Po zrobieniu pierwszy raz focaccia robię ją bardzo często. Ostatnio zrobiłam z dodatkami alla pizza, pyszności :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPo zrobieniu pierwszy raz focaccia robię ją bardzo często. Ostatnio zrobiłam z dodatkami alla pizza, pyszności :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSONY DSC Przepis na tę przekąskę jest prosty, a wykonanie wręcz banalne, idealne rozwiązanie na imprezy czy wieczorny seans przed telewizorem! Recipe for that snack is simple, and making it is easy, perfect option for a party or evening with a movie at home! SKŁADNIKI: cienko krojony wędzony boczek awokado suszone śliwki INGREDIENTS: thinly sliced bacon avocado dried plums Awokado
Martyna Cooksserem przygotowałam jako przekąskę na moje urodziny. Wierzcie mi, że nie spodziewałam się, że tak szybko znikną i będą tak bardzo smakować. Nawet mój wybredny tata się nimi zajadał, a na następny dzień pytał, czy jeszcze mi może zostały. Przede wszystkim jest to szybka przekąska, a takie są najlepsze na każdą okazję, czy to imprezę karnawałową, czy też urodziny. Koniecznie
Passions hobbies lifeSałatka z gruszką i serem pleśniowym to mój hiiiiit ❤️ Uwielbiam ją, a dziś dodatkowo dodałam do niej kilka malin, orzechy włoskie i suszone pomidory - na wypasie
CzarnawisienkaNa dzień dobry (późne dzień dobry bo internet odmówił posłuszeństwa) grzanki z TAPENADĄ czyli PASTĄ OLIWKOWĄ, pomidorkami koktajlowymi i serem feta i świeżą bazylią 🌱🍞🍅 Do
CzarnawisienkaSos (dip) Tzatziki to moja ostatnia miłość. Najbardziej lubię go z pitą i gyrosem. Jest mega orzeźwiający, lekki i naprawdę - pyszny! U mnie z ogromną
CzarnawisienkaBrokułowe jajeczka faszerowane Jajka, brokuł, szynka i papryka to bardzo smaczne połączenie smakowe. Pyszne i efektowne jajeczka faszerowane mogą być ciekawym pomysłem na wielkanocne śniadanie lub
Blog z ApetytemNaleśniki z sokiem buraczkowym, faszerowane pikantnym serem, szynką, delikatnym ogórkiem i natką pietruszki. Na drugie śniadanie, jako przekąska, a krojąc na 2 cm kawałki jako przystawka na imprezy! Składniki: na naleśniki: ok 50 ml soku z buraków, szklanka mleka, ok 200 g mąki, jajko, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukry, 3 łyżki oleju, na farsz
Lena GotujeKlasyczny bouef strogonow Klasyczny bouef strogonow. Składniki: 750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4
kuron.com.plŚwietna przekąska! Zarówno w domu np. na kolację, jak i na imprezę. Wyrazista, lekko pikantna. Ponieważ niedługo wieczór Andrzejkowy, przyda się na domowe party 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName
Kulinarne przemysleniaKlasyczny bouef strogonow Klasyczny bouef strogonow. Składniki: 750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4
kuron.com.plpuszyste, lekkie i bardzo waniliowe. A do tego pyszna gorzka czekolada. Można je też wzbogacić o świeże lub mrożone owoce. Takie serniczki to doskonała przekąska, ale świetnie sprawdzą się także jako deser np. na imprezę. Serniczki podczas pieczenie mocno wyrastają, ale niestety później równie mocno opadają. Można spróbować pod koniec pieczenia stopniowo zmniejszać temperaturę, a później zostawić serniczki
Healthy food explorer