Tosty z camembertem, szpinakiem i żurawiną polecają się na śniadanie lub przekąskę. Miałam dylemat dotyczący żurawiny. Myślałam nad dodaniem jakichś owoców – karmelizowanych jabłek lub gruszek
KardamonovyKorzystając z tego, że My gdzieś biegał, mogłam w spokoju kucharzyć po swojemu – dla siebie. Byłam bardzo ciekawa smaku pieczonego selera, więc postanowiłam zrobić sobie
KardamonovyMój pierwszy przepis z ciastem francuskim, nie wiem właściwie czemu dopiero teraz. Na pierwszy strzał poszła tarta z kiełbasą i brukselką. Jak wszystkim wiadomo, ciasto francuskie
KardamonovyA tak! Bo niby czemu tego tak nie połączyć? Dodatkowo, jak wiecie, jestem maniaczką różnych zielenin. I święta i zielenina i moje najulubieńsze pesto, lub raczej
KardamonovyTo chyba ostatni świąteczny przepis. Przede mną jeszcze sernik, ale wątpię, że uda mi się zrobić fajne zdjęcie. Już ja tam wiem, jak bardzo nie potrafię
KardamonovyDziś na śniadanie było praktycznie wszystko to, co znalazłam w lodówce. Dokopałam się między innymi do zielonego ogórka. Przypomniało mi się, że jakiś czas temu miałam
KardamonovyMoże i dziwactwo, może i nie. Jeżeli lubicie kaszankę, zupełna norma, tylko podana w trochę inny sposób. Postanowiłam połączyć ze sobą smaki pasujące do tego rodzaju
KardamonovyJuż dawno miałam ochotę zrobić jakąś potrawę z popcornem. Pierwsze pomysły dotyczyły zup. Skończyło się jak zwykle na zieleninie. Najbardziej jestem zadowolona z sosu miodowo-musztardowego
KardamonovyWczoraj na obiad zażyczono sobie spaghetti bolognese… no bo jak bez mięsa? No jak? Trochę przegięłam z ilością makaronu, więc musiałam wykminić co zrobić z
KardamonovySzczęśliwam! Rano zaliczyłam z tyską rodziną, targ warzywny. Dajcie mi więcej pieniędzy, dajcie mi więcej czasu, z kuchni nie wyjdę wcale. Mam tyle pomysłów na potrawy
KardamonovyPieprz syczuański zakupiłam już stosunkowo dawno i o nim zapomniałam. Przy okazji robienia porządku w przyprawach, natknęłam się na niego. Byłam również szczęśliwą posiadaczką krewetek, więc
KardamonovyPierwszy raz miałam okazję spróbować czarnej soczewicy w Mañana Bistro w Chorzowie. Tak, to zdecydowanie był mój smak. Jadłam i jadłam, jadłam i jadłam i
KardamonovyZ wczorajszego obiadu zostało mi parę sztuk szparagów. Jedyne co przyszło mi do głowy tak na szybko, to pasta do pieczywa. Ja lubię takie duperele, nic
KardamonovyTosty zrobione, zjedzone. Powiem Wam, że bardzo pasował do nich dżem figowy. Bez słodkiego dodatku były dobre, ale z dżemem jeszcze lepsze. Nie musicie oczywiście skupiać
KardamonovyOj już dawno się za tym rozglądałam. Nie wiedziałam, że pieczona feta jest tak genialna w smaku. Przepis ukradłam z bloga rngkitchen.pl. Trochę pozmieniałam skład, bo
Kardamonovy