niezwykle smaczne. Te pyszne placuszki to idealna propozycja na taki obiad. Choć świetnie sprawdzą się również na lunch, ciepłą kolację, pożywną przekąskę w ciągu dnia albo jako zaimprowizowany na szybko poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Te łatwe, pikantne placuszki łączą w sobie łagodną słodkość porów z ostrym ciepłem chilli. Wyśmienita propozycja
Wędrówki po kuchniMamy karnawał, co upoważnia nas do odrobiny kuchennych szaleństw ;)Co powiecie na pyszne, kruche marcheweczki?:)Można nadziać je dowolnym farszem lub sałatką, podać na ciepło
Czerwona Porzeczkaprzygotowanie szybkiej przekąski - sera Camembert ze słodką nutką. Zazwyczaj jest on podawany z borówkami, u mnie w wersji z pysznym sosem winogronowym. ser camembert dżem z winogron (można go zastąpić, np. żurawiną) odrobina oleju jajko bułka tarta Ser obtaczamy w jajku i bułce tartej, wkładamy na rozgrzaną patelnię grillową. Smażymy z obydwu stron. Podajemy na ciepło z dodatkiem słodko
Humanistka w kuchnidokładkę, albo garść zostanie. Dlatego niniejsze kotlety będą się pewnie u mnie pojawiać częściej, tym bardziej że wyszły pyyyyyszne! Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno i doskonale mogą się sprawdzić jako przekąska na imprezach albo na grilla . Ja podałam je na kolację z sosem tzatziki. Składniki: 25 dag ugotowanych ziemniaków (dajcie tyle ile macie bo to przepis
Mama z miastaDziś przekąska - śniadanie - kolacja - szybkie racuchy z suszoną żurawiną dodatkowo wzbogacone smakiem mleczka kokosowego, miodu gryczanego i oscypka. I to wszystko w wersji na ciepło. Uwielbiam ciepłe przekąski w ciągu dnia i śniadania! Oscypka znajdziecie (nie tylko w górach), także w dobrych sklepach, także internetowych lub zimowo sezonowo w centrach handlowych na dodatkowych stoiskach. Kilka słów
Zasmakuj KuchniPomysł na ciepłą kolację lub przekąskę na słono idealną na domówkę lub drugie śniadanie - parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami sezamu, słonecznika oraz siemieniem lnianym. Wbrew pozorom poniższe parówki w cieście drożdżowym są łatwe i proste do przygotowania 😋 Zachęcam do pieczenia! Składniki na 10-12 sztuk: ciasto drożdżowe 2,5 szklanki mąki pszennej(...)zlepić. Na sam koniec ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem, ziarnami słonecznika oraz siemieniem lnianym. Piec około 30 minut w 195ºC (do zarumienienia się ciasta). Najlepiej podawać na ciepło, np. z sosem czosnkowym lub pomidorowym. Od lewej strony: ciasto przed i po wyrośnięciu Nacięcie ciasto z parówką i farszem Parówki przed pieczeniem Pomysł na przepis STĄD
Ugotowaćciepło, na zimno, czyli jak kto lubi. Taka właśnie jest ta rolada z mięsa kurczaka, pieczarek i sera żółtego. Mnie najbardziej smakuje na zimno jako przekąska. Na ostatniej imprezie urodzinowej prezentowała się na talerzu razem z roladkami z kurczaka z farszem szpinakowym i z pomidorów suszonych
To co kochamPyszna przekąska na imprezę! Kulki mięsno-warzywne w cieście mogą stanowić pyszną przystawkę na przyjęcie albo przekąskę na piknik. Wspaniale smakują zarówno podane w formie zimnej płyty, jak i na ciepło zaraz po upieczeniu. Polecam! Składniki: 0,5kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko po kawałku papryki czerwonej, zielonej i żółtej pół szklanki kukurydzy konserwowej pół pora(...)pieczenia *** *** Przed pieczeniem kulki możemy posmarować roztrzepanym jajkiem (ja tego nie zrobiłam). Pieczemy przez około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180’C. Taka przekąska wspaniale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY
Blog z Apetytemplacuszki z dyni z dodatkiem bekonu. Niezwykle smaczne, lekko słodkie i aromatyczne placuszki są po prostu pyszne. Gorąco polecam Wam zrobić placuszki dyniowe, świetnie sprawdzą się jako ciepła kolacja, lub przekąska w ciągu dnia, stanowią także idealne danie do spakowanie do lunchboxa. Jeżeli szukacie inspiracji na inne dania z dyni to zapraszam Was do Malwiny i Mirabelki(...)będą rumiane. Usmażone placuszki dyniowe układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu po czym podawać. Placuszki z dyni można jeść na ciepło i na zimno. Smacznego
Codzienne GotowanieNajprostsza przekąska podana na ciepło lub zimno z sosami, np. pomidorowym, słodko-kwaśnym, czosnkowym lub ajwarem smakuje obłędnie! Zawsze ma swoich zwolenników. Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego z koncentratem pomidorowym i tartym cheddarem posypane sezamem. Ser świetnie komponuje się z delikatnym ciastem, ma ostrawy smak, lekko kwaskowy, idealny do takiego ciasta. U mnie taka przekąska sprawdza się niemalże
Zasmakuj Kuchnioraz jednocześnie aromatycznym sosem curry. Sos przygotowany na bazie jogurtu i majonezu sprawia, że kiełbasa idealnie nada się nie tylko na obiad, ale również na smaczną, imprezową przekąskę. Na zimno lub ciepło - takie połączenie zawsze świetnie smakuje. Polecam! 500g białej kiełbasy (u mnie z szynki Henryk Kania ) Sos: 100 ml majonezu 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka curry(...)minut z dodatkiem kilku listków laurowych i ziela angielskiego, a parzoną wystarczy podgrzać. Przygotować sos. Wszystkie składniki sosu dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciepłą kiełbasę podawać z sosem. (Na obiad w całości, jako przekąskę można pokroić na mniejsze kawałki
Di gotujeMistrzostwa dość długie, meczy co nie miara, więc bez przesady oczywiście - bo się zaharować w kuchni można ;) Po prostu czasem trzeba miłosiernie dać ich brzuchom odpoczynek od chemicznych przekąsek. Oto propozycja nr 1 w tym temacie - domowe mini - pizze. Składniki (10-12 sztuk): ciasto: 400-500 gram mąki 1 opakowanie drożdży w proszku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli(...)już każdy ma swoje sposoby na własne piekarniki ;) Tak samo jak i pomysły na ulubione dodatki. Minie - pizze smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Stanowią idealną przekąskę do grania czy w podróży - jeśli podamy je bez sosu - na pewno się nie ubrudzimy. Te pizzerinki powstały jeszcze ze starej receptury, więc nie będę nic zmyślać ;) Niebawem przedstawię jednak
Kuchnia po mojemumięsne z dwoma farszami - te są jednak inne, bo mięso wymieszałam z warzywami i serem, a wierzch udekorowałam masą ziemniaczaną. Smakują wspaniale i na zimno i na ciepło - stanowią super przekąskę na wszelkiego rodzaju imprezy. SKŁADNIKI: (ok 12 szt) 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 jajko 1 duża cebula 1 marchew(...)gotującą się wodę). 4. Masę przełożyć do szprycy, babeczki wyjąć z piekarnika i udekorować ich wierzch masą ziemniaczaną, a następnie posypać szczypiorkiem i papryką. Można podawać od razu na ciepło, choć bardzo smaczne są też na zimno
Kto ugości moich gości?lekko zmodyfikowaną w celu przystosowania do polskich warunków. W efekcie wychodzą z tego bułki podobne do polskich pyz z soczystym nadzieniem o wyrazistym, orientalnym smaku. Wei Shen poleca jako przekąskę regenerującą przed kolejną rozróbą. Zobacz, jak bułeczki wyglądają w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNATA DO MIĘSA (5 min + noc marynowania(...)pierożkami i przykrywamy go. Pierożki gotujemy ok. 12-15 min – są gotowe, jeśli patyczek po włożeniu w pierożek nie będzie oblepiony ciastem. PODANIE Bułeczki serwujemy na ciepło. Po spożyciu przekąska dodaje ograniczony czasowo buff regeneracji życia. Do tego herbatka ziołowa od aptekarza zwiększająca obronność i mamy pakiet, który przyda się nie tylko podczas pięściarskich potyczek na ulicach Hongkongu
Nerds Kitchenciągu dnia lub do potraw z ziemniaków, np. puree lub frytek i surówki tworząc kompletny obiad. Dodaję wtedy surówkę lub świeżą sałatę z winegretem i jest pysznie! Przekąska, przystawka, na ciepło lub zimno albo mięsny dodatek do obiadu poleca dziś się, nie tylko dla najmłodszych Nuggetsy pieczone w jogurcie, siemieniu lnianym i płatkach owsianych SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi kurczaka
Zasmakuj KuchniTartaletki z mięsem mielonym z indyka, oliwkami, kukurydzą, dynią w sosie pomidorowym z dużą ilością przypraw. To propozycja na śniadanie, kolację, przekąskę, smakują na ciepło i zimno. Posypane cheddarem lub/i fetą, wytrawne, udekorowane świeżą natką lub rukolą – idealne do czerwonego wina! Tartaletki z indykiem, oliwkami i dynią SKŁADNIKI na 12 sztuk: ciasto francuskie 275 g kilka łyżek farszu
Zasmakuj KuchniBardzo prosta i miła dla oka przekąska z ciasta francuskiego. Jedyny minus? Jak dla mnie – przez salami – ciut za tłusta. Za to panom smakowało
Smaki Na TalerzuBłyskawiczne w przygotowaniu rogaliki, pod warunkiem, że mamy gotowe ciasto francuskie, które uwielbiam. Te rogaliki, to doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Zrobiłam je z nadzieniem serowym z dodatkiem kurkumy i czosnku, wyszły pyszne. Spróbujcie Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 200g delikatnego twarogu półtłustego – 100g sera feta – 100g twardego sera żółtego
Smaki ArmineSzparagi z boczkiem mogą być ciepłą lub zimną przekąską. Możemy przygotować je na grillu lub w piekarniku dosłownie w kilka chwil. 1 pęczek szparagów 250g boczku wędzonego, pokrojonego w cienkie plasty sól, pieprz 1. Ze szparagów odrywamy twarde końcówki. Myjemy je, posypujemy solą. 2. Każdy szparag zawijamy w jeden plaster boczku. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Szefowa kuchniOmlet z sera żółtego z szynką, przecierem z prawdziwych pomidorów i kiełkami brokuła. Super przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Często kroję taki omlet w paski i jem po kawałku przez cały dzień zamiast słodyczy. ;) Bo przecież lepiej zjeść ser (szczególnie jeśli się go uwielbia) niż rzucić się na tabliczkę czekolady. ;) Składniki: ser żółty - 250g masło
Keto PrzepisyDzisiaj mamy dla Was kolejny przepis z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo” . Zapraszamy na lekko kwaśne a zarazem delikatne klopsiki z kapusty kiszonej z białą fasolką. Idealna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno na wszelakie towarzyskie spotkania jak i imprezy :) Składniki na klopsiki: 250 g kiszonej kapusty 160 g fasoli białej Jaś
Kuchenne Wariacjerazem zapraszam na pyszne i bardzo proste zapiekanki. Wspaniały pomysł na ciepłą i smaczną przekąskę na obiad lub kolację. Oprócz pieczarek możemy dodać ulubione dodatki, wszystko kwestia naszego pomysłu. Smacznego :) SKŁADNIKI NA OK. 8 MAŁYCH BUŁECZEK : 0,5 kg pieczarek 1 cebula olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie ok. 30 dag żółtego sera bułki dodatki: keczup
Pani na deserCukinia w cieście piwnym to pyszna przekąska, smaczna na ciepło jak i na zimno. Cukinię można doprawić ulubionymi przyprawami, ja wybrałam czubrycę zieloną. Do cukinii podałam sos keczupowo-jogurtowy. Do przygotowania sosu użyłam keczupów Premium Reypol , które są nowością w ofercie firmy. Keczupy mają fajne opakowanie w postaci słoiczka o ciekawym kształcie. Zdecydowanie wolę keczupy w słoiczkach ponieważ można
Monia miesza i gotujeciasto francuskie chronią przed wysuszeniem kurczaka. Danie jest wyjątkowe w smaku - kwaśno-ostre z wyczuwalną słodką nutą piernika. Z pewnością posmakuje amatorom połączeń mięsa z owocami. Idealna przekąska imprezowa na ciepło lub zimno, np. pokrojona w plastry. Świetnie smakuje z sałatką ze świeżych warzyw. Do wymyślenia tego przepisu skłonił mnie Piernikowy Konkurs Kulinarny ( http://konkurs.kopernik.com.pl/ ) #przepisnakopernika
Kuchnia MagdaLenyWspaniała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno :) Takie paszteciki są też smakowitym dodatkiem do czerwonego barszczu ( choć jeśli chodzi o mnie, to taki barszczyk tylko z uszkami ;) ). Wykonałam je z ciasta krucho - drożdżowego; wg mnie takie ciasto sprawdza się w pasztecikach najlepiej, no i dłużej utrzymuje świeżość. Choć jest dość tłuste, to nie redukowałabym ilości masła
Opowieści z piekarnikazawijasy z szynką i serem to smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewiele składników – pyszne chrupiące ciasto francuskie, szynka i dobrej jakości ser są gwarancją sukcesu. Lubię podawać je przy okazji spotkań ze znajomymi, gdyż nie zabiera sporo czasu a wszystkim smakuje :). ZAWIJASY Z SZYNKĄ I SEREM 1 op ciasta francuskiego 3 łyżki keczupu
Pieguskowa Kuchniatemu, że mozzarellę mamy zawsze w lodówce, często goszczą na naszym stole. Burgery z cukinii i mozzarelli są świetne na lunch, obiad lub kolację, a także jako ciepła lub zimna przekąska. Obowiązkowo z dressingiem z chilli, który wcale nie jest ostry (usuwamy bowiem pestki i ostre błonki – ale dzieciom możecie pominąć). Połączenie cukinii, słodkiej marchewki z miętą, kolendrą
Moja Delicjamożecie doprawić ziarenka tymiankiem, oregano, bazylią, natką pietruszki, czymkolwiek tylko chcecie. Możecie je również przyrządzić na słodko, np. w miodzie. Ogranicza Was tu tylko Wasza wyobraźnia 😃 Taka przekąska smakuje najlepiej ciepła, zaraz po upieczeniu. Zresztą błyskawicznie znika z miski, przekonajcie się sami! SKŁADNIKI: 2 puszki ciecierzycy 2 łyzki oliwy z oliwek lub oleju 0,5 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
Słodko-Słony Świat Ilonyserem, estragonem i kminem rzymskim. Zalewamy nim przystawkę. 6. Całość zapiekamy około 25- 35 minut w 180- 200 stopniach. Czas zależny jest od grubości selera. Podajemy na ciepło. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy Tagged: jogurt , na szybko , parmezan , przystawki , seler naciowy , szynka
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyszybka przekąska doskonała na ciepło jak również na zimno, do piwa lub do barszczu czerwonego, sprawdzi się idealnie podczas imprezy sylwestrowej SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag kabanosów, 1 żółtko, majeranek WYKONANIE Ciasto kroimy w prostokąty, na środku układamy kawałki kabanosów, zawijamy kabanosy, na wierzchu nacinamy, smarujemy rozkłóconym żółtkiem, posypujemy majerankiem. Pieczemy na złoty kolor
słodki bratekWielkanoc to kiełbasa, szczególnie biała. Ja zrobiłam z białej i wędzonej kiełbasy, no i nie wiem, która jest smaczniejsza w tej przekąsce. Smakuje na ciepło bezpośrednio po podaniu, i na zimno. A wykonuje się tak szybko, że gdy goście zadzwonią domofonem, to zanim dojdą do drzwi
To co kochamprzestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół w 180 stopniach. Przekąskę podaję na ciepło lub zimno z dodatkiem sosu chilli lub czosnkowego
Gotowanie Patkizagęszczać masę bułka tartą. Potem wystarczy już tylko uformować zgrabne kuleczki, delikatnie obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na rumiano. Kotleciki są pyszne. Będą stanowić pyszna przekąskę zarówno na ciepło ja i na zimno, samodzielny obiad bezmięsny bądź właśnie pyszny dodatek do mięs pieczonych, duszonych i grillowanych. Mimo moich obaw jak to moje wybredne Chłopaki odniosą się
Kuchnia po mojemuPrzepis: Harira 2. Nuggetsy z kaszy jaglanej Proste i niezwykle smaczne nuggetsy jaglane w panierce z krakersów. Nadadzą się nie tylko na obiad, ale również na przekąskę (zarówno na ciepło, i na zimno np. na wynos do pracy:) Przepis: Nuggetsy z kaszy jaglanej 3. Pierogi "ruskie" Jeżeli tęsknicie za tradycyjnymi pierogami "ruskimi", to koniecznie musicie wypróbować
Bananowe Polewierzchu układamy szparagi i posypujemy suszonymi pomidorami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę ze szparagami podajemy jako danie główne lub przekąskę. Smakuje na ciepło i na zimno. Do frittaty można podać domowy sos pomidorowy . Sezon na szparagi w pełni, dlatego polecam też inny przepis na te smaczne warzywa: Szparagi zapiekane z serem
My Chcemy Jeśćwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną na ciepło lub zimno. Ich ł agodny smak wspaniale komponuje się z zimnymi sosami, surówkami, czy sałatkami. Pasują również do frytek. (5 sztuk) 200g paluszków surimi 1 jajko 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie
Di gotujemała przekąska, doskonała na ciepło, jak również na zimno podawana z sosem czosnkowym, gratka dla fanów pizzy tylko w mniejszej formie SKŁADNIKI CIASTO: 1,5 szkl.mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżki oliwy 0,5 łyżeczki soli odrobina cukru ok. 0,5 szkl.ciepłej wody Nadzienie: ¼ kostki masła 1 mała cukinia 30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 kiełbaska
słodki brateksię, że go nie lubię ;) bo nie próbowałam... A kiedy spróbowałam to lubię je mieć w lodówce lub zamrażarce - idealnie się nadaje do stworzenia szybkich przekąsek tak na ciepło jak i na zimno :) A pierwszy raz spróbowałam naprawdę niedawno... Kupiłam przed Świętami, a że nie wykorzystałam od razu to potem zrobiłam z niego pierożki z farszem kapuścianym
Kolorowy Przepisownikminut. Powinny być miękkie i lekko złote (głównie ziemniaki). Po lekkim przestygnięciu wkładamy warzywa do miski, wkruszamy fetę, ilość zależy od upodobań. Całość skrapiamy pozostałą oliwą. To przekąska świetna na ciepło ale i na zimno. Ciekawie prezentuje się w szkolnej śniadaniówce
Dzieje kuchennej Wiewióryrozbijamy je delikatnie tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe (tylko do momentu aż będą płaskie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na masełku z każdej strony. Idealnie na przekąskę zimną lub ciepłą. Smacznego
Moje-pitraszenieJest to pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia na placuszki smażone właśnie z gotowanych ziemniaków z udziałem drożdży. Propozycja na obiadowe danie, kolację ciepłą lub doskonałą przekąskę dla dzieci. Placuszki są daniem uwielbianym, dlatego też szczerze je państwu polecamy! Składniki: 250 g ziemniaków 500 g mąki 250 ml letniego mleka 2 łyżki oliwy 3 łyżeczki cukier
kgwjanczewoekkie, pełne smaków i zdrowe danie. Letnia przekąska na zimno, ciepły lunch lub kolacja. Kasza gryczana ugotowana na sypko z dodatkiem oliwy z pierwszego tłoczenia podana ze słodkimi buraczkami, najpierw upieczonymi później karmelizowanymi w miodzie. Dobrze się komponują z truskawkami i mozzarellą di Bufala, którą to jest produkowana z mleka bawolego, zawiera więcej wapnia i białka niż mozzarella z mleka
SzczyptaSmaQBoskie, chrupiące placuszki chlebowe z domowej roboty masłem czosnkowo-ziołowym. Mniam! Na śniadanie, do obiadu, na kolacje lub jako przekąska. Najlepsze na ciepło z rozpływającym się masełkiem... Składniki (12 sztuk): Chlebki: 350 g mąki + spora ilość do podsypywania 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g jogurtu greckiego 100 g mleka Masło czosnkowo
Pora na pora i pomidoraPaszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i serkiem brie w cieście francuskim to idealna przekąska zarówno na ciepło jak i zimno. Idealnie doprawiony szpinak w tym połączeniu smakuje wyjątkowo i być może przekona do siebie osoby, które dotychczas stroniły od tej zielonej rośliny. Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego duża cebula 350 g rozdrobnionego
Słodka StronaCzyli bułeczki drożdzowe z anchois, oliwkami i karmelizowaną cebulką. Pyszna przekąska zarówno na ciepło jak i po wystygnięciu. Nie jest to kulinarna bajka dla każdego, bo znam sporo osób, które nie lubią oliwek, cebuli czy anchois. Dla mnie to jednak połaczenie idealne, bo wszystkie elementy tego dania uwielbiam. Zapraszam zatem po przepis. Potrawę tę można również wykonać w formie
Gosia gotujeJeszcze nie pokusiłam się o zrobienie własnego, bo przeraża mnie wałkowanie go na grubość kartki papieru. Jednakże skoro za niewielkie pieniądze mogę kupić opakowanie zaoszczędzę sobie kłopotów ;). Przekąska pyszna na ciepło, na zimno też jest smaczna. Jest z nią odrobinę zabawy, ale zapewniam Was Kochani, że warto. Z tej porcji wyjdzie nam naprawdę spora ilość pysznych spanakopitas. Więc śmiało
Malinowe Pocałunkiśniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI: 6-8 jajek szczypiorek masło klarowane bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz
Kuchnia Beatywykorzystać wszystko, na co w danej chwili macie ochotę, lub to co w danej chwili znajdziecie w lodówce (łącznie z resztkami). Danie dobre na obiad, kolację lub przekąskę, zarówno na ciepło jak i na zimno :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki zimnego masła 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz: mięso, np. kiełbasa lub boczek 300 g dyni pół cukinii
Taste Of My Day