Jogurtowe babeczki z truskawkami, jaglanym kremem Rafaello i... z zakalcem. A co? Zdarza się! A blog założyłam nie tylko po to, by chwalić się sukcesami, ale
Kuchnia EllieKolejne sezonowe warzywo, chociaż przez niektórych nazywane owocem. Szczerze spróbowałam go po raz pierwszy, ale bardzo dobrze przypadł mi do gustu. Zapraszam do wypróbowania rabarbarowych racuchów
Truskawkowa FiestaPolenta – włoska potrawa ludowa sporządzana pierwotnie z mąki kasztanowej, obecnie na ogół z mąki kukurydzianej lub kaszki kukurydzianej, niekiedy z dodatkiem sera i różnych sosów
mojewypiekiinietylkoPyszny sok z jarmużu, gruszki i ogórka. Jarmuż to odmiana kapusty, której właściwości doceniane są od lat. Znany jest przede wszystkim z zapobiegania
Pora na pora i pomidoraNie wierzyłam że to może być dobry pomysł połączenie takich smaków, ale wpisy na innych blogach zachęciły mnie do wypróbowania go. I powiem wam że ta
Bernika - moj kulinarny pamietnikSałatka grecka to element który od kilku lat pojawia się na każdym ogórkowym grillu, Polacy ją pokochali. Tyko czy te sałatki na pewno są greckie? Cóż
Bernika - moj kulinarny pamietnikW związku z faktem, że z przyczyn zdrowotnych musiałyśmy z córką zmienić trochę nasz sposób odżywiania, czyli wykluczyć cukier, pieczywo, jasne makarony, ogólnie większość produktów z
Bernika - moj kulinarny pamietnikW związku z faktem, że z przyczyn zdrowotnych musiałyśmy z córką zmienić trochę nasz sposób odżywiania, czyli wykluczyć cukier, pieczywo, jasne makarony, ogólnie większość produktów z
Bernika - moj kulinarny pamietnikPomysł na szybki i bardzo smaczny deser - pianka truskawkowa na bazie śmietany kremówki ♥ Poniższy deser jest łatwy do przygotowania i sycący. Prawie rok temu pokazałam Wam
Ugotowaćskładniki: 2 piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku 3 cm świeżego korzenia imbiru 1 łyżeczka suszonego imbiru sok z 1/2 cytryny 1/2 szkl. oleju 1 łyżeczka
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj kolejna ekspresowa i pyszna odsłona dania ze szparagami, czyli tym razem zapraszam na omlet ze szparagami i pieczarkami. Zrobimy go dosłownie w parę chwil
Kulinarne przygody GatityPyszne dwukolorowe lody na patyku łączące się w jedną całość smaku pinacolady. Ś wieży, puszysty, lekko żelowy ananas i mocno kokosowa
Pora na pora i pomidoraSmalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne dopełnienie
kgwjanczewoNie ma oczywiście magicznego składnika na spalenie tkani tłuszczowej . Możemy za to korzystać z przypraw i owoców oraz warzyw, które wspomagają i pobudzają przemianę materii co
Pora na pora i pomidoraPieczarki brązowe dosyć sporadycznie odwiedzały moją kuchnię a tym samym grilla lecz to się od teraz zmieni. Pomysł na połączenie grillowanej brązowej pieczarki i kaszanki przyznam
Mechanik grilluje