Przepis wzorowany na oryginalnym Magdy Gessler z książki "Smaczna Polska" Składniki 2 małe golonki przednie włoszczyzna 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu
R'n'G KitchenMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Uszka – to malutkie pierożki wypełnione farszem. Na wigilijnym stole barszcz z uszkami to obowiązkowa pozycja. Moje pierożki przygotowuję z …
My Blueberry CornerJarmuż kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to moja mama wysiewała jarmuż na działce dla moich świnek morskich. Gryzonie uwielbiały go jeść, a ja sama od
W kuchni KatieSposób na nudną pastę z makreli? Wystarczy dodać do niej trochę marynowanych domowych (lub kupnych) buraczków, a nie dość ze mieni kolor na pięknie różowy to
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj kolejny luźny dzień, mam jedynie wieczorny wykład na 17.45. Żyć nie umierać. Chciałabym się zabrać za naukę, ale nie potrafię. Ostatnio miałam na głowie tyle
Be Fit Be StrongDziś mam dla Was szybką i niebywale smaczną propozycję. Poduszeczki z pysznym pieczarkowym farszem o czosnkowej nucie, które smakują idealnie z kubkiem gorącego czerwonego barszczu. Taka
Słodkie okruszkiTo mój pierwszy pasztet ,długo się przymierzałam i teraz mogę powiedzieć ,że to wcale nie jest trudne a już nigdy nie kupię pasztetu w sklepie :) smak
Wypieki ReneDługo mnie tu nie było, lecz nie z własnego wyboru. Kolejny blok zajęć z terapii manualnej, siedzenie od rana do wieczora na zajęciach w jednej i
Be Fit Be StrongTakie posiłki mogłabym jeść bez ustanie, ale niestety jest to z odżywką, więc trzeba mieć ograniczenia. Polecam taki szybki i smaczny zestaw na śniadanie, obiad lub
Truskawkowa FiestaJak już pisałam wcześniej, grudzień to dla mnie czas śledzia. Dziś do kolekcji śledzi na moim blogu dołączą śledź wiejski. Śledź jest marynowany w octowo-olejowej
Kulinarne przygody GatitySiemanko! Dzisiaj trochę po hiszpańsku, mianowicie domowe danie każdej hiszpańskiej rodziny. Przepyszna aromatyczna, kolorowa i cudowna Paella. Czyli kolejna odsłona ryżu z patelni z tym, że
Kuba GotujeKażdy z nas wiele razy jadł różne paszety: te ze sklepu jak i te robione sposobem domowym. Mnie udało się znaleść w spisie przepisów Domowy Pasztet
Magiczny GarnekCo jakiś czas robię sobie przerwy w jedzeniu słodyczy, ale moje podniebienie i mózg domagają się słodkiego. Oszukuję je wtedy owocami podawanymi na wytrawny sposób, np
Weekendy w domu i ogrodzieŚwięta nie mogą odbyć się bez śledzi. Ja uwielbiam je wtedy jeść i co roku przygotowuje inne, nowe. W tym roku wypróbuje przepis na krajankę w
Bernika - moj kulinarny pamietnik