przekąska - 23005 przepisów (strona:1197/1534)

Pesto ze szczypioru czosnkowego 199

Uwielbiam pesto, na moim blogu znajdziecie kilka różnych przepisów ( bazyliowe pesto , pesto z rukoli z bazylią , pesto z natki pietruszki i orzeszków ,  szpinakowe pesto  

Kulinarne przygody Gatity
Burrito w pszennej tortilli 131

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam meksykańskie smaki. Kolendra, limonka, kumin, fasola, wołowina i tequila. Te produkty są najważniejsze. Kiedy pierwszy raz zrobiłam meksykańskie danie, …

My Blueberry Corner
Pszenne tortille 119

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjne meksykańskie placki. Doskonały składnik burrito czy fajity, chimichangi i quesadilli. Niestety nie wychodzą takie okrągłe jak te ze sklepu, …

My Blueberry Corner
Pszenne bułki z serem 153

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pyszne, chrupiące bułki posypane angielskim serem cheddar i szwajcarskim gruyère. Smakują tak dobrze, że zjecie je zanim zdążą ostygnąć. A …

My Blueberry Corner
Szparagi z sosem z gorgonzolą 137

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Szparagi są moją ulubioną nowalijką, długo oczekiwaną przyjemnością. Są bogatym źródłem witamin (C, B2 oraz kwas foliowy) i składników mineralnych …

My Blueberry Corner
Egzotyczna sałatka z awokado i mango 156

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sałatka jest naprawdę efektowna. Urzekł mnie jej kolor, ale składniki również. W mango zakochałam się przed laty, podczas wakacji na …

My Blueberry Corner
Młoda kapusta z koperkiem 150

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na młodą kapustę czekam każdej wiosny. Jest to moja ulubiona nowalijka. Łatwo i szybko się ją przyrządza. Można podawać ją …

My Blueberry Corner
Domowa wędlina surowo dojrzewająca 153

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjna wędlina do zrobienia w domowych warunkach. Sprawdzony przepis, zawsze wychodzi. Należy pamiętać żeby nie przedłużać czasu marynowania, bo wędlina …

My Blueberry Corner
Kapusta pak choi zapiekana pod beszamelem 190

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kapusta pak choi urosła w naszej małej działkowej szklarni w imponującej ilości. Jedliśmy ją już na kilka sposobów. Na …

My Blueberry Corner
Smażone, faszerowane kwiaty cukinii 113

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Jeszcze do niedawna byłam przekonana, że cukinia i kabaczek to dwa zupełnie różne warzywa. Znałam zielone cukinie i żółte kabaczki. …

My Blueberry Corner
Rydze smażone na maśle 146

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Rydze to grzyby, których jeszcze nigdy nie znalazłam w lesie. Smażone na maśle smakują wyśmienicie. Świetnie sprawdzają się jako dodatek …

My Blueberry Corner
Smażone zielone pomidory (Pomodori Verdi Fritti) 130

My Blueberry Corner by "jagodzianka" To danie smakuje wyjątkowo. Kwaskowy smak zielonych pomidorów doskonale współgra ze słodyczą białych winogron. Robiąc to danie przychodzi mi na …

My Blueberry Corner
Marynowane podgrzybki 132

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Podgrzybki to wdzięczne grzyby. Bo są ładne, smaczne, dobre do duszenia, suszenia i do octu. Z ostatniego grzybobrania mam dwa …

My Blueberry Corner
Zapiekanka z porami 125

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Por niestety rzadko jest wykorzystywany w innych daniach niż zupy. A przecież to warzywo jest bardzo smaczne i można je …

My Blueberry Corner
Popovery (American popovers) 147

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Popovery, amerykańska wersja brytyjskich ”yorkshire puddings” to zrobione z ciasta naleśnikowego, bardzo lekkie muffiny. Piecze się je w specjalnej blasze …

My Blueberry Corner