Chleb z mąką gryczaną 194letniej wody, by ciasto miało konsystencję jak na zdjęciu Całość wyrabiałam około 20 min., przełożyłam do natłuszczonej olejem foremki i pozostawiłam w cieple do wyrośnięcia Piekłam w automacie do chleba na 12 programie
Proste Potrawy
Chlebem i solą, byle z dobrą wolą 200Zaczynam od najprostszego przepisu z możliwych. Już prościej chyba się nie da ;) Pomimo problemów związanych z brakiem odpowiedniej formy udało mi się upiec pierwszy chleb. Na upartą babę nie ma silnego ;) 30 dag drożdży 2,5 szklanki mąki białej 1 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej 1 szklanka otrębów owsianych 2 szklanki letniej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oliwy coś
bastalena
Chleb na Zakwasie ze Śliwkami 162jest upieczony. Wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. * Inspirowałam się przepisem z bloga ‚White Plate’, wyeliminowałam z przepisu drożdże, zamieniłam niektóre zioła oraz sposób wykonania. The post Chleb na Zakwasie ze Śliwkami appeared first on Made
Made By Mom And Son
1520. Chleb dyniowy 192wyrośnięcia .Następnie zagnieść ponownie , przełożyć do foremki i ponownie odstawić do wyrośnięcia.Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni.Wyjąć z foremki i studzić na kratce. Chleb dołączam również do październikowej listy Wisełki: "Na zakwasie i na drożdżach
Moje domowe kucharzenie
Chleb z otrębami 234piekarnika i piec 10 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 200°C i piec jeszcze 25 minut.Chleb jest upieczony, gdy pukając w jego spód słychać głuchy odgłos. Chleb wyłożyć z foremki na kratkę kuchenną do wystudzenia
Moje domowe kucharzenie
Chleb tostowy 228Pamiętacie o konkursie? Zapraszam, macie jeszcze czas do północy.Dawno nie piekłam chleba tostowego, ale przepis na bardzo prosty i szybki do zrobienia znalazłam tutaj. 20 g świeżych drożdży 250 ml ciepłej wody 350 g mąki pszennej tortowej, typ 450 50 g mąki kukurydzianej lub BŁYSKAWICZNEJ kaszki manny 1 łyżka cukru
Moje domowe kucharzenie
Chleb na drożdżach z ziarnami 345Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Chleb na drożdżach z ziarnami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje
Jajka. Suszone pomidory. Do chleba. Pasta jajeczna z pomidorami 405Pasty do chleba do dobra alternatywa dla wędlin czy innych dodatków. Są ekonomiczne i można za każdym razem przygotować smarowidło o innym, niepowtarzalnym smaku. Tym razem do klasycznej pasty jajecznej dodałam pomidory w różnej postaci. Taka czerwonawa pasta bardzo nam zasmakowała.Doskonała jest też Pasta jajeczna z tuńczykiem albo Pasta z jajek i szynki a dla Tych co wolą
Smaczna Pyza
CHLEB TOSTOWY PSZENNY 207choć z niezbyt zdrowej pszennicy i tak zdrowsze są od tych kupnych, gdzie oprócz pszenicy jest mnóstwo innych dziwnych dodatków. Dlatego ich nie kupuję. Najczęściej opiekam Córci kawałki chleba na zakwasie, dziś dałam się namówić na takie prawdziwe tosty.Chlebek bardzo szybko się przygotowuje, dobrze się kroi (nożem z ząbkami oczywiście), nie kruszy się. Taki opieczony tościk z masełkiem- mmmm pychotka
Smaczne Zdrowe
Odrywany chleb dyniowy z nutella 266okazji dzisiejszego dnia - Akcji World Bread Day 2013 czyli Światowego Dnia Chleba i jego 8 edycji postanowiłam zaszaleć i upiec chlebek niecodzienny, bo z nutellą na słodko wg przepisu Roxany autorki jednego z moich ulubionych zagranicznych blogów. Jednocześnie jako ze trwa sezon na dynie jest to idealny przepis na jej wykorzystanie. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciągnący się chleb (z mozzarellą) krojony w kratkę (bloomin’ bread) 3996Post Ciągnący się chleb (z mozzarellą) krojony w kratkę (bloomin’ bread) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Chleb z kminkiem i prażoną cebulką 200Inna wersja tego chlebka. Tym razem wypieczony z mąki żytniej, z dodatkiem suszonej prażonej cebulki oraz kminku. Pachnący, chrupiący, idealny. A przepis bardzo prosty. Polecam. :) Chleb z kminkiem i prażoną cebulką PRZEPIS /na 1 keksówkę/ Temperatura: 210oC (piekarnik gazowy) Czas pieczenia: ok. 1h Składniki 40 dkg mąki żytniej pytlowej 10 dkg mąki pszennej, typ500 (krupczatka) 3 łyżki siemienia
coolinarnastrefa.blogspot.com
Chleb z patelni czyli patelniak 203Chleb, tym razem pszenny chociaż użyłam zakwasu tego samego co poprzednio czyli Stefana Żytniego. A właściwie to już, zaczynu, ciasta zakwaszonego bo narobiłam go zbyt dużo i musiałam wykorzystać. Stefan okazał się jurny więc rozmnażanie idzie nam świetnie :DZainspirował mnie przepis znaleziony u Margarytki :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
Chleb graham z siemieniem, na zakwasie 208Chleb z mąką graham, lekko słodkawy w smaku, puszysty, ze chrupiącą skórką. Nie trzeba do niego nic poza świeżym masłem chociaż z każdym dodatkiem będzie dobrze smakował. Najciężej czeka się aż wystygnie bo rozum podpowiada, że ciepły nie będzie dobry na żołądek . . . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
Domowe pieczywo - chleb wiejski, francuski - wypiekanie na śniadanie 290Domowy chleb już pachnie. Chrupiąca skórka zachęca do spróbowania. Zapach świeżego pieczywa, takiego prosto z pieca, to zapach szczęśliwego domu - zgodzicie się ze mną ? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza