Klasyczny i bardzo prosty posiłek, który przygotowuje się w zaledwie 15-20 minut. Gotowana na parze pierś kurczaka świetnie współgra z komosą ryżową i buraczkami. Składniki
Truskawkowa FiestaTo połączenie na pizzy musiało powstać. Uwielbiamy figi i ser kozi. Wyszło pysznie <3 Składniki Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 szczypta soli 7 g
R'n'G KitchenSkładniki: 1 bagietka 1 opakowanie serka kanapkowego, u mnie czosnkowy 2 ogórki marynowane 1 laska dobrej kiełbasy garść oliwek Przygotowanie: Bagietkę pokroić na kromeczki, ogórka i
czarrna od kuchniskładniki: 1 słoik pieczarek marynowanych 2 marchewki 3 ziemniaki 3 jajka 2 ogórki konserwowe, średniej wielkości 2 piersi z kurczaka 100 g sera żółtego natka pietruszki
Domowy Smak JedzeniaW te święta taką babkę miałam na stole 1 litr bulionu drobiowego 200 g ugotowanego filetu z kurczaka 2 ugotowane marchewki mała puszka groszku konserwowego 7
Kolorowa kuchnia ElkiNa Wielkanoc jajka są mile widziane w każdej postaci. U mnie na stole gościły jajka z galarety drobiowej. 10 szt wydmuszek z jajek 1/2 l
Kolorowa kuchnia ElkiNiektórzy nazywają tę sałatkę carpaccio, bo danie, które kiedyś było przygotowywane z surowego mięsa, teraz robi się także z warzyw czy ryb. Podobno jest to dopuszczalne
Codzienna kuchnia niecodziennaNa wielkanocny stół co roku podaję jajka faszerowane. W te Święta podałam jajka nadziane pastą z wędzonego łososia. To z jakim farszem je zrobicie zależy tylko
Kolorowa kuchnia ElkiJuż po świętach, ale dlaczego nie można zrobić po świątecznej babki? Warto zachować klimat świąt z tej okazji, że jest wiosna! Zachęcam do upieczenia bardzo dobrej
Truskawkowa FiestaParę lat temu, pokazałam Wam przepis na domową paschę przygotowaną na bazie zsiadłego mleka . Dzisiaj zachęcam do wypróbowania wersji z wykorzystaniem kwaśnej śmietany. Pascha jest bardzo
UgotowaćSkładniki: 225 g sera z niebieską pleśnią (u mnie gorgonzola); 10 g zmielonych, suszonych grzybów (około 1/2 szklanki suszonych grzybów umieściłam w młynku do kawy
Gospodyni MiejskaBardzo często po świętach zostają nam resztki jedzenia. Szkoda wyrzucić, a są to często tak niewielkie ilości, że samodzielnie dania nie stworzą. Wiem, że najprościej jest
Codzienna kuchnia niecodzienna