Żurek uwielbiam jeść nie tylko w święta i często go przyrządzam. A te białe kiełbaski od VeganNerd idealne do niego pasują! Łatwo się je robi, a
Lamarida.plSezon rabarbarowy trwa w najlepsze, więc pozwólcie, że i ja podzielę się swoim łatwym przepisem na ciasto z rabarbaru. Nie ma w nim oleju, co dla
Lamarida.plWiem, wiem, co zaraz powiecie: seitan nie może być bezglutenowy, bo ze swej natury seitan to gluten otrzymywany z mąki po wypłukaniu skrobi, odpowiednio przyprawiony, którego
Lamarida.plKoreańska sałatka ze świeżych ogórków jest kwaśna w smaku , mocno czosnkowa, można powiedzieć mizeria w nowym wydaniu! Płatki chilli i ziarna sezamu dodają nowego wymiaru. Polecam
Lamarida.plKimchi nie jest jedynym koreańskim przysmakiem przyrządzanym w naszym domu. Te koreańskie pysznie chrupiące naleśniki ze szczypiorem smakują każdemu – nawet nasz niemowlak je zajada Same
Lamarida.plJuż jakiś czas temu na targu warzywnym pojawiła się świeża i chrupiąca fasolka szparagowa. Nie mogliśmy się jej doczekać, bo w zeszłym roku zajadaliśmy się nią
Lamarida.plHumusu chyba przedstawiać nie trzeba Ale gwoli formalności: humus przyrządzamy z ciecierzycy, a drugim kluczowym składnikiem jest pasta z prażonych ziaren sezamu, czyli tahini. Nie może
Lamarida.plNigdy nie lubiłam tradycyjnego mięsa mielonego. Ale to wegańskie, z kalafiora uwielbiam! W 100% roślinne, zdrowe, bo zawierające orzechy włoskie, i smakowicie przyprawione. Można używać go
Lamarida.plPrzepis na pomarańczową sałatę zieloną jest już wiekowy. Kiedyś była u nas idealnym dodatkiem do tłustych, mięsnych dań, ale przekonaliśmy się, że równie dobrze pasuje do
Lamarida.plPesto szpinakowo-bazyliowe to pyszne połączenie świeżego szpinaku, pachnącej bazylii i czosnku. Dzięki orzechom nerkowca ma wspaniale kremową konsystencję . Wszyscy domownicy je lubią, łącznie z dziećmi
Lamarida.plWegańskie batony Snickers są bardzo proste w wykonaniu, przepyszne i na dodatek zdrowe. Przyznam, że najczęściej jemy je bez polewy, bo nie chce nam się czekać
Lamarida.plDla jednych kalafiorowy “kurczak” w musztardowej panierce będzie wegańskim kurczakiem na ostro, a dla innych po prostu kalafiorem w pikantnej panierce . W każdym razie że jest
Lamarida.plZawsze gdy odwiedzam rodziców w Polsce idę z siostrą na zapiekankę. Ciabatta zapiekana z pieczarkami i serem To już jest taka nasza mała tradycja Na placu
mecooksMały eksperyment. Połączyliśmy ulubiony sos kurkowy z ciastem francuskim i wyszła pyszna tarta. Składniki 500 g kurek 2 duże młode cebule łyżka masła łyżka mąki
R'n'G KitchenWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-14 Składniki: 2 placki tortilli, opakowanie serka śmietankowego, 4 plastry szynki
JejKuchnia