przekąska - 23005 przepisów (strona:1197/1534)

Pszenne bułki z serem 195

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pyszne, chrupiące bułki posypane angielskim serem cheddar i szwajcarskim gruyère. Smakują tak dobrze, że zjecie je zanim zdążą ostygnąć. A …

My Blueberry Corner
Szparagi z sosem z gorgonzolą 175

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Szparagi są moją ulubioną nowalijką, długo oczekiwaną przyjemnością. Są bogatym źródłem witamin (C, B2 oraz kwas foliowy) i składników mineralnych …

My Blueberry Corner
Egzotyczna sałatka z awokado i mango 202

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sałatka jest naprawdę efektowna. Urzekł mnie jej kolor, ale składniki również. W mango zakochałam się przed laty, podczas wakacji na …

My Blueberry Corner
Młoda kapusta z koperkiem 185

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na młodą kapustę czekam każdej wiosny. Jest to moja ulubiona nowalijka. Łatwo i szybko się ją przyrządza. Można podawać ją …

My Blueberry Corner
Domowa wędlina surowo dojrzewająca 196

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjna wędlina do zrobienia w domowych warunkach. Sprawdzony przepis, zawsze wychodzi. Należy pamiętać żeby nie przedłużać czasu marynowania, bo wędlina …

My Blueberry Corner
Kapusta pak choi zapiekana pod beszamelem 239

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kapusta pak choi urosła w naszej małej działkowej szklarni w imponującej ilości. Jedliśmy ją już na kilka sposobów. Na …

My Blueberry Corner
Smażone, faszerowane kwiaty cukinii 153

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Jeszcze do niedawna byłam przekonana, że cukinia i kabaczek to dwa zupełnie różne warzywa. Znałam zielone cukinie i żółte kabaczki. …

My Blueberry Corner
Rydze smażone na maśle 178

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Rydze to grzyby, których jeszcze nigdy nie znalazłam w lesie. Smażone na maśle smakują wyśmienicie. Świetnie sprawdzają się jako dodatek …

My Blueberry Corner
Smażone zielone pomidory (Pomodori Verdi Fritti) 169

My Blueberry Corner by "jagodzianka" To danie smakuje wyjątkowo. Kwaskowy smak zielonych pomidorów doskonale współgra ze słodyczą białych winogron. Robiąc to danie przychodzi mi na …

My Blueberry Corner
Marynowane podgrzybki 170

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Podgrzybki to wdzięczne grzyby. Bo są ładne, smaczne, dobre do duszenia, suszenia i do octu. Z ostatniego grzybobrania mam dwa …

My Blueberry Corner
Zapiekanka z porami 156

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Por niestety rzadko jest wykorzystywany w innych daniach niż zupy. A przecież to warzywo jest bardzo smaczne i można je …

My Blueberry Corner
Popovery (American popovers) 171

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Popovery, amerykańska wersja brytyjskich ”yorkshire puddings” to zrobione z ciasta naleśnikowego, bardzo lekkie muffiny. Piecze się je w specjalnej blasze …

My Blueberry Corner
Empanadas z wołowiną 193

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnią południowoamerykańską interesuje się od pewnego czasu. Jej smaki są bardzo pociągające, a dania kolorowe. Empanadas to zrobione z kruchego …

My Blueberry Corner
Frytki à la belgijskie 203

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Frytki podobno rozsławili Anglicy podczas I wojny światowej, kiedy to armia angielska wspierała militarnie Belgię. Anglicy zachwycili się smażonymi ziemniakami …

My Blueberry Corner
Ratatouille (Ratatuj) 201

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Ratatouille to tradycyjne francuskie danie z duszonych bakłażanów, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów, przyprawione tymiankiem lub innymi ziołami prowansalskimi. Może …

My Blueberry Corner