego dania nie trzeba nikomu przedstawiać. Zna każdy, lubi wielu. Idealne na danie niedzielne i dzień powszedni. Składniki: 6 kotletów z wołowiny sól i pieprz do smaku 6 łyżeczek musztardy delikatesowej 3 małe ogórki kiszone 2 duże cebule 200 g boczku surowego, wędzonego olej do podsmażenia zrazów
Smak mojego domumiejsce sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Właśnie ona stworzyła przyjemną, bajkową atmosferę restauracji, dbając o każdy szczegół. W sali truskawkowej się zakochałam, a w diamentowej mogłabym codziennie jadać obfite obiady. Gdybym do restauracji przyszła z najlepszymi znajomymi, czułabym się jak w domu, na rodzinnym spotkaniu, jednak na degustacji, nie czułam się do końca komfortowo – nie lubię atmosfery z zadęciem. Dla tych
Kuchnia Bazyliiprzeliczaj na jedną miarę- większość sklepów przy cenie podaje cenę jednostkową za np. 100 gram. 16. Planowanie- Poświęć czas na początku tygodnia, aby zaplanować, co masz zamiar zrobić na obiad w nadchodzących dniach. 17. Porównywanie- Zanim wybierzesz się do sklepu to sprawdź oferty w gazetkach online. Porównaj ceny różnych produktów spożywczych w różnych sklepach. UWAGA na oszustwa przy przecenie. Często
Tradycyjna Kuchnia