miąższ maślano-czosnkowy z ciągnącym się serem. Sposób wykonania jest bardzo prosty, czas oczekiwania krótki, dlatego też można podać taki chleb gościom, którzy zapowiadają się w ostatniej chwili. Idealna przekąska „last minute”, karnawałowa i nie tylko. Składniki: ? 1 mały okrągły chleb ? 100 g masła ? 3 ząbki czosnku ? sól do smaku ? 200 g sera żółtego w plastrach Wykonanie: ? Chleb
To co kochamSzybka słona przekąska na zakończenie karnawału. Może to być również alternatywa dla pączków w Tłusty Czwartek, szczególnie dla osób, które ze słodyczy najbardziej lubią śledzie. Składniki: ? 2 płaty ciasta francuskiego ? 3 łyżki zielonego pesto ? 3 łyżki czerwonego pesto ? 100 g startego sera żóltego ? 100 g startej mozzarelli Wykonanie: ? Rozłożyć oba płaty ciasta francuskiego. ? Jeden posmarować zielonym pesto, a drugi czerwonym
To co kochamFaszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: ? 6 jajek ? 6 plastrów szynki konserwowej ? 2 łyżki ćwikły ? sól do smaku ? kilka pomidorków koktajlowych ? natka pietruszki do ozdoby
To co kochamTakie pieczarki posmakują nie tylko domownikom, ale i gościom. Wyglądają trochę jak pulpeciki. Są idealne jako przekąski lub jako dodatek do dania głównego. Taka przystawka będzie hitem na każdym przyjęciu lub smaczną niespodzianką podczas obiadu. Pieczarki smażone są w cieście piwnym, nadziewane bryndzą i pachnące pietruszką. Mogą być podane z różnym ulubionymi sosami np. czosnkowym, lub z surówkami. Składniki
To co kochamplacuszki. Większość z nich jest na słodko. Dzisiaj przychodzę z pomysłem na wytrawne placuszki z dodatkiem sera żółtego w cieście. Placuszki są miękkie, wilgotne, przepyszne. Sprawdzą się na śniadanie, przekąskę na wynos i kolację, przepis jest bardzo uniwersalny. Taką wielkość placuszków polecam zawsze dla niemowląt i małych dzieci, gdyż dziecku jest je łatwiej złapać w rączkę niż tradycyjnego dużego naleśnika
ProstePesto.ploleju w temperaturze 170-180°C z każdej strony do zrumienienia, a następnie wykładaj na ręczniki papierowe dla odcieknięcia nadmiaru oleju. Podawaj do obiadu np. z frytkami lub jako przekąska z ulubionymi dipami
Delicious Placepozostać aktywnym przez cały dzień. Jedzenie jaj może być korzystne dla osób, które chcą schudnąć lub utrzymać obecną wagę. Są niskokaloryczne i zawierają zdrowe tłuszcze, co czyni je idealną przekąską lub zamiennikiem posiłku dla osób próbujących ograniczyć niezdrową żywność. Dodatkowo jajka dostarczają niezbędnych składników odżywczych, takich jak witamina A, B6, B12, żelazo, cynk i selen, które są niezbędne dla dobrego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!imprezę, albo na wielkanocny stół to musisz przygotować roladki z chrzanem. To lekkie, ale bardzo aromatyczne połączenie, które z pewnością zadowoli każdego. Pokażę Ci, jak zrobić te smaczne przekąski w kilka minut, a z całą pewnością zachwycisz swoich gości. Pomimo tego, że jest niezwykle prosta w wykonaniu, ta klasyczna kombinacja smaków tworzy fantastyczną przystawkę, którą warto przygotować i podzielić się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!idealny deser do popołudniowej kawki. Dzięki łatwemu przepisowi każdy może w mgnieniu oka przygotować i cieszyć się tymi wspaniałymi i pełnymi smaku rogalikami. Mogą one stanowić słodką częścią śniadania, przekąski lub deseru podane posypane odrobiną cukru pudru nie tylko świetnie wyglądają, ale również pyszne smakują. Ten przepis to połączenie dwóch klasycznych smaków i przepisów – kruchego ciasta ze słodką marmoladą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zrobienia i nie zajmuje wiele czasu. Połączenie śledzia, winogrona i mandarynki sprawia, że jest to wyjątkowa i aromatyczna sałatka. Jest idealna na każdą okazję i świetna jako prosta przekąska. Niezależnie od tego, czy organizujesz kolację, czy po prostu chcesz dodać coś specjalnego do swojego lunchu, sałatka ze śledzia na słodko to doskonały sposób, aby Twój posiłek był niezapomniany. Na moim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tort wątróbkowy to zimna przekąska popularna na Ukrainie. Bardzo prosty w przygotowaniu a do tego pyszny! Zapraszam! Artykuł Tort wątróbkowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąEkspresowa, bardzo prosta i pyszna imprezowa przekąska. Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem z suszonych pomidorów. Takie niby zwyczajne a jednak niezwyczajne. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikShare Pinterest Print Pieczony brokuł z czosnkiem to wyjątkowo prosty i bardzo smaczny dodatek do obiadu lub przekąska A próbowaliście pieczonej kapusty , brukselki lub kalafiora z masłem anchois ? Pycha! Warzywa po upieczeniu są bardziej intensywne w smaku niż gotowane i nie tracą witamin. Składniki: 1 brokuł 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz lub szczypta chili Przygotowanie
Oryginalny smakbardzo szybko znikają ze stołu. Papryczki dobrze się komponują z innymi prostymi przystawkami takimi jak np. jajka faszerowane pieczarkami lub śliwki w boczku . Print Papryczki faszerowane serem Course Party, Przekąska, Przystawka Cuisine Europejska Keyword czosnek, feta, papryka, proste, przystawka, ser Prep Time 10 minutes Cook Time 10 minutes Pieczenie 10 minutes Total Time 30 minutes Servings 16 sztuk Calories
PanGotujeBardzo szybka i smaczna przekąska. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno więc można ją spakować i zabrać na wycieczkę :) Składniki (6 porcji): duże opakowanie ciasta francuskiego 6 serdelków z szynki 6 plastrów sera żółtego 5-6 łyżek ketchupu 1 czubata łyżka oregano 2 łyżki sezamu 1 małe jajko Piekarnik rozgrzej do 200°C. Z płata ciasta francuskiego wytnij
Delicious Place