minut. Cebula się zeszkli, zmięknie, zrobi się słodka i przeźroczysta, papryka będzie odczuwalnie miękka i soczysta. Tak przygotowane kiełbaski rozdzielamy na porcje, rozkładamy na talerze i podajemy z pszennym chlebem do zagryzania, albo – wzorem amerykanów – wkładamy po kiełbasce w nacięta hot-dogową bułkę, na wierzch nakładamy duszoną paprykę z cebulką. Obie te opcje są jednakowo pyszne, ale tylko jedna(...)czerwonej 300-350g słodkiej okrągłej papryki, najlepiej czerwona i zielona 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 1 czubata łyżeczka oregano 1 łyżeczka pieprzu ziołowego pszenny chleb lub bułki do hot-dogów do podania
Karo in the KitchenRzadko piekę mazurki na święta. Zazwyczaj muszę zjeść je sama bo nie ma chętnych. Z tym ciastem jest jednak zupełnie inaczej. Robiłam je już dwa razy
Dzieje kuchennej WiewióryJakiś czas temu publikowaliśmy przepis na twardą odmianę sera Monterey Jack, czyli Dry Jack . To taki ser, który z powodzeniem może zastąpić parmezan. Dzisiaj mamy dla
Marder&Marder ManufactureSposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa Składniki 3-4 kromki czerstwego chleba ok. 1/2 szklanki mleka 2 jajka 3-4 pieczarki 1/2 cebuli 1/2 papryki kawałek cukinii sól, pieprz curry Sposób przygotowania Chleb … Czytaj dalej Placuszki chlebowe
czarrna od kuchniDzień gna za dniem a ja nie wyrabiam na zakrętach. Wstaję, jadę do pracy, wracam, odbieram dzieci, do domu, do garów, do wanny i spać i
Dzieje kuchennej Wiewiórynawet kilkuletnim pociechom. Ile będzie radochy. Potrzebne nam będą: 12 paluszków surimi, kilka kropel soku z cytryny, kilka zielonych listów do dekoracji (i później do zjedzenia), 6 kromek wiejskiego chleba, czarne oliwki i oliwa z oliwek do przygotowania tapenady, czyli pasty oliwkowej do rozsmarowania na kanapkach. Przygotowanie: Przygotowanie tapenady, czyli pasty z czarnych oliwek. Możemy tutaj skorzystać z gotowej tapenady(...)słoiczku), albo przygotować ją własnoręcznie. W tym celu miksujemy garść oliwek (uprzednio wypestkowanych) z dodatkiem oliwy z oliwek i kilku kropel soku z cytryny. Lekko toastujemy nasze kromki chleba (na grzanki chlebowe). Rozwijamy paluszki surimi i kroimy je w podłużne plasterki. Rozsmarowujemy naszą tapenadę na grzankach chlebowych. Na niej rozkładamy plasterki paluszków surimi i dekorujemy zieleniną. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie
MODA NA BIOpowstydzi się żadna Pani Domu! Składniki na sałatkę (na 6 osób): 1 butelka soku buraczanego 1 mieszanka sałat włoskich 5 średnich buraków 6 jajek 4 kawałki chleba pszennego lub pszenno - żytniego 2-3 szalotki 200 gramów bekonu lub pancetty sól do smaku oliwa z oliwek Składniki na dressing: 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki stołowe musztardy(...)ósemki. Bekon lub pancettę pokrój w kostkę i podsmaż na odrobinie oliwy. Następnie odsącz na papierowym ręczniku, nie wyrzucaj jednak pozostałości po smażeniu, zrobisz na nim grzanki. Chleb pokrój w kostkę, zrób grzanki. Odstaw. Szalotkę pokrój w półksiężyce lub w kostkę. Posiekaj drobno czosnek. Wszystkie składniki na dressing włóż do zakręcanego słoiczka, potrząśnij aby dobrze się ze sobą
Garniec Magalieprzetestowania gotową mieszankę chlebową bez mąki od Melvit. W skład tej mieszanki wchodzą otręby pszenne, płatki owsiane, pestki słonecznika,pestki dyni, siemię lniane, ziarna orkiszu, ziarna sezamu,czarnuszka. Chleb szczególnie polecany dla alergików, sportowcó w i osób które lubią się zdrowo odżywiać . Do przygotowania takiego chleba wystarczą jajka i maślanka. Zapraszam do wypróbowania bo jest pyszny a przede wszystkim bardzo
Sama słodycz i szczypta chiliNie bardzo wiedzieliśmy jak ten deser nazwać. A dobrze by było żeby jakąś nazwę miał, żeby łatwo go było identyfikować. A nazwy do tej pory nie
Marder&Marder Manufacturesuchych). Należy tylko pamiętać, aby na samym końcu zrobić 3 niewielkie zagłębienia i do każdego z nich wsypać oddzielnie sól, cukier i drożdże. Piec w automacie ustawiając program na chleb tostowy (w Clatronicu program 11 ''sandwich'' ). Po upieczeniu szybko wyjąć z formy i postawić najlepiej na ażurowej podstawce
Przepisy KulinarneW Iranie marynuje się prawie wszystko (czyli w sumie trochę jak w Polsce). Czosnek jest tam jedną z najpopularniejszych marynat. Ichniejsze marynaty tym różnią się polskich
Marder&Marder Manufacturetrakcie pieczenie mi się rozkleją, ale nic takiego się nie stało. Wręcz przeciwnie, robiło się je łatwo i przyjemnie. Ciasto jest zupełnie inne niż na chleb. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Na końcu przepisu umieszczam fotorelację, która ułatwi Wam zrobienie rogali. SKŁADNIKI 250 ml letniego mleka 20 g drożdży 1 łyżka cukru 3 łyżki mleka
Passions hobbies lifeWyszłam z domu kiedy było już jasno. Co za ulga! Niebo bez chmur, przebłyski słońca... W pewnym momencie trasy coś jednak się zmieniło... mleko zalało Stolicę
Dzieje kuchennej WiewióryO leczniczych właściwościach czosnku nie trzeba wspominać. Jest dobry na wszystko. Moja mama mawiała, że jest dobry na wszelkie bolanie i kuśki stawanie. Zapewne miała rację
Marder&Marder Manufactureczasami da się zjeść we czwórkę. Przepis: własny /4 porcje/ 8 kromek chleba tostowego 2 jajka 160 ml mleka opcjonalnie dodajcie do masy jajeczno-mlecznej cukier/coś innego do posłodzenia Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Jajka zmiksować z mlekiem. Formę, w której będziemy piec, wysmarować masłem, ułożyć w niej kromki chleba. Zalać je masą. Kiedy piekarnik osiągnie właściwą temperaturę
tost z dżemem