Przepis Zaczyn 100 g mąki żytniej typ 2000 100 g zakwas żytni 100 g wody Składniki na ciasto właściwe 350 g mąki żytniej typ 720 50
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis .Coś takiego bardzo podobnego kiedyś serwowali w wojsku.Było bardzo dobre więc postanowiłem zrobić.Przedtem szukałem oryginalnej receptury w internecie lecz jedno co udało mi
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis -słonina ilość w zależność jaki mamy szynkowar -skórki wieprzowe ugotowane na miękko i zmielone na drobnym sitku.Będą nam służyć jako klej po zmieleniu dodajemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Boczek wędzony rolowany.Z lewej peklowany na mokro z prawej na sucho natarty czosnkiem i z przyprawami Przepis Więc tak ten z lewej jest peklowany na mokro
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Składniki do sporządzenia ogórków: Do zalewy: - woda 1 litr - ocet 10% 250 mil. - 2 lub 3 łyżki miodu najlepiej z pasieki nie sklepu - 20 gram
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Na ten wyrób wykorzystałem: -1,7 kg schabu bez kości -0,5 kg słoniny -pieprz czarny do posypania słoniny -papryka słodka wędzona i pieprz
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Podaje przepis :jak ja robiłem 1. na początek dowolne mięsko peklujemy zgodnie z tabelą peklowania u mnie było to 5 dni.Do solanki dałem liść laurowy,ziele
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Pierwszy sposób Więc tak najpierw słoninę trzeba naszpikować czosnkiem ząbek czosnku kroimy w plasterki około 3 mm robimy czubatym nożem dziurki w słoninie na czosnek
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.W trzech różnych grubościach osłonek wędzona i parzona PRZEPIS Więc tak będziemy potrzebować,ja kupiłem łopatka 4,5 kg i karkówka 4,5 kg Pozyskujemy z
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.PRZEPIS Więc tak będziemy potrzebować,ja kupiłem łopatka 4,5 kg i karkówka 4,5 kg Pozyskujemy z łopatki i karkówki chude mięso to będzie nasza
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Skład; --3,5 szklanki maki pszennej 650 --1 szklanka mąki owsianej --1 szklanka mleka --0,5 szklanki wody -ciepłej --suszone drożdże 8 g --1 łyżeczka
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Zalewa -robimy zalewę (solankę) 120 g soli kamiennej na litr wody i do niej dodajemy pięć zgniecionych ząbków czosnków na kg słoniny -gotujemy szklankę wody
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Witam serdecznie Propozycja na pyszną przekąskę z łososiem i białym serem na chlebie tostowym. Tak przygotowane tosty są bardzo smaczne i idealnie nadają się do podania jako przekąska lub na śniadanie. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 8 tostów około 8 kromek chleba tostowego około 50 g łososia wędzonego 4 – 5 pomidorków koktajlowych 2 listki sałaty zielonej(...)zależy jak wilgotny mamy ser) sól, pieprz foremka lub szklanka o średnicy około 7 centymetrów Link do filmu z przygotowania: Przekąska z łososiem https://www.youtube.com/watch?v=Clguy3_4xqo Przygotowanie: Najpierw podpiekę chleb tostowy: Z kromek chleba wycinam foremką lub szklanką krążki o średnicy około 7 centymetrów – pozostałe skrawki z chleba można wykorzystać do przygotowania grzanek do zupy lub sałatki. Krążki układam
Uwaga Babcia GotujeParę dni temu, gdy byłam u znajomej, jej córka na śniadanie przygotowywała chleb podpiekany na patelni – pomysł wydał mi się ciekawy i postanowiłam w dniu dzisiejszym przygotować podobny chleb, ale w wersji dla dzieci i w wersji dla mnie – z czosnkiem i sałatą. Eksperyment z chlebem się udał i chłopaki prosili o daokładki – to chyba(...)post Chleb podpiekany na patelni appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekchleb razowy z żytnimi płatkami Dodanie do chleba żytnich płatków, polepszy jego sprężystość i sprawi, że ciemny wypiek nabierze jeszcze intensywniejszego aromatu . sposób wypieku jednego bochenka zaczyn 1 szklanki mąki żytniej razowej 4 łyżki zakwasu 1 szklanki letniej wody wypiek 1 szklanka płatków żytnich 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 szklanka mąki pszennej razowej(...)wody, płatki żytnie, odstawiając je również na dwanaście godzin. Do wyrośniętego zaczynu ( wcześniej odbieramy z zaczynu cztery łyżki ciasta i chowamy w chłodne miejsce,będzie to zakwas na kolejny chleb) d odajemy namoczone płatki, razową mąkę pszenną, razową mąkę żytnią, melasę, oraz sól. Całość mieszamy łyżką, dodając, ewentualnie, tyle wody, aby powstało dość luźne ( prawie "gliniaste") ciasto klejące
Miód i pieprz