zwarte, ale lekko lepkie. Odstawiamy na 10 min. Ciasto dzielimy na równe części. Z każdej części wałkujemy cienki placek na wielkość patelni. Tortille smażymy na rozgrzanej patelni ( bez tłuszczu) przez ok. 3 min z każdej strony. Po usmażeniu tortille układamy w garnku i przykrywamy ściereczką, aby tortille dodatkowo zmiękły. Smacznego
Kuchnia Łukaszafety, więc zalecamy częste zaglądanie do piekarnika pod sam koniec pieczenia. 7. PODANIE: Danie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub smażonym ryżem i sałatką. Mimo, iż niepozorna, jedna połówka bez problemu nasyci jedną osobę. Skórki nie jemy, gdyż w dużych i starszych okazach jest po prostu twarda. OM NOM NOM! Świeżutki post ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ na blogu
Nerds Kitchenkonsystencję). Salsę dopraw oliwą, octem balsamicznym, cukrem, solą i pieprzem. Czosnek rozpakuj z folii i wyciśnij ząbki do smażącej się cebuli (czosnek bo upieczeniu jest miękki, więc zrobisz to bez problemu). Zdejmij skórę z dyni, podziel na mniejsze części (powinna się właściwie rozpadać na pure) i włóż do garna z cebulą i czosnkiem. Dodaj bulion, połowę świeżego oregano, przypraw solą
Chilli Czosnek i OliwaLubię takie konkretne książki-poradniki. Trochę historii, wprowadzenia w temat, porad i przepisy. Dzięki tej książce zrobiłam swoje pierwsze sushi. Wszystko było wyjaśnione krok po kroku, więc nawet laik bez problemu mógłby zrozumieć o co chodzi. Książka jest ładnie wydana, każdy przepis zobrazowany jest fotografią oraz niezbędnymi informacjami. Jeśli lubicie sushi, a nie wiecie jak się do tego zabrać
Pasja Smakukoniecznie z przykrywką łączymy produkty: płynny miód, burbon, czosnek i szczypiorek posiekany, przyprawy - wszystko mieszamy, wkładamy steki, miskę zamykamy i wkładamy do lodówki na 12h. Na rozgrzanej grillowej patelni bez tłuszczu smażymy steki, ja lubię wysmażone po 3 minuty z każdej strony, nie odrywając wcześniej od patelni. Jeżeli nie wiecie jak się to tego zabrać możecie zajrzeć do wcześniejszych
Niezły Młynekchciało mi się lecieć do sklepu, więc postanowiłam upiec coś słodkiego. Nie wiedziałam jednak co, więc z pomocą przyszła mi Donna Hay, a właściwie jej książka, którą ostatnio kupiłam. Bez wahania postanowiłam, iż zrobię brownie, takie trochę oszukane, bo do jego przygotowania nie użyłam ani grama czekolady.Potrzebujemy:- 150 g masła- 275 g cukru- 75 g kakao- 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego
W mojej holenderskiej kuchniproszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto upiec w keksówce.Ciasto ciemne:Wykonać podobnie jak ciasto jasne. Zmniejszyć ilość mąki o 1 dużą łyżkę, a następnie dosypać łyżkę kakao. Reszta bez zmian.Upieczone ciasta wystudzić.Krem:1/2 litra mleka1/2 szklanki cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej2/3 kostki masłaOdlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń
Praktyczna plrukoli i orzechów włoskich - mikimama z bloga Czerwień i błękit Cannelloni z brokułami i mozzarellą - Monika Olczak z bloga Cynamon & ChilliDietetyczna lasagna z cukinią i beszamelem na maślance bez masła - Paulina Gruszecka z bloga Jazzowe Smaki Lasagne alla bolognese - Mikołaj Kaczmarek z bloga ItalianizzatoLasagne ze szpinakiem, mozarellą i pomidorami - Młoda Mężatka z bloga Przepisy młodej mężatki Lasagne
Chilli Czosnek i Oliwadzieci...to rzecz jasna, ale nie macie pojęcia jak są rozdrapywane przez ich rodziców a nawet dziadków! Kolorowe , pełne humoru, pozytywne opakowania zachęcają wyglądem do ciągłego sięgania po nie. Bez obaw ! Są to cukierki nadziane zdrowiem ! Dzięki indywidualnemu opakowaniu są również idealne do częstowania, przechowywania w torebce, czy plecaku szkolnym. Smakują tak dziecku jak prezesom, zajadają je urzędnicy
Z Kuchni Do Kuchnioczami. Mimo ,że cztery rodzaje cukierków nawiązują do włoskiej kawy i kawę jak najbardziej czuć..to ..każdy cukierek jest tak cudownie inny ! Wierzcie mi , że te cukierki nie bez powodu zdobyły I miejsce. Cukierki można kupić m.in. w sieci Stokrotka, E.Leclerc, Tesco, Polomarket. Znakomite do dzielenia..znakomite na poprawę humoru, na dodanie sobie pozytywnej energii...Polecam jako ekskluzywny dodatek
Z Kuchni Do Kuchnigdyż rodzaje ziemniaków są różne... -jajko, -olej rzepakowy 5 łyżek -sól -ser żółty do posypania To składniki na tradycyjne BAŁABUCHY, ale ja oczywiście musiałam sobie lekko zmodyfikować przepis, nie bez przyczyny. Dodałam do całości naprawdę sporą ilość siekanej rzeżuchy ogrodowej, nieco innej od tej, która rośnie na parapecie u niejednego z nas. Dlaczego rzeżuchy dodałam? W połączeniu z olejem
Z Kuchni Do Kuchniściu będzie grał pierwsze skrzypce. Jak wiadomo, a może i nie, starej daty panowie, czyli teście wszelakie i ojce..na Sycylii nie gotują. To MA robić kobieta i to bez dyskusji. Są typki bardziej lub mniej wybredne, ale większość raczej zjada wszystko umęczona upałami... by potem poczłapać na słynną sjestę i dać kobiecie święty spokój. Mój śp. Teść był typem
Z Kuchni Do Kuchnisłynna ogromna kanapka... Oto co się podaje w letnie dni na obiad, co się daje ojcom, teściom, mężom, synom do pracy ? Ano musi być makaron! Tam nie ma dnia bez makaronu. Ja do mojej potrawy wybrałam najlepszy. Najlepszy dlatego, że ja sobie ten makaron przetestowałam na Włochach.. Próbowałam wielu innych makaronów ogólnie dostępnych, ale wybaczcie, makaron ma być
Z Kuchni Do Kuchnijest zrobiony. Ja się założe że są ręcznie zrobione ! Musiałam je sobie obejrzec dokładnie. Pyszne, misterne, i bardzo bardzo eleganckie cukierki imieninowe. Zadowola każdego obdarowanego...A poczęstowany nimi...zostanie..bez słów! A teraz kukułeczka kuka... Pyszne kukułeczki ! A oto i Coffee Amo... kto nie spróbuje...to niech żałuje ! Warte spróbowania. Warte degustacji. Niesamowite połączenie czekolady z nadzieniem... Idelane
Z Kuchni Do Kuchnisię wbić paznokcia, to już jej nie bierzcie.Oleżała się po prostu. -papryka czerwona -papryka igołomska- to mój dodatkowy wariant -sedano czyli seler naciowy , tego dajcie naprawdę dużo, bez strachu, gdyż to on powoduje, że sałatka jest inna, jędrna, po prostu smakuje inaczej od naszych tradycyjnych marynat . Ten seler musi być czuć i musi być widoczny, ma być go więcej
Z Kuchni Do Kuchni