nocach będą śnić!. Przetwarzania ciąg dalszy :). Mamy teraz pierwsze najlepsze fasolki, bo jeszcze nie łykowate. Smakowo trio fasolowe z marchewką i cebulą w sosie pomidorowym sprawia, że to pyszna przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło jak również na zimno. Moje już gotowe, pasteryzują się.... Składniki: 3 kg fasolki szparagowej 10 dużych marchewek 10 dużych cebul 1000 g pikantnego keczupu
Apetyczna babeczkaalafele to propozycja pysznej przekąski nie tylko dla wegan. Zazwyczaj robię je z ciecierzycy jednak na sklepowych półkach zieleni się bób więc polecam także zielone falafele przygotowane z bobu, zielonej soczewicy, kolendry, natki pietruszki i kaszy jaglanej. Kotleciki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem pachnące aromatycznymi przyprawami, w wersja light (pieczone w piekarniku). Do tego znakomity sos tahini oraz mizeria
SzczyptaSmaQkiedy ją robiłam wpadł mi do głowy pomysł, że podam ją w pomidorach. Faszerowane pomidory to był strzał w dziesiątkę. Smakowały rewelacyjnie i pięknie się prezentowały. Fajna przekąska na imprezy. Składniki: 5 twardych pomidorów średniej wielkości 3 ogórki małosolne 3 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie
O kuchni z uczuciemlekka i smaczna przystawka idealna jako dodatek do grilowanych mięs i ryb. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, można je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub na zimno również jako dodatek do obiadu. składniki na 4 porcje 8 dużych pieczarek 150 g sera żółtego mały pęczek natki pietruszki 2 łyżki masła czarny pieprz sól
Smakowite Daniawysoką jakość. Wisienką na torcie jest duża dostępność i różnorodność produktów - wafelki, żelki, czekoladki, landrynki - słodycze twardsze i miękkie. Jeżeli chodzi o same słodycze, nazwa nie powinna nas zwieźć. Przekąski występują w różnych smakach, głównie mówimy o słodkościach z czekolady, ale znajdą się także słodycze, które są kwaśne, słone lub orzeźwiające. Każdy znajdzie coś dla siebie, nawet w Polsce. Jeżeli
Cynamonowe szczęścieżółty typu szwajcarskiego, charakteryzujący się łagodnym, słodkawym smakiem. Jego zwarty miąższ usiany jest oczkami o wielkości orzecha laskowego. Aldamer MSM Mońki doskonale nadaje się do błyskawicznego przygotowania szybkich przekąsek w postaci koreczków i kanapek, jak również do zapiekanek, sosów, pizzy czy dań bardziej wyszukanych, jak coraz popularniejsze fondue. Kulinarną kompozycję z łagodnym w smaku serem Aldamer, najlepiej stworzą lekkie wina
ClauditteMissCookingzatrzymanie smaków i aromatów lata. Mają wyjątkowy smak, wysoką jakość oraz nie zwierają konserwantów. Dzisiaj mam dla Was przepis na marynowaną szparagówkę. To doskonały dodatek do wielu dań i przekąsek. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 kg fasolki szparagowej, kilka gałązek kwiatu kopru, ziarna pieprzu, liście laurowe, ziele angielskie, gorczyca, 10-12 ząbków czosnku
Tradycyjna kuchnia Kasiwina do kolacji. Niby jedna kolacja, a jednak nie zupełnie... Obaj szefowie przedstawili swoje menu, które miał o ze sobą współgrać. Amuse bouche dwie różne w formie i smaku przekąski na pobudzenie apetytu: - tete d'achard / czarny czosnek / ocet z szałwii (Pedro) - wędzony węgorz / szalotka / burak/ mus rybny (Martin)- węgorz wygrał, świetna kompozycja smakowa Do nich Esporão Reserva white
królestwo garówKupiłam woreczek bobu, nie wiedząc jeszcze co przygotuję. Po ugotowaniu część zjadłam jako przekąskę, część zużyłam do sałatki, a większość bobu wykorzystałam do gęstej zupy a' la fasolka po bretońsku. Danie nie było tłuste i ciężkie, bo do jego przygotowania użyłam chudej kiełbasy i ziół. Składniki: 800 g bobu 300 g chudej kiełbasy wieprzowej (z szynki) 1 średnia cebula
Czerwień i błękitnazwie amarantuski. Tak mi zasmakowały, że postanowiłam przygotować podobne w domu. I tak powstały ciasteczka z ekspandowanego amarantusa, sezamu, żurawiny i miodu. Są świetną przekąską kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego. Są zdrowe, chrupiące i bardzo smaczne. Upieczone bez dodatku mąki, proszku do pieczenia i cukru. Polecam PS: „ Amarantus
Marta GotujeChłodnik truskawkowy to przekąska idealna na letnie i upalne dni. Poniższy chłodnik jest lekko gęsty, słodki i mocno truskawkowy. Świetnie smakuje podany z jogurtem naturalnym i świeżą miętą. Jeżeli macie ochotę na inne owocowe chłodniki to zajrzyjcie tutaj . Składniki na 2 porcje: 1/2 kg truskawek (waga z szypułkami) 1/2 szklanki wody 2 łyżki miodu, np. rzepakowego sok z cytryny
UgotowaćŚledzie to bardzo dobra przekąska w każdej postaci, dziś przygotowuję śledzika ze śliwką suszoną. SKŁADNIKI: 5 śledzi marynowanych 20 dag. śliwek suszonych bez pestek 6 średnich cebul 4-5 ogórków kiszonych 3 łyżki koncentratu 1 liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, gałązka siekanego lubczyku 0,5 szkl. oliwy WYKONANIE: Cebulę kroimy w piórka, ogórki, śliwki w słupki, dodajemy koncentrat
Kuchnia Beatyjeszcze większą chęcią będziemy je pałaszować. A dzisiaj do obiadu proponuję strączki groszku smażone na maśle z bułką tartą. Wspaniały dodatek do dania głównego, ale również jako samodzielna przekąska, bądź też prosta kolacja. Proste, błyskawiczne w przygotowaniu i tak pyszne, że nie poprzestaniecie na jednej porcji:) Ważne, by strączki nie były przerośnięte. Moja odmiana groszku dodatkowo jest pozbawiona włóknistej wyściółki
na moim stole...Uwielbiam połączenie świeżych sezonowych owoców z chrupiącą sałatą. Bardzo zdrowa, szybka i smaczna przekąska na upalne dni. Potrzebujemy tylko: mix sałat ( jedno opakowanie) maliny ocet balsamiczny (pomarańczowy) Sałatę łączymy z malinami i polewamy octem balsamicznym bezpośrednio na talerzu przed samym podaniem
noteskulinarnyfigawyjąć z oleju. Do tegoż oleju , wlać resztę octu, wsypać cukier, pieprz do smaku i polać tym sosem ogórki. Na końcu obłożyć cebulką i podawać do obiadu lub jako przekąskę
Tradycyjna Kuchnia