My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnią południowoamerykańską interesuje się od pewnego czasu. Jej smaki są bardzo pociągające, a dania kolorowe. Empanadas to zrobione z kruchego …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Frytki podobno rozsławili Anglicy podczas I wojny światowej, kiedy to armia angielska wspierała militarnie Belgię. Anglicy zachwycili się smażonymi ziemniakami …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ratatouille to tradycyjne francuskie danie z duszonych bakłażanów, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów, przyprawione tymiankiem lub innymi ziołami prowansalskimi. Może …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi bigosu ten pewnie tu nie zajrzy. Chyba, że jakaś młoda dama z miłości do ukochanego lub ze …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnia meksykańska często gości na moim stole. Dziś kolej na kurczaka z warzywami zawiniętego w tortilli. Awokado łagodzi a salsa …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjny pasztet z warzyw. Seler świetnie zastępuje mięso i pasztet doskonale smakuje. Dla niektórych ludzi, wegetarianizm to styl życia – …
My Blueberry CornerWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nalesniki z pysznym farszem z kurczaka, warzyw i sera z niebieską pleśnią. Zapiekane w piekarniku aby nadać
Marta GotujeJak tylko natrafiłam na ten przepis , od razu wiedziałam że nam zasmakuje i nie pomyliłam się. Smaki doskonale się komponują, polecam zwolennikom szparagów i tym
Takie tam pichcenieOryginalna orzeźwiająca i pożywna sałatka przepisu mojej mamy. Składniki ( 4 duże porcje ) : 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka ananasa biała część 1 pora 2-3
Pora na pora i pomidoraMy Blueberry Corner by "jagodzianka" O tym lekkim, jogurtowym serku usłyszałam od przyjaciół, u których pierwszy raz go spróbowałam. Labneh – z libańskiego czyt. lebne …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Żyjemy w dobrych czasach – mamy szeroki dostęp do bardzo wielu warzyw i owoców, o których ludzie żyjący w czasach …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Sajgonki to taki wschodni fast food. Pierwszy raz usmażyłam sajgonki gdzieś na początku lat 90-tych. Wtedy pojawił się w sklepach
My Blueberry CornerPrzypominają mi się smaki z dzieciństwa, kiedy moja mama przygotowywała mi smaczne racuszki z jabłkami. Tym razem w wersji gryczanej. Smakują identycznie jak z zwykła pszenną
Truskawkowa FiestaChciałam przygotować klasyczną sałatkę caprese, ale okazało się, że przez przypadek kupiłam mini kulki mozzarelli, więc oto dziełem przypadku powstały koreczki caprese.
DiteczSok dość nietypowy ale bardzo smaczny i warty spróbowania. Rukola sama w sobie ma lekko orzechowy i ostry smak oraz oryginalny aromat. W połączeniu ze słodkim
Pora na pora i pomidora