przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:8/182)

Niedziela w kuchni 142

małym kawałku gorzkiej czekolady. Z czekoladą wkładamy babeczki jeszcze na minutę-dwie do ciepłego piekarnika. Wyciągamy i na roztopionej czekoladzie układamy po jednej malinie. Na kolację lub przekąskę sałata na ciepło 2 papryki 1/2 cebuli 3 garści miksu sałat 1 łyżka oleju kokosowego Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krótko warzywa. Zmniejszamy(...)ogień i dusimy dodając sałatę. Mieszamy często, aż sałata zwiędnie. Podajemy na ciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa, na kolację, do ryżu lub kaszy. Dobrze smakuje też posypana słonecznikiem i kawałkami sera feta

Kucharzyca
Zapiekane ziemniaczki faszerowane boczkiem i żółtym serem 597

komfort, że mogę przyzwyczajać się do tej myśli i to jeszcze nawet powoli! W zimie najlepsze są ciepłe przekąski. Pieczone ziemniaczki będą "solo" idealną ciepłą przekąską na imprezę, ale mogą również być podane na obiad, np. ze "zwykłym schabowym". Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Przystawka – szybkie tortille 752

Przystawka – szybkie tortille jest w sam raz na każde przyjęcie – szybka, prosta i łatwa do wykonania. Jak się sprężymy to uwiniemy się z nią

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 177

Kolejna porcja przepisów imprezowych, dziś szczególnie myślę o wieczorze Sylwestrowym. Chrupiące i ładnie podane mini porcje „czegoś” zawsze się sprawdzają, na jeden kęs. Przekąska na ciepło lub zimno jak kto woli. Z ciasta francuskiego można przygotować tysiące fantazyjnych przekąsek. Z różnymi farszami, jak np. rozmaitymi serami, wędlinami, mięsem, warzywami, sosami, nawet w wersjach na słodko. Takie mini

Zasmakuj Kuchni
Pudding chia 346

Pudding chia to przepyszny deser, który równie dobrze może być pożywnym śniadaniem i pyszną kolacją. Jeśli jeszcze nie próbowaliście – polecam, bo jest to deser szybki i

Fit Food Brunetki
Kabanosy z serem w cieście francuskim 184

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Nie są trudne w wykonaniu ani pracoch łonne. Czego chcieć więcej od przekąski? :-) Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 długich, grubych kabanosów 10 plasterków sera jajko 5 łyżek sezamu 1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości

Szefowa kuchni
Menu na imprezę – propozycje przepisów 264

sałatki czy szybkie przekąski. Zebrałam dla Was w jednym wpisie najsmakowitsze propozycje z bloga, które z powodzeniem sprawdzą się podczas wizyty gości Podzieliłam przepisy na kilka kategorii: przekąski, na ciepło, na słodko, sałatki oraz sosy. Mam nadzieję, że znajdziecie coś pysznego dla siebie! Będzie mi bardzo miło, kiedy po skorzystaniu z przepisu, wrócicie na bloga i dacie(...)znać, jak smakowało! Smacznego i dobrej zabawy! Przekąski Koreczki imprezowe Pieczona ciecierzyca z puszki – zdrowa przekąska Domowy popcorn z masłem i serem, papryką i czekoladą | 3 rodzaje Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Paluchy z pesto bazyliowym i parmezanem Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki

Kuchnia Bazylii
Drożdżowe ślimaczki z górskiego szlaku 178

dopełnił całość. Pachną ciepłem górskiego schroniska, kiedy wchodzi się do niego po wędrówce usianej wspaniałymi widokami :) Możecie zabrać je ze sobą na szlak, drugie śniadanie albo podać jako przekąskę. Na ciepło i na zimno są pyszne! :) Drożdżowe ślimaczki z oscypkiem, żurawiną i lubczykiem ok. 18 bułeczek Potrzebujesz: Ciasto: 450g mąki pszennej 15g świeżych drożdży /7g suchych szczypta cukru 180ml

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pizzerinki z ajvarem i serem 116

mnie wszelakie przekąski z ciasta francuskiego na ciepło i zimno niezastąpione. Do dipów, past, wspaniałe, w rozmaitych smakach. Dziś okrągłe pizzerinki pachnące pastą warzywną ajvar i łagodnym żółtym tartym serem posypane czarnym sezamem HELIO . Polecam, bo proste i ładnie wyglądające przekąski znikają pierwsze, i to ze smakiem! Coś na ząb;) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 spore łyżki pasty warzywnej(...)środkowej półce piekarnika do zrumienienia. Gotowe wykładam na talerz i smakuję w gronie najbliższych, na ciepło lub zimno Do przepisu wykorzystałam czarny sezam HELIO . SMACZNEJ przekąski i imprezy! Polecam na ciepło i zimno

Zasmakuj Kuchni
Kolorowe kwadraciki z ciasta francuskiego 195

Kolorowo zrobiło się na talerzu :) Te kolorowe kwadraciki, przypominające mini kanapeczki są dobrym pomysłem na ciepłą przystawkę. Najlepsze w nich jest to - że tak naprawdę możemy

Taste Therapy
Menu sylwestrowe czyli jedzenie na Sylwestra 606

przygotować wcześniej, a w Sylwestra jedynie dokończyć. Dlatego ja już mam przygotowany sos romesco , który wykorzystam do nadzienia francuskiego ciasta. Przystawki z francuskiego ciasto to najszybsze i najprostsze przekąski na ciepło. Popularne zarówno wśród dorosłych jak i dzieci. Lubimy mini pizze i od dawna są one w moim sylwestrowym menu. Tutaj fantazja nie ma granic. Pizze można obłożyć krewetkami(...)salami, pieczarkami, pleśniowym serem, a nawet rybą. Mięsna czy jarska, każdy znajdzie coś dla siebie. Małe pizzerinki na Sylwestra to super pyszna przekąska. Menu sylwestrowe przyrządzam najczęściej w formie bufetu. W moim sylwestrowym bufecie znajdują się różne dipy do warzyw, owoców i chleba. Bardzo lubię zielony hummus z awokado na bazie ciecierzycy. Jarskie dipy, grillowane warzywne to świetna odskocznia

codojedzenia
Cukinia z pomidorami czyli pyszna przekąska na ciepło 167

Ochłodziło się, oj jak jest teraz przyjemnie. Chociaż lubię jak jest ciepło, to powoli te codzienne burze męczyły. Dzisiaj przygotowałam coś na ciepło. Lekka przekąska z cukinii i dojrzałych pomidorów, całość z odrobiną oregano i dobrą oliwą. Brzmi pysznie, prawda? Składniki : * mała cukinia * 2 pomidory * kulka mozzarelli  * łyżka oregano  * sól, pieprz  * oliwa z oliwek

Magiczne Życie Marty
Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym 197

jeszcze dojrzeję :-) Posiadając takiego gotowca  w lodówce można wtedy na szybko zrobić ciepłą przekąskę albo słodkie kąski. Ciasto francuskie to cudowny wynalazek, który przyjmie każde nadzienie. Tym razem padło na wypiek wytrawny, czyli tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno ! Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Składniki: 1 opakowanie

Kulinarne przygody Gatity
Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło 115

Najprostsza i chyba najbardziej popularna przekąska na ciepło :) Dodatkowo można dodać inne ulubione składniki, ser, ketchup itp. :) Polecam Składniki: (na 18 sztuk) Opakowanie ciasta francuskiego Parówki 250 g/ 6 sztuk jajko sezam Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na 18 kawałków. Każdą parówkę podzielić na 3 równe części. Parówkę położyć na kawałku ciasta francuskiego zwinąć w rulon(...)brzeg. ( Dzięki temu ciasto nie będzie się otwierać podczas pieczenia).  Zwinięte parówki w cieśnie nacinam lekko nożykiem, smaruje rozmąconym jajkiem a następnie posypuje odrobiną sezamu.  Tak przygotowane przekąski przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 20 minut. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje

Kulinarne przygody
Euro 2016: 6 smacznych dań dla kibiców 197

pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy żółtym serem i układamy po plasterku pomidorka koktajlowego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 25 minut. Podajemy na ciepło jako przekąskę lub dodatek do dania mięsnego. Zapiekanka ziemniaczana w dwóch smakach  450 g młodych ziemniaków 1 cebula 1 pomidor malinowy ½ czerwonej papryki 1 opakowanie serka wiejskiego 2 ząbki(...)ziemniaczanej nakładamy pomidory z papryką, a na drugiej - doprawiony serek wiejski. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Zapiekankę ziemniaczaną podajemy na ciepło jako danie główne lub dodatek do mięsa. Zapiekane pory z młodymi ziemniakami i kurczakiem 250 g piersi z kurczaka 2 pory 4 młode ziemniaki 2 łyżki mleka 2 łyżki

My Chcemy Jeść