przekąski - 41322 przepisów (strona:463/2755)

Faszerowane jajka – przepisy 45

Faszerowane jajka to nieodłączny punkt wielkanocnego menu. Świetnie się sprawdzą na wielkanocne śniadanie, ale też jako przekąska na wieczór, gdy odwiedzą nas goście. Farsze do jajek mogą być przeróżne, natomiast to, jakim nadzieniem owe jajka potraktujemy, zależy już tylko od nas samych, od naszego gustu i upodobań Poniżej przedstawiam Ci moje ulubione pomysły na faszerowane jajka. Będzie to klasyka, czyli

Smaki Na Talerzu
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 53

Share Pinterest Print Jajka faszerowane wędzonym łososiem to pyszna przekąska nie tylko na Wielkanoc . Farsz to drobniutko pokrojony wędzony łosoś, mielony twaróg, koperek oraz majonez. Prosto i efektownie Składniki: 6 jajek 100 g wędzonego łososia 100 g mielonego twarogu 3 łyżki majonezu 1 pełna łyżka posiekanego koperku sól pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół

Oryginalny smak
Dip do czipsów 42

Zmodyfikowałam przepis mojej siostry Ani, pasuje również do talarków salami lub kukurydzianych tortilli. A że właśnie ruszyła liga hiszpańska…w telewizji znów zielono i jest zapotrzebowanie na piłkarskie przekąski

To co kocham
Róże z szynki 35

uformowaną kieszeń nałożyć sos chrzanowy formułując róże. ? Róże ułożyć na małym półmisku, tak aby ładnie sterczały do góry farszem. Jest to szybka i smaczna a przy tym bardzo efektowna przekąska. Orzeźwiający smak róż pasuje na każdy stół i każde przyjęcie

To co kocham
Pieczony schab z sosem jabłkowym 42

Intryguje smakiem! Ta smaczna przekąska ma grono wielbicieli wśród mojej rodziny i przyjaciół. Robię ją od ok. 15 lat i jeszcze się nikomu nie znudziła. Składniki: Schab ? 1 kg polędwicy wieprzowej ? 2 łyżki majeranku ? 5 ząbków czosnku ? sól ? 3 łyżki galaretki lub dżemu malinowego ? 1 łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego ? 1 łyżeczka gorczycy Sos jabłkowy ? 1 kg jabłek

To co kocham
Eleganckie przekąski 33

Andrzejki tuż…tuż… A to moja propozycja na małą domówkę. Przekąski robi się błyskawicznie! Efekt jest doskonały, a dobra zabawa gwarantowana! Składniki: ? 1 bakłażan 1. ? 8 pomidorków koktajlowych ? 1 ser pleśniowy typu Camembert okrągły ? 8 ziaren zielonego pieprzu 2. ? 10 plasterków kiełbasy krakowskiej ? 10 oliwek nadziewanych migdałami 3. ? 8 paluchów ptysiowych lub innych ? 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej

To co kocham
Mięsne smakołyki 38

Powoli szykujemy się na powitanie Nowego Roku. A mięsne smakołyki to idealna propozycja treściwych przekąsek dla mięsożerców. Można je przygotować dużo wcześniej, bo smakują na zimno. Pulpeciki z indyka: – 500 g mielonego mięsa z indyka – 1 jajko – 1 bułka kajzerka – sól, pieprz, 1 ząbek czosnku – 1 mała cebula – olej do smażenia – 2 łyżeczki

To co kocham
Ser Brie z malinami 39

Ostatnio w naszej lodówce, dzięki pewnej zaprzyjaźnionej rodzinie, znajduje się sporo serów. Dzisiaj więc przekąska z sera Brie Saint Benoit, który jest bardzo delikatny i łagodny, a dodatek malin sprawia, że smak staje się wyrafinowany. Pychota! Składniki na 4 porcje: ? 2 sery Brie Saint Benoit ? 200 g malin mrożonych ? 3 łyżeczki cukru ? kilka kropli tabasco ? pieprz grubo mielony Wykonanie: ? Odłożyć

To co kocham
Babeczki z łososia z różą ziemniaczaną 33

Połączenie idealne łososia ze szpinakiem. Przekąska typu „piękna i inteligentna”, która powstała w mojej kuchni na Konkurs Kreatywny II. W pierwszej edycji tego konkursu zdobyłam I miejsce, ciekawa więc jestem, czy i tym razem spodoba się jury? A wam się podoba? Składniki na 12 babeczek: ? 700 g filetu z łososia ? 250 g szpinaku mrożonego w liściach

To co kocham
Kulki serowe z winogronami 37

Bardzo szybka, prosta, zdrowa i zarazem elegancka przekąska. Składniki na 26 sztuk: ? 30 dkg sera białego tłustego ? 30 dkg sera z niebieską pleśnią typu rokpol ? sól, pieprz do smaku ? 1/2 szklanki mielonych orzechów włoskich ? 1/2 szklanki płatków migdałowych ? po kilkanaście winogron ciemnych i jasnych ? czipsy ziemniaczane Wykonanie: ? Ser biały zmiksować z pleśniowym na gładką masę, przyprawić. ? Na łyżeczkę masy

To co kocham
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 31

Następna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: ? 6 jajek ? 2 łyżeczki ostrej musztardy ? 2 łyżki majonezu ? 3 plastry wędzonego łososia ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i po chwili obrać ze skorupek. ? Ściąć wierzchołki jajek po skosie, wyjąć żółtka. ? Żółtka

To co kocham