To banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z
Di gotujeChrupiące panierowane pieczarki a la kotlety. Ostatnio miałam ogromną ochotę na „kotlety” z grzybów. Pamiętam jak kiedyś mój tata robił takie z kani (sowa
Słodkie okruszkiPaluchy drożdżowe z sezamem – prosty przepis. Od dziecka uwielbiałam drożdżowe paluchy. Jak tylko stałyśmy w piekarni wiecznie o nie prosiłam moją mamę. Moje dzieci również
Słodkie okruszkiTorty nie zawsze muszą być słodkie. Czasami mogą być wytrawne, a wytrawne danie przygotowane w formie tortu wygląda wyjątkowo i uroczyście.
Przepisy KulinarneWitam poświątecznie i zapraszam na roladki z szynki w galarecie. Przygotowałam je na wielkanocne śniadanie, wyszły bardzo smaczne, lekko ostre w smaku, świetnie pasowały do innych
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna propozycja na co dzień i od święta, czyli wariacja na temat tabbouleh. Mnóstwo ziół, świeżego ogórka i cudownie kremowy “serek” słonecznikowy – czyli
FlymetothespoonKrucha tarta wypełniona delikatnym nadzieniem z ricotty o smaku pomidorowym. Zatopione i zapieczone w nim szparagi świetnie smakują, szczególnie że wyczuwalna jest delikatna nuta wędzonki. CIASTO
https:KKuchniaMniamZ utęsknieniem czekając na wizytę w Niechorzu u Cywila i jego wybitne carpaccio z albacory, wymyśliliśmy sobie to oto danie :) Składniki: garść rukoli cienkie plastry
Cytryna&Co.Sałatka jajeczna z rzodkiewką i cieciorką w tym wydaniu to niebo 😀 eksperymentowałam! Rzadko zdarza mi się łączyć takie składniki jak jajka, rzodkiewkę
Kolorowy PrzepisownikU mnie jak zawsze - świąteczne przepisy oczywiście po świetach. Nie wiem czy kiedykolwiek się zmobilizuję by dodawać tego typu sezonowe inspiracje przed... W każdym razie
Zielona KuchniaW dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z
W kuchni KatieDzisiejszy wpis dedykujemy Waszym najlepszym czworonożnym przyjaciołom :) Sama mam psa, kundelka, sierściucha pospolitego ;) Staruszka, 15 letnia, wabi się Gracja. Gracji, wdzięku i powabu nie ma za
W kuchni KatieIdealnie na podwieczorek czy spotkanie z znajomymi. Super pomysł na wykorzystanie fig! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju rzepakowego 6 łyżek mąki pszennej
Truskawkowa FiestaJeżeli o smaki chodzi, to Wielkanoc wolę o niebo bardziej niż Boże Narodzenie. A to wszystko przez jajka! Uwielbiam je w każdej postaci, więc te święta
FlymetothespoonUwielbiam azjatyckie smaki – i chociaż zapach sosy rybnego nie należy do najprzyjemniejszych to nieodmiennie kojarzy mi się z Bangkokiem i przywołuje piękne wspomnienia. Do Azji
Flymetothespoon