Ochłodziło się, oj jak jest teraz przyjemnie. Chociaż lubię jak jest ciepło, to powoli te codzienne burze męczyły. Dzisiaj przygotowałam coś na ciepło. Lekka przekąska z cukinii i dojrzałych pomidorów, całość z odrobiną oregano i dobrą oliwą. Brzmi pysznie, prawda? Składniki : * mała cukinia * 2 pomidory * kulka mozzarelli * łyżka oregano * sól, pieprz * oliwa z oliwek Przygotowanie : Cukinie
Magiczne Życie Martyludzki dramat i w sobotę, tj. 25-07-2015 r. w Gorzowie Wlkp. podczas atrakcyjnej imprezy, odbyła się zbiórka pieniędzy dla rodziny pogorzelców. Wiele firm, organizacji społecznych przygotowało atrakcyjne przekąski dla licznych uczestników tejże imprezy oraz licznie ją odwiedzających. Udział nasz - naszego Koła polegał na upieczeniu jak zwykle smakowitych, wspaniałych ciast, których sprzedaż przyczyniła się do zasilenia zebranej kwoty
kgwjanczewoJeżyny i maliny to mieszanka niemalże doskonała. Zamknięte i zapieczone w orkiszowym cieście z dodatkiem pełnoziarnistych sucharków i zmielonych migdałów zamieniają się w równie doskonałą, zdrową, pełnowartościową przekąskę. To takie ciasto z rodzaju lekkich i zdrowych - prawdziwy smak lata
Milion SmakówEfektowana przekąska karnawałowa :) 1 opakowanie ciasta francuskiego ok 150 g okrągłej wędliny np. salami, szynka o średnicy ok 3 cm 1 jajko Węższą część ciasta francuskiego kroimy na paski grubości ok 1,5 cm. Plasterki wędliny kroimy na pół i układamy na paskach ciasta. Zwijamy w rulon tworząc różyczkę, końcówkę mocno dociskając. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem
Atlas Smakówbędą nam potrzebne listki. Więc mama zagniotła mi porcje ciasta z której wyciełam i upiekłam listki. Powiem wam że listki są też idealne tak to zjedzenia same, jako słodka przekąska. Składniki : Ciasto kruche: 350 g mąki krupczatki (jest najlepsza do ciasta kruchego) lub pszennej typ 500 250 g masła 100 g cukru 5 zółtek szczypta soli
Lili w kuchniwyśmienite połączenie. Pomimo tego, że owoce podczas pieczenia robią się wodniste i ciasto nie wyrasta jak w oryginalnym kruszonie, idealnie sprawdzi się w letnie popołudnie tworząc domową słodką przekąskę
Milion SmakówPyszne i proste drożdżówki z serem to świetna przekąska zarówno na deser, jak i dla dziecka do szkoły, lub do pracy. Nam nikt nie wierzy, że robimy je sami, bo wyglądają jak kupne. Przedstawiamy przepis z serem, ale równie dobrze można go zastąpić masą makową, lub dodać do sera rodzynki, skórkę pomarańczy. Nie bójmy się eksperymentować w kuchni. Przepis Składniki
KasiaiKrzysiu.plnocach będą śnić!. Przetwarzania ciąg dalszy :). Mamy teraz pierwsze najlepsze fasolki, bo jeszcze nie łykowate. Smakowo trio fasolowe z marchewką i cebulą w sosie pomidorowym sprawia, że to pyszna przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło jak również na zimno. Moje już gotowe, pasteryzują się.... Składniki: 3 kg fasolki szparagowej 10 dużych marchewek 10 dużych cebul 1000 g pikantnego keczupu
Apetyczna babeczkaalafele to propozycja pysznej przekąski nie tylko dla wegan. Zazwyczaj robię je z ciecierzycy jednak na sklepowych półkach zieleni się bób więc polecam także zielone falafele przygotowane z bobu, zielonej soczewicy, kolendry, natki pietruszki i kaszy jaglanej. Kotleciki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem pachnące aromatycznymi przyprawami, w wersja light (pieczone w piekarniku). Do tego znakomity sos tahini oraz mizeria
SzczyptaSmaQkiedy ją robiłam wpadł mi do głowy pomysł, że podam ją w pomidorach. Faszerowane pomidory to był strzał w dziesiątkę. Smakowały rewelacyjnie i pięknie się prezentowały. Fajna przekąska na imprezy. Składniki: 5 twardych pomidorów średniej wielkości 3 ogórki małosolne 3 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie
O kuchni z uczuciemCzekolada i masło orzechowe- duet stworzony dla siebie! Domowe czekoladki to świetny pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Polecam szczególnie wielbicielom słodko-słonych smaków! Składniki: (na około 20 sztuk) 120 g masła orzechowego (zwykłego lub z kawałkami orzeszków tzw. crunchy) 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 200 g mlecznej/gorzkiej czekolady Przygotowanie: Masło orzechowe dobrze wymieszać z ekstraktem
Nastoletnie Wypiekanielekka i smaczna przystawka idealna jako dodatek do grilowanych mięs i ryb. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, można je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub na zimno również jako dodatek do obiadu. składniki na 4 porcje 8 dużych pieczarek 150 g sera żółtego mały pęczek natki pietruszki 2 łyżki masła czarny pieprz sól
Smakowite Daniawysoką jakość. Wisienką na torcie jest duża dostępność i różnorodność produktów - wafelki, żelki, czekoladki, landrynki - słodycze twardsze i miękkie. Jeżeli chodzi o same słodycze, nazwa nie powinna nas zwieźć. Przekąski występują w różnych smakach, głównie mówimy o słodkościach z czekolady, ale znajdą się także słodycze, które są kwaśne, słone lub orzeźwiające. Każdy znajdzie coś dla siebie, nawet w Polsce. Jeżeli
Cynamonowe szczęścieżółty typu szwajcarskiego, charakteryzujący się łagodnym, słodkawym smakiem. Jego zwarty miąższ usiany jest oczkami o wielkości orzecha laskowego. Aldamer MSM Mońki doskonale nadaje się do błyskawicznego przygotowania szybkich przekąsek w postaci koreczków i kanapek, jak również do zapiekanek, sosów, pizzy czy dań bardziej wyszukanych, jak coraz popularniejsze fondue. Kulinarną kompozycję z łagodnym w smaku serem Aldamer, najlepiej stworzą lekkie wina
ClauditteMissCookingzatrzymanie smaków i aromatów lata. Mają wyjątkowy smak, wysoką jakość oraz nie zwierają konserwantów. Dzisiaj mam dla Was przepis na marynowaną szparagówkę. To doskonały dodatek do wielu dań i przekąsek. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 kg fasolki szparagowej, kilka gałązek kwiatu kopru, ziarna pieprzu, liście laurowe, ziele angielskie, gorczyca, 10-12 ząbków czosnku
Tradycyjna kuchnia Kasi