przekąski - 41822 przepisów (strona:2048/2789)

Jajka faszerowane Trio 106

Kto mówi, że sezon na jajka się skończył? Ja mogę je jeść cały rok i w każdej postaci! Składniki: • 6 jajek ugotowanych

To co kocham
Szparag w cieście 121

W sezonie szparagowym, który trwa już od połowy kwietnia, możemy kupić zielone, białe i fioletowe szparagi. Fioletowe bywają rzadko, bo są trudne

To co kocham
Pomidory faszerowane twarożkiem z papryką 107

Czas na lekkie letnie przystawki. Wprawdzie to nie czas na pomidory ale powoli można się do nich przymierzać. Farsz to 

To co kocham
Szaszłyczki arbuzowe z fetą 170

Słodki, zimnny i chrupiący arbuz w połączniu ze słoną i miękką fetą daje zaskakującą mieszankę smaków. Zamiast efektownych ale pracochłonnych szaszłyczków

To co kocham
Śledziowe różyczki 114

Czasami nachodzi mnie ochota na śledzika. Znam wiele smacznych przepisów na tę rybkę, a ten jest mój najnowszy autorski. Łączy się tutaj

To co kocham
Ziemniaki otulone boczkiem 106

W tym zestawieniu mdły ziemniak, ostry smak musztardowy chrupiącego boczku i aromatyczny tymianek wzajemnie się dopełniają i czynią zwykłego ziemniaka niezwykłym i 

To co kocham
Pijane żelki 91

Usłyszałam od znajomej o takich pijanych imprezowych żelkach i bardzo mi się ten pomysł spodobał. Nie do wiary, że potrafią wypić

To co kocham
Mikołaj i Anioł 105

Bardzo udany duet powitalny dla gości. Pomidorowo-serowy Mikołaj i serowo-pomidorowy Aniołek jako starter imprezowy zadziwia, śmieszy i cieszy oko. Składniki na 

To co kocham
Bukiet owocowo-warzywny 122

Jadalny bukiet, w którym ukryte są owoce – winogrona, kiwi i kaki (kaki to owoc czy warzywo?), oraz warzywa – pomidorki, rzodkiewki

To co kocham
Ser pleśniowy z dżemem morelowym 98

W ten Sylwestrowy wieczór życzymy wszystkim sympatykom bloga ToCoKocham magicznego i szczęśliwego wejścia w Nowy 2014 Rok. Aby ten nadchodzący rok był jeszcze

To co kocham
Ślimak z białej pieczonej kiełbasy 155

Biała kiełbasa nierozłącznie kojarzy się z Wielkanocą. Oczywiście najlepsza jest taka zrobiona własnoręcznie od początku do końca, ale bez przesady. Kupiona w

To co kocham
Faszerowane jajka w szynce 117

Czy wyobrażacie sobie kuchnię bez jajek? Ja do tej pory sobie nie wyobrażałam, bo przecież dodaje się je do wielu potraw: kotletów, pasztetów, naleśników

To co kocham
Ozorki na zimno w chrzanie 127

Czasami mam ochotę na danie, które wymaga poświęcenia mnóstwa cennego czasu. Takim daniem są ozorki, któe co prawda same się gotują, ale są dość

To co kocham
Śledzie po grecku 145

Następne śledzie, które proponuję zaserwować na wigilijnym stole, są lekko marynowane z dodatkiem marchewki, cebuli i rodzynek. Polecam, bo smaczne, łatwe do 

To co kocham
Biała kiełbasa ze śliwkami i jabłkiem 127

W tym roku bardzo kiełbasianie na blogu przed wielkanocą. Proponuję różne odsłony białej kiełbasy, którą to dopiero niedawno odkryłam i bardzo

To co kocham

Proponowane wyszukiwania