Trochę się zagapiłam, a tu już Wielkanoc za pasem i przepisy Wielkanocne czas Wam przedstawić. Dzisiaj bardzo szybka przekąska z kiełbasy i ananasa, bo jak Wielkanoc to kiełbasa, szczególnie biała. Ja zrobiłam z białej i wędzonej kiełbasy, no i nie wiem, która jest smaczniejsza w tej przekąsce. Smakuje na ciepło bezpośrednio po podaniu, i na zimno. A wykonuje się tak szybko, że gdy goście zadzwonią domofonem, to zanim dojdą d... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...