temat zdrowotnych właściwości. Kaszy jaglanej nigdy za wiele, dlatego najlepiej zrobić zapas i kupić kilka opakowań, bo można z niej zrobić nie tylko zdrowe budynie, ale także obfite obiady oraz sałatki. Warto przygotować jaglany shake z sezonowymi owocami: do blendera kielichowego wlewamy dwie szklanki mleka, dodajemy kilka dużych, świeżych, wcześniej umytych i osuszonych owoców oraz pięć łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
Moja smaczna kuchniaRacuszki uwielbiam między innymi za to, że są uniwersalne można je zjeść na śniadanie, obiad czy kolację i na prawdę się nimi najeść. Racuchy smażyłam na masełku, ale nie jest to konieczne wystarczy dobrze nagrzana teflonowa patelnia. Składniki: 130 g mąki 150 ml mleka 1 łyżka cukru 1 jajko 1 łyżka masła ( do smażenia
KukuleczkiObiad w pół godziny. Zamiast pomidorków koktajlowych możesz użyć zwykłych (pokrój je na mniejsze kawałki). Jeśli nie masz świeżej bazylii, do pesto dodaj inne zielone liście, np. jarmuż, szpinak lub natkę pietruszki. Składniki: 250 g makaronu spaghetti + 1 łyżka oleju/oliwy + sól ok. 2 szklanki pomidorków koktajlowych 1 opakowanie fety na pesto: 2-3 duże garście świeżego szpinaku/jarmużu/natki
Qlinarnie i Qlinarnieborówkę amerykańską? Piszcie w komentarzach! Jeśli chcesz być na bieżąco obserwuj nas na Google+ , Instagramie lub Facebooku . Już za parę dni pierwszy konkretniejszy przepis! Co chcecie na początek? Zdrowy obiad, śniadanie, słodkości? Miłego dnia! Paulina
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńJeżeli po obiedzie pozostały Wam kawałki upieczonej ryby, np. pstrąga łososiowego to zachęcam do przygotowania sałatki na bazie szpinaku, pomidorków koktajlowych i czerwonej cebuli. Prosto, szybko i bardzo smacznie :) Składniki na 2 porcje: 2 kawałki upieczonego pstrąga (np. z TEGO przepisu), wagowo około 100 g 2 garście szpinaku baby 1/2 czerwonej cebuli pomidorki koktajlowe sos 1 łyżka soku z cytryny
Ugotowaćzaopatrzyć się w szkolnym sklepiku ;) A teraz coraz więcej osób ma swoje zapakowane pyszności. W pracy mam stołówkę i za niedużą cenę można zjeść zarówno śniadanie jak i obiad, zazwyczaj w kilku wariantach do wyboru. Próbowałam tam się stołować przez tydzień i wymiękłam. Zbyt monotonnie. To właśnie pomogło mi w podjęciu decyzji o przygotowaniu lunchboxów. Staram się, żeby
Czerwona PorzeczkaPieczone bakłażany - połączenie kuchni arabskiej i żydowskiej. Będzie pysznie - obiecuję! Bakłażany w kuchni to zdecydowanie znak, że lato minęło. Jak zwykle za szybko i było za
SMYKWKUCHNImoże by tak dzisiaj bezmięsny obiad? Co powiecie na wykorzystanie darów późnego lata w postaci jabłek do przygotowania przepysznych kluseczek? Polecam wypróbować, moi synowie oszaleli na ich punkcie. Składniki: 1 jajko 1 3/4 szkl mąki 1/2 szkl mleka 1 łyżka cukru sól 1/2 szklanki drobno pokrojonych jabłek Wykonanie: Do mąki dodajemy mleko, jajko, wsypujemy cukier oraz dodajemy szczyptę soli
Z Majeczką w kuchniilościach hurtowych nie zapomniawszy :-D I w ten oto sposób tanio, a wykwintnie przebijecie się do świadomości społecznej, bo bloger, który po raz pierwszy od tygodnia zjadł porządny obiad i to za darmochę, będzie Was chwalił pod niebiosa :-D A teraz wisienka na torcie - najważniejszą zaletą delikatesów kuchni fusion (głównie dla Waszych portfeli) jest ich ilość w potrawie - przykładowo
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajajeczne wprawdzie wszyscy znają, ja zajadałam się nimi za dziecka. Dzisiaj troszkę modyfikacji w tym przepisie, dodałam ser przez co wzbogacił się ich smak. Idealne na szybki i tani obiad. Polecam je podać z ziemniaczkami i surówką
Kulinarne Fantazje Mariolidziurę zabitą dechami”. Kilka domów wzdłuż drogi, krowy za oknem i ciągnący się las. A za nim krawędź świata. Do tego mój podstawowy francuski bardzo kulał. Do każdego obiadu zasiadałam z ogromnym słownikiem. Zanim znalazłam odpowiednie słowo, to wszyscy już zjedli, a ja musiałam posprzątać. Au Pair nie zdało egzaminu. Jak dzieci w szkole, sprzątałam dom. Wracały, to pilnowałam
Pink Envelopewystrój holu, dbałość o miłe szczegóły i dyskrecję (brak nachalności, wścibstwa, a jednocześnie łatwy kontakt w razie potrzeby) obsługi. Super. Po wstępnym zagospodarowaniu kwatery wyszliśmy zjeść wielki obiad powitalny bo nawigacja poprowadziła nas nawet poza traktami restauracyjnymi. I bach ... oprócz udanego kwaterunku już pierwszego wieczoru znaleźliśmy lokal gdzie: wyglądało miło, PACHNIAŁO jedzeniem, smakowało niezwykle świeżo i kosztowało znośne pieniądze
Kuchnia po mojemuGofry wytrawnie? Smakują zarówno świetnie jak te na słodko. Mogą być doskonałą opcją na śniadanie lub obiad. Dzisiejsza propozycja jest bardziej obiadowa i dość nietypowa. Po raz pierwszy z tym połączeniem spotkałam się w jednej z warszawskich knajpek i pamiętam, że ten smak mnie urzekł. Zapadł na tyle w pamięć, że pora podzielić się z Wami przepisem, Składniki: Ciasto
Fabryka pomysłówokres. Tłumaczyć, gdzie idziesz, dlaczego, kiedy wrócisz. Wprowadź jakiś rytuał pożegnalny i przede wszystkim, jeśli to możliwe, dotrzymuj słowa. Obiecałaś, że wrócisz do domu, gdy szkrab wstanie i zje obiad? To wróć o tej właśnie porze. Jeśli się nie da, zadzwoń i powiedz przez telefon, że się spóźnisz. Wydaje Ci się może dziwne, by dzwonić do takiego malucha, wiadomo
Anioszek w kuchniWellington podałam z sałatką z kaszy bulgur, ale o tym następnym razem. Chrupiące ciasto, bogaty aromat grzybów i soczyste mięso. Nic dodać, nic ująć – to potrawa na wykwintny obiad, kolację… i nie tylko. Inspirację znalazłam w Kuchni Maćka . Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylko