Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami 199Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - pieczarkowym lub paprykowym. Smaczne, pachnące, soczyste. Idealna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy. Pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podane składniki wystarczą na 12 szt muffinek - 6 z nadzieniem paprykowym i 6 z pieczarkowym. Ja zrobiłam muffinki z dwoma rodzajami farszu, ale równie dobrze pieczarki, paprykę i cebulę można wymieszać razem
Kto ugości moich gości?
Śledzie po kaszubsku 3921przepadają (czyli na przykład mnie). Moim zdaniem to najlepsze śledzie. Mogą stać w lodówce kilka dni – przegryzione smakują nawet lepiej. Idealne zarówno na Święta, jak również jako codzienna przekąska do chleba. Śledzie po kaszubsku: 5 filetów śledzi solonych – matjasów (ok. 500 g) 6 suszonych śliwek 1 płaska łyżeczka mielonego ziela angielskiego 4-5 czubatych łyżek koncentratu pomidorowego
Poezja smaku
Sałatka z plasterków buraka, roszponki i koziego sera z sosem pietruszkowym 400zrobienia przy okazji pysznej sałatki z takich pieczonych buraczków. Dodatek zieleniny i sera świetnie skomponował się ze słodyczą warzywa. Zielony kwaskowo-słodki sos dopełnił całości. Większa porcja to fajna przekąska w ciągu dnia a mniejsza może być przystawką przed konkretniejszym daniem. A wspominając buraczki to czy nastawiliście już zakwas na wigilijny barszczyk ? To już ostatnio dzwonek, ale jeszcze zdąży się
Smaczna Pyza
CHRUPIĄCA CIECIERZYCA W DWÓCH NOWYCH WERSJACH SMAKOWYCH 316blaszce. Blaszkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 180*C (termoobieg) i prażę ok.35-50 minut, w międzyczasie kilkakrotnie mieszam każdą wersję na blaszce, uważając by się nie zmieszały. Idealna przekąska na długie filmowe wieczory ale nie tylko, również jako zdrowe drugie śniadanie lub ot tak sobie, do pochrupania... ;-) wersja łagodna
Smaczne Zdrowe
Śledzik na raz, czyli tatar ze śledzia na krakersach 402Prosta, szybka i smaczna przekąska dla miłośników śledzia :) SKŁADNIKI 1 opakowanie krakersów 5-6 filetów śledziowych w oleju z cebulą kilka kawałków papryki konserwowej 2-3 korniszony kilka marynowanych grzybków 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany kilka liści sałaty lodowej świeżo mielony pieprz kolorowy PRZYGOTOWANIE Śledzie i cebulkę odsączamy na papierowym ręczniku. Filety kroimy w kostkę, cebulkę drobno siekamy. Dodajemy
Moje Kuchenne Rewelacje
Śledzie po kaszubsku 379Śledzie ze smażoną cebulką w czerwonym słodko-kwaśnym sosie pomidorowym. Najlepiej smakują na drugi dzień, gdy są już dobrze zamarynowane. Należą do przekąsek, które świetnie sprawdzą się nie tylko w okresie świątecznym... Składniki: 300 g śledzi matiasów 3 cebule 90 g przecieru pomidorowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego łyżeczka cukru 3 łyżki octu winnego 1/2 szklanki oleju rzepakowego
wyzwania kuchenne
Jesienna owsianka z figami i jeżynami 183Owsianka na sniadanie ? To najlepszy wybor z możliwych,bo owsianka to same zalety.Zaspokoi głod na wiele godzin i sprawi,że nie mamy ochoty na podjadanie kalorycznych przekąsek.Ponadto przy obfitosci skladnikow odżywczych pozwala jednocześnie zadbac o szczupla sylewtke.Szczególnie dietetyczna jest owsianka przygotowana na wodzie i z dodatkiem sezonowych swieżych owoców,zamiast kalorycznych suszonych. Należe do grupy osob,ktore uważaja
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka szparagowa & cząber 247masło rozpuścić w ronelku,dosypać bułkę tartą.Zamieszać i trzymać na ogniu,aż bułka z masłem się spieni.Polać fasolkę.Posypać cząbrem podawać jako dodatek do dania głównego lub przekąskę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Apfel-Hafer-Cookies 198Owocowa przekąska lub małe co nieco do kawy pełne błonnika .Przepis już od dłuższego czasu czekał w kolejce na realizcji.Bardzo ciekawy wydał mi się dodatek własnie nie suszonych,kalorycznych owoców,a surowego jabłka.Ciasteczka są pyszne,delikatne po prostu rozpływają się w ustach i niebezpiecznie szybko znikają. Składniki na 25 sztuk: 2 średnie jabłka sok z 1/2 cytryny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zdrowe pomidorki 149posiekać, cebulę pokroić w kostkę. Do miseczki wrzucić pokrojone składniki, dodać posiekany szczypiorek oraz majonez i przyprawy i wszystko wymieszać. Tak przygotowaną sałatką napełniać wydrążone pomidory i podawać jako przekąskę
Ewa w kuchni
Pekinka z kiełkami fasoli mung 229grubych oczkach. Dodać kiełki i przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut aby smaki się przegryzły. Podawać do drugich dan obiadowych lub jako przekąskę gdy po prostu zgłodniejemy
Ewa w kuchni
Sałatka pełna witamin 270pomidora i cebulę w kostkę i wrzucić pokrojone składniki do miski. Dodać szczypiorek i rzeżuchę oraz mix sałat. Następnie dodać dresing i wymieszać sałatkę. Podawać do obiadu, lub jako przekąskę
Ewa w kuchni
Faszerowane ogórki 222powstała gęsta pasta. Ogórki umyć, obrać ze skórki i za pomocą kulkownicy wydrążyć środki. Środek ogórka napełnić przygotowaną pastą. Gotowe ogórki pociąć na plastry i podawać na śniadanie lub przekąskę
Ewa w kuchni
Klopsocukinia 183wody gotować na małym ogniu około 20 minut. Po ugotowaniu pakunek wyjąć na talerz i wystudzić. Gdy klopsocukinia wystygnie wyjąc ją z folii i kroić w plastry. Podawać jako przekąska z pieczywem
Ewa w kuchni
Sałatka z sosem francuskim 251www.doradcasmaku.pl/ jest konkurs " Twój sposób na imprezę ". Mój blog został wytypowany jako jeden ze 100 do drugiego etapu konkursu. W tym etapie trzeba przygotować sałatkę lub przekąskę z wykorzystaniem produktów jakie zostały dostarczone przez Prymat. A są to sosy i dipy. Dziś jeden z przepisów na sałatkę z sosem francuskim. Sos choć z torebki to polecam bo jest
Ewa w kuchni