Inna wersja tego chlebka. Tym razem wypieczony z mąki żytniej, z dodatkiem suszonej prażonej cebulki oraz kminku. Pachnący, chrupiący, idealny. A przepis bardzo prosty. Polecam. :) Chleb z kminkiem i prażoną cebulką PRZEPIS /na 1 keksówkę/ Temperatura: 210oC (piekarnik gazowy) Czas pieczenia: ok. 1h Składniki 40 dkg mąki żytniej pytlowej 10 dkg mąki pszennej, typ500 (krupczatka) 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki sezamu 3 łyżki pestek słonecznika 6 łyżek płatków owsian... czytaj dalej...
Chylę czoła przed każdym kto piecze chleb! mi się nigdy nie udało. Twój jest piękny! pozdrawiam.
Trzeba próbować a ten przepis jest idealny na początek. :)
Na pewno spróbuję po świętach, gdy piekarnik odpocznie od słodkich wypieków.
Wyszedł pyszny!Tylko zamiast krupczatki dałam mąkę chlebową i czas wyrastania i pieczenia standardowy, czyli najpierw godzina, potem pół w formie i pieczenie 30 minut. Wystarczyło :)