warstwy budyniowej oraz czekoladowej polewy. Połączenie każdej z tych starannie przygotowanych warstw sprawia, że torcik jest delikatny, nie za słodki, dostojny i pyszny! Możecie zrobić ten torcik w wersji BEZ PIECZENIA! Wystarczy, że zastąpicie biszkopt- małymi biszkopcikami,wyłożonymi na dno tortownicy, lub zrobicie podstawę z naturalnych, owsianych ciasteczek i masła- jak to zrobiliśmy w przepisie na torcik Snickers . Zapraszam
Domowe TortyZagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego też masa wyszła pyszna i gęsta, a zamiast wanilii dodałam cukier waniliowy. Składniki: 1250 ml mleka 4 jajka 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 150 g cukru 130 g masła
Kulinarny Pamiętnikpojawienia się nowych przypraw danie nabrało lepszego aromatu, ale nadal zalicza się je do dań typu - "bieda danie". Przygotowuję je w obu wersjach: z cebulą do bieżącego spożycia, bez cebuli - do zamrożenia, bo doskonale się przechowuje w zamrażarce; potem można dodać cebulę i czosnek. Składniki : 200 ml grochu łuskowego w połówkach 200 g kapusty kiszonej 400 g słodkiej kapusty
Weekendy w domu i ogrodzieskładniki na spód ciasta: 160 g herbatników kakaowych 60 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy na okruszki, dodajemy masło i mieszamy. Następnie równomiernie rozkładamy i
Domowy Smak JedzeniaWsypać szczypiorek, a z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu zrobić dressing. Polać po warzywach. Sałatkę przygotowałam wieczorem, a na drugi dzień zabrałam do pracy. Smacznego :) Kategoria: Dania bez glutenu , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Na wynos , sałatki i surówki , WYTRAWNIE Tagged: dressing , pomidor , ziemniaki
https:KKuchniaMniamgłęboko uśpione dziecko; bo można po prostu poszaleć nie zwracając uwagi na to czy wypada, czy może jednak nie. Oczywiście, dzień pełen takich atrakcji nie mógł się obyć bez drożdżówek. Chcę więc Wam ogromnie polecić bułeczki, które zrobią wrażenie na wszystkich: słodkie, nieco lepkie od lukru, z intensywnym smakiem truskawek otulonych mięciutkim ciastem drożdżowym i ulotnym aromatem kwiatów czarnego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczereśnie, a także rabarbar. Zasada jest jedna - ze słodkimi koniecznie należy zestawić kwaśne, żeby deser nie wyszedł mdły. Najczęściej kisiel zagęszcza się odrobiną mąki ziemniaczanej, ale widywałam też wersje bez zagęszczania, taką owocową zupę. W ogóle, w języku duńskim słowo grød odnosi się do różnego rodzaju deserów i nie tylko. Jest to więc taki właśnie kisiel, ryż gotowany na mleku
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNa początku roku obiecywałam sobie i Wam, że wpisy będą częstsze, bardziej regularne. Od tego czasu życie zweryfikowało moje plany kilkukrotnie, rzucając mi pod nogi mniejsze
Gotuj z Blue Ravensernik powstał przez przypadek. Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam upiec sernik bez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :) Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki
Ciasteczkowy Potwórjest z nimi trochę "zachodu" czyli trochę paprania ale są tego warte, zapewniam. Makaroniki to ciastka bezowo - migdałowe z chrupiącą skórką i mięciutkim wnętrzem przygotowane na bazie bezy włoskiej. No to zaczynamy. Makaroniki rabarbarowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepieczenia z uprzednio narysowanymi okręgami. Następnie włóż je do piekarnika nagrzanego do 160°C . Po 3 minutach zmniejsz temperaturę do 120°C i susz przez 70-80 minut . Gotowe bezy ostudź w lekko uchylonym piekarniku. Pieczony rabarbar: 3-4 laski rabarbaru 100 g cukru odrobina soku z cytryny 1 łyżka wody różanej Rabarbar potnij na skośne cząstki o długości
Food Squarespróbować, bo jest bardzo smaczne. ciasto : 150 g mąki 130 g miękkiego masła 4 żółtka 130 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli beza : 4 białka 170 g ( 3/4 szkl ) cukru 0,5 łyżeczki octu
Polska Zupajajko Do przygotowania kremu potrzebujemy: (możecie zrobić go wcześniej, przechowujcie go w lodówce 2-3 dni, ale wyjmijcie ok. 30 minut przed ozdabianiem muffinek) - 1 opakowanie serka Philadelphia (bez laktozy) - cukier puder Suche składniki umieszczam w jednej misce , w drugiej misce wymieszać mokre składniki. Połączyć składniki mokre z suchymi i powstałe ciasto nakładać do papilotek. Piec około 20 minut
Szybko Tanio SmacznieKolejny wypiek bez glutenu. Tym razem postanowiłam z ciasta wykonać małe bułeczki w papilotkach do muffinek. Do przygotowania ciasta posłużyła mi gotowa mieszanka nosząca wdzięczną nazwę Piekarz mix domowy mąki, którą możecie kupić TUTAJ . W składzie mamy: skrobia pszenna bezglutenowa skrobia kukurydziana mąka kukurydziana glukoza. Producent każe przygotować: 440 ml ciepłej wody 2 łyżki oleju 20 g cukru
MamaOskarkaKolejny wariant słodkości bez pieczenia.Tyma razem przyszła kolej na legendarną kaszę mannę. Kasza ta kojarzy nam się często z jedzeniem dla dzieci. Nie jest to może najlepszy wariant spośród wszystkich kasz do jakich mamy dostęp, niemniej jednak smakuje dobrze, a w cieście wręcz idealnie. Spróbujcie sami :) Potrzebujemy: małą paczkę herbatników maślanych, mi wystarczyło dosłownie koło 10 sztuk 700 ml mleka
MamaOskarka