Jak tylko natrafiłam na ten przepis , od razu wiedziałam że nam zasmakuje i nie pomyliłam się. Smaki doskonale się komponują, polecam zwolennikom szparagów i tym
Takie tam pichcenieOryginalna orzeźwiająca i pożywna sałatka przepisu mojej mamy. Składniki ( 4 duże porcje ) : 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka ananasa biała część 1 pora 2-3
Pora na pora i pomidoraMy Blueberry Corner by "jagodzianka" O tym lekkim, jogurtowym serku usłyszałam od przyjaciół, u których pierwszy raz go spróbowałam. Labneh – z libańskiego czyt. lebne …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Żyjemy w dobrych czasach – mamy szeroki dostęp do bardzo wielu warzyw i owoców, o których ludzie żyjący w czasach …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Sajgonki to taki wschodni fast food. Pierwszy raz usmażyłam sajgonki gdzieś na początku lat 90-tych. Wtedy pojawił się w sklepach
My Blueberry CornerPrzypominają mi się smaki z dzieciństwa, kiedy moja mama przygotowywała mi smaczne racuszki z jabłkami. Tym razem w wersji gryczanej. Smakują identycznie jak z zwykła pszenną
Truskawkowa FiestaChciałam przygotować klasyczną sałatkę caprese, ale okazało się, że przez przypadek kupiłam mini kulki mozzarelli, więc oto dziełem przypadku powstały koreczki caprese.
DiteczSok dość nietypowy ale bardzo smaczny i warty spróbowania. Rukola sama w sobie ma lekko orzechowy i ostry smak oraz oryginalny aromat. W połączeniu ze słodkim
Pora na pora i pomidoraPonoć w życiu nic nie dzieje się bez przyczyny. Patrząc z perspektywy na swoje życie zaczynam wierzyć coraz bardziej w ... przeznaczenie! Ostatnimi laty moje życie przeszło
Plate of JoyPestki słonecznika i dyni kojarzą mi się z Babcią. Ona od kiedy tylko pamiętam zawsze skubała pesteczki! Zawsze mówiła, że są zdrowe i dobre
Plate of JoySzpinak jest cennym źródłem witamin, białka, błonnika, karotenoidów i soli mineralnych. Korzystnie wpływa na nasze zdrowie, jest bogaty w antyoksydanty żelazo i kwas foliowy. Ja i
Kuchnia z widokiem na ogródSłodkie, zdrowe i pożywne! W smaku przypomina Nutellę i zaspokaja potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Sprawdza się tez jako słodkie śniadanie. Jeśli zostało wam trochę
Pora na pora i pomidoraskładniki: 12 białych szparag 4 plastry szynki parmeńskiej lub innej surowej, podsuszanej 50 g sera feta 1 łyża tymianku sól, pieprz natka pietruszki miękkie masło wykonanie
Domowy Smak JedzeniaSzpinak traktowany przez wielu jako zmora dzieciństwa dziś wraca do łask. Można go przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj proponuję najprostszą, klasyczna wersję ... szpinak z czosnkiem i
Kuchnia z widokiem na ogródWiem co jem i dlatego pozwolę sobie na danie dla wielu kojarzące się tylko z fast foodem. Kojarzące, bo w tym wypadku to pojęcie jest mylące
mojewypiekiinietylko