przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:375/600)

Ciasto Shrek 367

Dzisiaj pyszne, orzeźwiające i pięknie zielone ciacho. Kto jeszcze nie robił to polecam, bo jest genialnie proste, a efektowne i idealne na upały za sprawą orzeźwiającej galaretki agrestowej. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczenia* 3/4 szklanki cukruPrzygotowanie :Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej(...)cukru* dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje - około 30 sztuk Przygotowanie :Budyń przygotować według zaleceń producenta, tylko zamiast mleka ugotować go na soku. Będzie gęsty. Wylać masę na ostudzony biszkopt. Ułożyć delicje. Schłodzić.Masa śmietanowa :* 2 kremówki po 200ml* 2 łyżeczki żelatyny* dodatkowo : 2 galaretki agrestowe Przygotowanie :Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę ubić, dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę wylać

Magiczne Życie Marty
DIETETYCZNE CIASTO CZEKOLADOWE Z PORZECZKAMI, BEZ GLUTENU, BEZ CUKRU, BEZ LAKTOZY 568

bazie biszkoptu bezglutenowego upiekłam dietetyczne ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonej porzeczki. Wyszło pyszniutkie, bardzo delikatne, lekko kwaskowe i... nie tuczące, to chyba najistotniejsze. Polecam wszystkim dbającym o linię, ale nie tylko. U nas smakowało wszystkim, bez wyjątku. Piekłam w tortownicy 24cm.Składniki:- 4 jajka (osobno białka i żółtka)- 3 żółtka- 1/2 szklanki mąki ryżowej- 1/3 szklanki kakao- 1/2 szklanki ksylitolu(...)pieczenia i wygładzamy. Na wierzchu układamy umyte, odsączone porzeczki.Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.35 minut (do suchego patyczka) na programie do pieczenia biszkoptów lub góra-dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu  z piekarnika studzimy, następnie delikatnie wyjmujemy z formy.Przed podaniem oprószyć mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Lekki jogurtowiec z truskawkami 371

różowej truskawkowej. Polecam przygotować ten Lekki jogurtowiec z truskawkami jest idealnym letnim deserem. Polecam. składniki: 2 jogurty greckie po 400 g 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka truskawkowa opakowanie podłużnych biszkoptów truskawki Połowę truskawek kroimy w kostkę. Najpierw w 100 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę truskawkową, studzimy i mieszamy z 400 g jogurtu greckiego dodajemy pokrojone w kostkę truskawki, wkładamy(...)stężeje. Przygotowujemy drugą warstwę, 400 g jogurtu greckiego mieszamy z galaretką cytrynową rozpuszczoną w 100 ml wrzątku, tutaj wkładamy całe truskawki, przekładamy do formy i wierzchu układamy ciasno gotowe biszkopty, dociskamy je, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki do stężenia. Na drugi dzień odwijamy folię, przykładamy talerz i wyciągamy jogurtowiec z formy. Smacznego. The post Lekki jogurtowiec z truskawkami appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bananowiec 551

dwie galaretki cytrynowe w 0,5 l wody, w drugim garnuszku przygotować galaretkę o dowolnym smaku, u mnie truskawkowa. Odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i żółtkiem. Następnie dodać 4 starte na grubych oczkach banany. Wszystko wymieszać mikserem i dodać tężejące galaretki cytynowe. Ponownie wszystko wymieszać. Masę przelać do tortownicy

Monia miesza i gotuje
Sernik na zimno z musem truskawkowym 409

żelatyny , w drugiej 1/3 szkl wody I 1 łyżeczka żelatyny.Mus:Truskawki z cukrem pudrem miksujemy. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy I odkładamy do lodówki. Sernik,  dno blaszki wykładamy biszkoptami. W misce ubijamy na sztywno śmietanę, dodając cukier puder. Teraz powoli dokładamy zmielony ser. Cały czas miksujemy . Dodajemy żelatynę- miksujemy do połączenia wszystkich skłądników. Wylewamy do formy. Na ser nalewamy

Smaki Edyty
Czekoladowe ciasto z truskawkami 393

Ciasto :  Jajka ucieramy ze 100 g cukru i cukrem wanilinowym. Dodajemy mąkę pomieszaną z kakao , proszkiem do pieczenia i przesianą. Ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 C. Po tym czasie studzimy i przekrajamy wzdłuż na dwie części. Krem: Z mleka, 80 g cukru i budyniu , przygotowujemy gęsty krem. Masę(...)studzimy i miksujemy z miękkim masłem na gładki krem.  Czekoladowe ciasto z truskawkami: Połowę budyniu wykładamy na spodzie biszkoptu. Krem przykrywamy drugim blatem Wierzch smarujemy resztą kremu. Truskawki myjemy. wyjmujemy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki i układamy je na cieście. Foremkę z ciastem wkładamy do lodówki . Wcześniej przygotowaną , tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki do stężenia

Słodkości i nie tylko
SUSHI Z CZERWONYM KAWIOREM (recipe in English and Polish) 178

wersja azjatyckiego specjału :).Cukiernictwo w Azji uznawane jest za sztukę. Umiejętność wypieku dobrego ciasta łączy się z prestiżem, np. w Japonii szacunek zdobywa się, gdy dana osoba potrafi upiec biszkopt - Kasutera.Do upieczenia ciasta wykorzystałam sprawdzony przepis na biszkopt herbaciany. Troszkę go zmodyfikowałam. Jeżeli lubicie smak migdałów, to polecam wykorzystać przepis na ciasto chamei.CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Zapowiadany tort 229

już pisałam wczoraj, będzie to podwójnie czekoladowy tort z wiśniami i kremem śmietankowym. Dlaczego podwójnie czekoladowy? Bo składa się z czekoladowego biszkoptu oraz z mocno czekoladowego ganache. Tort wyszedł dobry, aczkolwiek ciasto piekło się z pewnymi przygodami i trochę opadło, więc nie mogę powiedzieć, że bardzo dobry. Jest to dość wrażliwe ciasto i podczas jego pieczenia w kuchni chodzimy(...)uderzamy w piekarnik. Jednak końcowy efekt, a przede wszystkim smak w pełni rekompensuje czas, jaki trzeba poświęcić przygotowaniu tego ciacha. Zapraszam wszystkich na... Tort schwarzwaldzki po mojemu Do przygotowania biszkoptu: 150 g masła 150 g cukru 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 100 g gorzkiej czekolady 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej (opcjonalnie

Ratunku obiad
Brak tytułu 211

oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, a następnie dodać je do przygotowanego wcześniej kremu ( pkt.2). Całość miksować przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowany krem nakładać na biszkopt. Tak wyglądał mój krem: Wersja z samym mlekiem Przygotuj tylko 300 ml mleka. Krem należy przyrządzić według 1 i 2 punktu powyższego przepisu. Tak przygotowany krem nakładać na biszkopt. Porcja kremu

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 260

cynamonu oraz zapach ciasteczek świetnie pasuje do herbatki. Ciastka smaczne, nie za słodkie. Mi takie kompozycje smakowe bardzo odpowiadają, dlatego w ciastka przypadły mi do gustu. Herbatniki szampanki Piast Biszkopty nie całkiem tradycyjne, bo oblewane czekoladą. Kruchy biszkoptowy herbatnik i mleczna czekolada - połączeni idealne. Ciastka dobre do chrupania. Świetnie sprawdzają się także do deserów. Ja biszkopty wykorzystałam przy dekoracji tortu

kolorowotorcikowo
Biskwity z kremem cytrynowym i owocami 179

Przepis na biszkopty - porcja na 6-7 biszkoptów3 jaja50 g cukruszczypta soli0,5 szkl. mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywną pianę - razem z solą i cukrem. Dodać żółtka - ubić na puszystą masę.Mąkę wymieszać z proszkiem - przesiać do masy jajecznej - połączyć delikatnie.Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kłaść łyżką porcję ciasta - formować okrąg średnicy 12-15 cm.Piec

kolorowotorcikowo
Tort zimowy z musem czekoladowym 231

Biszkopt:5 jaj1 szklanka cukru1 1/3 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaMus czekoladowy:200 g czekolady mlecznej100 g czekolady gorzkiej400 ml śmietanki 30%Poncz:1,5 szkl. przegotowanej wody50 ml rumu2 łyżki cukrusok z 1 cytrynyWykonanie:Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek.Białka lekko podbić, dodać cukier - ubić na sztywną pianę.Do piany z białek dodać żółtka, ubijać kilka(...)proszkiem, dodać do masy jajecznej - delikatnie wymieszać.Masę biszkoptową wylać do wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy średnicy 28 cm.Piec w 160 stopniach około 25-30 minut.Upieczony biszkopt wyjąc z tortownicy, ostudzić.Zimny przekroić na 3 blaty.Przygotować poncz:Lekko ciepłą wodę posłodzić cukrem.Dodać sok z cytryny oraz rum - zamieszać.Mus czekoladowy:Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.Rozpuszczon

kolorowotorcikowo
Torcikowa szkoła: dekoracje z kakao i ciastek 249

być prosty, ale efektowny.   Ja zanim przystąpię do dekorowania, a nawet wcześniej - zanim wpadnie mi do głowy pomysł na dekorację, przeszukuję szafki i szuflady kuchenne.Czasem wystarczą biszkopty, ciastka czy cukierki kolorowe, by stworzyć ciekawy tort. CiastkaCiastkami, rurkami, biszkoptami możecie szybko obłożyć boki tortu. Pamiętajcie jednak, że puste rurki, niczym nie wypełnione, szybko miękną i tracą swój kształt.Wybierajcie

kolorowotorcikowo
Tort Charlotte z serem i musem czekoladowym 226

54Składniki: 3 tabliczki gorzkiej czekolady 300 ml śmietanki 30% 2 czubate łyżki żelatyny 400 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru 80 dag waniliowego serka homogenizowanego 2 opakowania podłużnych biszkoptów Wykonanie: 10 dag czekolady pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. A następnie lekko ją ostudzić. Ubić na sztywno śmietankę 30% i stopniowo dolewać do niej czekoladę. Wymieszać i odstawić(...)ponownie wymieszać. Śmietankę 36% ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać serek homogenizowany i miksować przez kilka sekund. Dodać żelatynę i ponownie zmiksować.Spód i boki tortownicy wyłożyć podłużnymi biszkoptami. Moja rada: te przy bokach lepiej przekroić na pół, bo inaczej będą bardzo wystawały poza tort. Nałożyć masę serową i wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Na stężony serek wyłożyć

Pasja Smaku
Rogale marcińskie 275

płatków migdałów Kresto  70 g figi suszone 70 g daktyli (bez pestek) 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Gold Pack 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 białka 4 podłużne biszkopty Dodatkowo: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka 1 szk cukru pudru + 1 łyżka soku z cytryny + ciepła woda      Z ½ szklanki ciepłego mleka 1 łyżki cukru(...)marcepanową rozetrzeć  z cukrem pudrem i 3 łyżkami śmietany. Do utartej masy dodawać partiami zmielony mak z bakaliami i cały czas miksować na średnich obrotach. Dodać pokruszone  biszkopty, posiekaną skórkę pomarańczową i  wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z szczyptą soli, dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania