Kiedy siedzimy długie godziny w pracy, czy szkole, czas zdaję się płynąć niesamowicie wolno. Towarzyszy nam często przy tym okropny głód;-) Założę się, że u znacznej
Kuchnia Pełna PasjiOd wiek wieków zajadałam się tylko i wyłącznie kruchymi, chrupiącymi chruścikami, jak kto woli faworkami. Aż do czasu, kiedy w pewnym polskim sklepie pojawiły się do
Made By Mom And SonI stało się. Zostaliśmy z Żoną Mą słomianymi rodzicami na najbliższy tydzień. Spakowany w stosunku 1-3, gdzie trzy to ilość zabawek, młody, pojechał na
BaRepasOd czasu do czasu trzeba pozwolić sobie na małe słodkości. Ostatnio miałam wielką chęć na naleśniki w zdrowszej wersji. Smakowały jak klasyczne, ale wzbogacone o witaminy
Truskawkowa FiestaGofry domowe to idealny pomysł na słodki podwieczorek lub drugie śniadanie. Możemy je podawać na niezliczone sposoby, posypane tylko cukrem pudrem lub z dodatkiem bitej śmietany
Kulinarne przygody GatitySą u nas – słynne cake pops’y inaczej ciasteczka na patykach. A skoro szaleć to na całego. Idąc tym tokiem myślenia powstały one o
Made By Mom And SonSkładniki: -główka sałaty lodowej -garść pomidorków koktajlowych -dowolne kiełki (u mnie piękne różowe kiełki rzodkiewki) -pestki dyni -oliwa z oliwek -pieprz, sól Wykonanie: Sałatę i pomidorki
KasiekGotujeSkładniki: -1 margaryna w temp. pokojowej -1 jajko -1 szklanka cukru -2,5 szklanki mąki -0,5 łyżeczki sody -0,5 łyżeczki soli -1 szklanka rozdrobnionych
KasiekGotujepożywne i pyszne (naprawdę!) śniadanie :) Składniki: -płatki owsiane (górskie lub błyskawiczne) -łyżeczka miodu -pół jabłka -rodzynki Wykonanie: Do naczynia wsypujemy płatki (u mnie połowa miseczki
KasiekGotujekasza jaglana to moje najnowsze odkrycie :) jest niesamowicie zdrowa, a do tego można ją przyrządzić na wiele sposobów. Smakuje wspaniale na słodko i słono. Dziś
KasiekGotujeJak raz spróbowałam domowych wędlin, tak teraz piekę je bardzo często :) Moją dzisiejszą propozycją jest aromatyczny schab. Składniki: - 1 kg schabu - 1 mała główka
Zainspirowana w kuchniPomysł na ciasteczka migdałowe powstał, gdy dzień później po przygotowaniu mleka migdałowego naszła mnie ochota na jakieś „cośbym cośbym”.Przy produkcji mleka powstaje pulpa
Nie Bo PiekłoZimą zawsze brakuje mi kolorów. Jest szaro i ponuro, a śnieg za szybko się topi. Brakuje mi także świeżych owoców i warzyw, które tylko wiosną i
Sajkofanka smakuGravlax to tradycyjne danie kuchni skandynawskiej, przyrządzane z surowego łososia peklowanego w soli z dodatkiem cukru i koperku. Nazwa dania, dosłownie pogrzebany łosoś, wywodzi się
Smakowity Blog KulinarnyZ cyklu recykling lodówki. Jeśli zostanie nam coś pieczonego kurczaka można go wykorzystać do przygotowani szybkiej, pysznej, kolacyjnej sałatki. U mnie w niej znalazły się warzywa
Bernika - moj kulinarny pamietnik