Przepis na : deser
Idealnie na podwieczorek czy spotkanie z znajomymi. Super pomysł na wykorzystanie fig! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju rzepakowego 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu aromat 5 sztuk suszonych fig Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz fig. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Figi obtaczamy w mące, wkładamy do formy z masą. Pieczemy przez 35-40 mi... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...