Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) 377 kcal 2 jajka 2 plasterki szynki kawałek konserwowej papryki czerwonej mały ogórek konserwowy łyżka majonezu natka pietruszki sól i pieprz WYKONANIE: 1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać. 2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka. 3. Szynkę, paprykę i ogórek pokroić w bardzo drobną kostkę. Pietruszkę drobno poszatkować. 4. Żółtka rozgnieść, połączyć z szynką i warzywami. 5.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...