Tortilla z pergaminową piersią z kurczaka. 471Placki tortilla powinny być pod ręką zawsze. Są super wyjściem na nagłą chęć szybkiej przekąski, lekki obiad, czy ciepłą kolację. Można je jeść jako quesadillas lub jako wrapy . Dziś mój sposób na wrap. Innowacyjną częścią wykonania było użycie papirusów firmy Winiary . Do wykonania wrapów potrzebowałam: - 2 tortille szpinakowe (można użyć dowolnej, ulubionej tortilli) - 200g piersi z kurczaka
Z butelką mleczka w tle
Kryzysowe super kromki czyli chlebek smażony :) 152siły i czasu? Stąd też dzisiejszy kryzysowy wpis na kryzysowe kromki.. Ręka w górę kto ich nie zna z dzieciństwa :) To sprawdzony sposób na niejadków, ciepłe, szybkie śniadanie, przekąskę albo na problem pod tytułem "coś bym zjadła ale sama nie wiem co". - 4 kromki pieczywa (niekoniecznie musi być dzisiejsze) - 1 jajko - 1 chlust mleka - pieprz, sól, chilli lub pieprz
Z butelką mleczka w tle
Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 415Pyszne paczuszki z ciasta francuskiego wypełnione szpinakiem. Paczuszki można zajadać same jako przekąskę lub podać jako danie z czerwonym barszczykiem np. podczas wigilijnej kolacji. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g 300 g mrożonego szpinaku (dałam własny zamrożony grubo siekany) 60 g fety 2 łyżki smietany 18 % 1 garść startego sera żółtego pieprz czosnek granulowany 1 małe jajko Szpinak podsmażyć
Monia miesza i gotuje
Szybkie zapiekanki na bułkach lub chlebie 23432The post Szybkie zapiekanki na bułkach lub chlebie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Orzeszki Ziemne w Karmelu 430dobry początek... Cud, miód i orzeszki, czyli przepyszne karmelowe batoniki z prażonymi fistaszkami. Idealny pomysł na szybką, słodką i chrupiącą przekąskę. Orzeszki w Karmelu - Składniki: 2 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych (ok. 350 g)* 1/2 szklanki miodu 1 szklanka cukru 1 łyżka margaryny 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Orzeszki w Karmelu - Sposób przygotowania: Orzeszki podsmażamy na suchej patelni. Prostokątną formę do pieczenia
Słodka Strona
Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" 364Parówki w cieście francuskim to szybka i apetyczna przekąska smakująca zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuję pomysł na podanie tej popularnej przystawki w sposób troszkę inny niż tradycyjny. Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" Składniki: 6 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego opcjonalnie: 6 plasterków szynki lub chudego boczku
Słodka Strona
Roladki z Szynką i Serem w Cieście Francuskim 628prostu jako zakąska np. do seansu filmowego. Małe, zgrabne, przypadną do gustu każdemu amatorowi ciasta francuskiego. Przygotowując je z gotowego ciasta zaoszczędzimy wiele czasu, a mimo to przekąska będzie całkiem efektowna. Roladki z Szynką i Serem w Cieście Francuskim - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (musi być mocno schłodzone) dowolna szynka, polędwica lub chudy boczek ( plastry) ser żółty
Słodka Strona
"Stripsy" 748Stripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC. Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w chrupiącej złocistej panierce to przekąska, której mało kto jest się w stanie oprzeć. Zachęcam do zrobienia domowych stripsów w naszych kuchniach. Proces ich powstawania nie jest skomplikowany, a smak jest wyjątkowy. Stripsy - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka czosnek
Słodka Strona
Mini Torciki Szwarcwaldzkie 186Mini wersja znanego tortu Szwarcwaldzkiego z wiśniami. Takie małe torciki to idealna propozycja na kinderbale, przyjęcia, czy po prostu jako słodka przekąska. Łatwe w wykonaniu, atrakcyjne z wyglądu, a przede wszystkim przepyszne w smaku. Mini Torciki Szwarcwaldzkie - Składniki: Biszkopt: 4 jajka (osobno żółtka i białka) 9 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej
Słodka Strona
Roladki z Łososia Wędzonego 344Roladki z łososia wędzonego to efektowna i smaczna przekąska. Do tego pięknie prezentuje się na stole i ozdobi każde przyjęcie. Można je podawać na mini kanapkach lub jako oddzielną przystawkę. Roladki z Łososia Wędzonego - Składniki: 200 g łososia wędzonego opakowanie kremowego serka (ok. 200 g) przyprawy: koperek suszony, gorczyca w proszku, sól, pieprz, słodka papryka 2 łyżki musztardy łyżka majonezu
Słodka Strona
Tulipany z Pomidorków Koktajlowych 458Tulipany z pomidorków koktajlowych to drobna przekąska ciekawie prezentująca się na półmiskach podczas małych przyjęć, kinderbali lub innych imprezach. Ta "zakąska" wymaga użycia bardziej zdolności manualnych niż kulinarnych, ponieważ jej przygotowanie pod kątem gastronomicznym jest niewielkie. Tulipany z Pomidorków Koktajlowych - Składniki: ok. 250 g pomidorków koktajlowych - śliwkowych pęczek pietruszki lub koperku ulubiony serek śmietankowy liście bazylii (opcjonalnie) Tulipany
Słodka Strona
Pingwinki z Mozzarelli i Oliwek 336Urocze pingwinki można bardzo prosto przygotować z mozzarelli, oliwek i marchewki. Pięknie prezentują się jako dodatek na półmiskach, odrębna przekąska, a także jako dekoracja np. kanapki lub sałatki. Zachwycą się nimi szczególnie dzieci, a możliwe, że i dorośli nie przejdą obok nich obojętnie. Pingwinki z Mozzarelli i Oliwek - Składniki: opakowanie mini mozzarelli marchewka czarne oliwki ponadto: wykałaczki Pingwinki z Mozzarelli
Słodka Strona
Stripsy Rybne 240Odrobinę zdrowsza wersja popularnych stripsów. Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie obiadowe wraz z ziemniakami i surówkami - w obu wersjach smakują wyśmienicie . Stripsy Rybne - Składniki : 3-4 filety z białej ryby (mintaj, morszczuk, dorsz) przyprawa do ryby słodka papryka w proszku pieprz
Słodka Strona
Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem 286Idealny pomysł na natychmiastową przekąskę z ciasta francuskiego. Doskonałe rozwiązanie na podanie smacznej zakąski gdy wpadną niezapowiedziani goście lub gdy po prostu mamy ochotę przekąsić coś dobrego, a mało pracochłonnego. Rogaliki świetnie smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków szynki (można również użyć boczek, salami itp.) kilka plasterków
Słodka Strona
Liebster Blog Award 177Twój ulubiony produkt z którego często korzystasz w kuchni? 5. Jaki jest Twój smak dzieciństwa (danie, deser) 6. Jaki jest Twój ulubiony fast food? 7. Jaka jest Twoja ulubiona przekąska? 8. Jakie danie mączne jest Twoim ulubionym? 9. Jakie jest Twoje ulubione danie Wielkanocne? 10 Jakie jest Twoje ulubione danie na Boże Narodzenie? 11. Jaką kuchnie najbardziej lubisz? (oprócz Polskiej
Słodka Strona