przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:84/368)

Spaghetti z prażonymi warzywami 187

małego bakłażana pokrojonego na plastry o grubości 1cm  1 płaska łyżeczka brązowego cukru sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich kilka igieł rozmarynu, roztartych nożem 500 ml przecieru pomidorowego lub 400 g pomidorów (pokrojonych) z puszki wraz sokiem 1 łyżeczka suszonej bazylii 4 łyżki siekanej natki pietruszki 150 g sera mozzarella starty parmezan (do posypania) 1. Makaron gotujemy(...)warzywa (oprócz cukinii i bakłażana), zwiększamy gaz i prażymy 3 minuty cały czas mieszając. Dodajemy cukier, zioła prowansalskie, lekko posypujemy solą i prażymy kolejne 3 minuty.  4. Wlewamy przecier pomidorowy, pokrojoną cukinię i  bazylię, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy na małym ogniu 5 minut Wyłączamy ogień, w razie potrzeby jeszcze doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy połowę podsmażonego bakłażana

Kuchnia Prezydentowej
Paprykarz z tuńczyka 133

Prosty w przygotowaniu i szczerze zachęcam do skorzystania z przepisu. Z pewnością przypadnie Wam do gustu:) Składniki 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 marchewki 2 cebule 350 g przecieru pomidorowego 2 liście laurowe 2 ziarka ziela angielskiego 1/2 główki czosnku czosnku woreczek ugotowanego ryżu olej sól, pieprz słodka i ostra papryka w proszku Marchewki obieramy i ścieramy na drobnej(...)siekamy na drobno. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni, szklimy czosnek i cebulę. Następnie dodajemy marchew , liście laurowe, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem, do miękkości marchewki. Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, przecier pomidorowy, ryż, doprawiamy do smaku przyprawami. Całość mieszamy i chwilę jeszcze smażymy na wolnym ogniu. Na koniec wyjmujemy listki laurowe, gorący przekładamy do małych słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry

gotuj ze mną
Koci Czar 135

Olej do smażenia ·        Papryka czerwona ·        5 ogórków konserwowych ·        200ml przecieru pomidorowego ·        Sól ·        Pieprz ·        Chilli ·        2 łyżeczki mąki pszennej(...)pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą 4.   Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do grzybów 5.   Dodajemy następnie pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe 6.   Wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy chilli, łączymy z żołądkami  i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody 7.   Chwilkę gotujemy 8.   Potrawa gotowa 9.   SMACZNEGO

Kulinarna Chwila
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami 216

kiełbasa żywiecka 300 g * pieczarki 300 g * ser 300 g * 2 jajka ( można również ten składnik pominąć ) * cebula * pół papryki * pomidor sparzony i obrany ze skórki * łyżeczka przecieru pomidorowego * sól * pieprz * łyżeczka majeranku * łyżeczka słodkiej papryki * olej do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kroimy w kosteczkę cebulę i dodajemy do podsmażonej(...)kroimy pieczarki oraz paprykę w kostkę i dodajemy na patelnię gdy Cebula zmięknie. Podsmażamy do momentu, aż woda z pieczarek nam odparuje. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojonego pomidora oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz czerwoną papryką. W osobnej miseczce roztrzepujemy dwa jajka i dodajemy je do startego na tarce sera. ( jeśli ktoś robi bez dodatku jajek ściera tylko

Kulinarne przygody
ŚLEDZIE Z POREM I SUSZONYMI ŚLIWKAMI 147

GODZINY MOCZENIE ŚLEDZI ORAZ KILKA GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10 Składniki podstawowe: 400 g filetów śledziowych z matiasa. Składniki na sos: opakowanie przecieru pomidorowego (200 g), większy por, 15 suszonych śliwek, 3 łyżki oleju, 3 łyżki wody, przyprawy: sól, pieprz, cukier, szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej, łyżeczka curry, płaska łyżeczka majeranku. Przygotowanie: Śledzie moczę(...)godzinę zmieniam wodę), osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w kawałki. Pora kroję w cienkie paseczki, szklę na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli pod przykryciem. Do pora dodaję pokrojone śliwki, przecier pomidorowy, wodę i przyprawy. Dokładnie mieszam. Sos gotuję przez kilka minut na niedużym ogniu. W razie potrzeby doprawiam do smaku. W szklanym naczyniu lub słoiku układam na przemian warstwę śledzi

JejKuchnia
PENNE ALLA BOLOGNESE 174

SKŁADNIKI: 250 g makaronu penne 500 g mięsa mielonego wołowego 1 0 dag sera żółtego w plastrach 500 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki czerwonej ostrej 1 /2 łyżeczki chilli 2 łyżki suszonj bazyli 1 łyżeczka suszonej peperoni PRZYGOTOWANIE:  Makaron(...)gpyuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu. Patelnię rozgrzewam, a następnie dodaję mięso mielone. Dodaję przyprawy i smażę na rumiano.  Dodaję przecier pomidorowy, mieszam i duszę aż sos zgęstnieje.  Dodaję bazylią oraz czosnek niedźwiedzi. Ser żółty w plastrach kroję w cienkie plastry i dodaję do sosu. Zdejmuję z palnika. Makaron wykładam do miski a następnie

Gotowanie Patki
SZYBKI ZIELONY MAKARON Z MIĘSEM 160

SKŁADNIKI: 200 g makaronu ja dałam z semoliny z pszenicy twardej ze szpinakiem 500 g mięsa mielonego np. z indyka 250 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy:sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czubricy czerwonej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Olej do smażenia np. Rzepakowy PRZYGOTOWANIE:  Makaron gotuję(...)opakowaniu. Ja użyłam makaronu ze szpinakiem. Na rozgrzanąpatelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw.  Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody. Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło

Gotowanie Patki
Leczo z cukinii z cieciorką 186

niego cieciorkę, wyszło bardzo smaczne i sycące. Składniki: 2 małe cukinie 1 papryka czerwona 1 cebula 200 gram drobiowej kiełbasy 1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle 300 ml. przecieru pomidorowego Słodka i ostra papryka Sól, pieprz Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę, podsmażamy(...)obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki, paprykę kroimy w paski dodajemy do cebuli i kiełbasy, smażymy na małym ogniu do miękkości cukinii. Dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę oraz przecier pomidorowy, dusimy przez kilka minut. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Leczo podajemy z pieczywem

Bajeczna Kuchnia
klopsiki z mięsa kapusty i ryżu 151

świeżej 10 łyżek ryżu suchego 6 łyżek kaszy manny 6 jajek sól, pieprz, wegeta na sos: 2 litry i szklanka wody 1 mały kethup kotlin w słoiku 1 mały przecier pomidorowy (190 g) w słoiku 2 kostki rosołowe   Sposób wykonania: Mięso włożyć do miski, kapustę pokroić na bardzo drobno ( ja kapustę mielę przez maszynkę na dużych oczkach takich(...)kaszę mannę sól pieprz i wegetę i dokładnie wymieszać. Odstawić na dwie godziny. Z farszu formować nieduże klopsiki, obtoczyć w bułce i obsmażyć z dwóch stron. Z wody kethupu, przecieru pomidorowego, kostek rosołowych ugotować sos. Usmażone klopsiki ułożyć w garnku i zalać gorącym sosem.  Gotować 50 minut od zagotowania na wolnym ogniu. Po ugotowaniu lekko odchylić pokrywkę i zostawić

Darcia w kuchni
Piersi z kurczaka w zalewie octowej 1072

duże cebule, 1 marchew, 3/4 szklanki octu, 1l wody, 3 listki laurowe,  6 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 3 łyżeczki cukru, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 łyżki przecieru pomidorowego. Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki. Posolić i popieprzyć z obu stron. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju.  Zalewa octowa(...)marchew w plasterki. Zalać 1l wody, dodać ziele angielskie, listki laurowe, ocet, cukier i sól. Gotować do momentu aż cebula i marchew będą miękkie. Na koniec dodać ketchup i przecier pomidorowy. Zagotować i zalać piersi z kurczaka. Odstawić na noc by smaki się przegryzły. Smacznego

W kuchni u Moniki
Leczo z kociołka 209

specyficzny smak i zapach. Ilość składników zależy od własnych gustów. Składniki: 3 - 4 duże cebule 3 - 4 kiełbaski 2 zielone papryki 2 czerwone papryki 4 - 5 ząbków czosnku przecier pomidorowy papryka mielona ostra papryka mielona słodka sól pieprz olej Wykonanie: Cebulę pokroić w pióra, kiełbasę pokroić w plastry, paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski, czosnek(...)kociołku rozgrzać olej a następnie usmażyć cebulę i kiełbasę. Dodać paprykę, czosnek i smażyć aż odrobinę zmięknie. Do warzyw dodać wodę i przyprawy, doprowadzić i do wrzenia. Dodać przecier pomidorowy i gotować przez co najmniej godzinę aż wszystkie składniki się połączą i przejdą smakiem

Mama Gotuje
Makaron z Kiełbasą i Pieczarkami 371

komponuje tworząc pożywny, smaczny obiad.Makaron z Kiełbasą i Pieczarkami - Składniki:300 g makaronu200 g kiełbasy pokrojonej w kostkę200 g pieczarek świeżych lub 100 g pieczarek marynowanychcebula2 ząbki czosnku3 łyżki przecieru pomidorowego (słoiczek 80 g)kostka bulionu warzywnego + 300 ml wodyok. 40 g żółtego seraprzyprawy: czosnek w proszku, lubczyk, tymianek, zioła dalmatyńskie, natka pietruszki, sól, pieprzMakaron z Kiełbasą i Pieczarkami - Sposób(...)Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić, dodać posiekany czosnek, zrumienić, wrzucić kiełbasę, a po chwili pieczarki - dalej smażyć.W ok. 300 ml wrzącej wody rozprowadzić bulion warzywny, dodać 3 łyżki przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszać. Całość wlać do usmażonej kiełbasy i chwilę gotować. Połączyć z makaronem ugotowanym w osolonej wodzie. Podawać posypane żółtym serem.Moje posty

Słodka Strona
Pizza time! 180

ciasto. Pozostawiamy je w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 40 minut pod ściereczką. Po tym czasie, ciasto podsypujemy lekko mąką i wkładamy do formy, którą lekko smarujemy olejem. Nakładamy przecier pomidorowy, pieczarki, cebulkę, paprykę, salami i na wierzch mozzarellę :) Wsadzamy całość do piekarnika nagrzanego do 150C na ok. 40 minut

Emcia Pichci
PASTERYZOWANE LECZO NA ZIMĘ + FILMIK 99

sprawdzi się zima i nie tylko.  SKŁADNIKI :  2 kg cukinii  1i 1/2 kg papryki czerwonej  1 kg pieczarek  0,5 kg cebuli 1 litr przecieru pomidorowego z kartonika sól, pieprz, jarzynka do smaku      PRZYGOTOWANIE :  Warzywa myjemy, natomiast z dużej cukinii wyjmujemy pestki i kroimy ją na kawałki, resztę warzyw szatkujemy(...)soli. Po kilku minutach kiedy warzywa zmiękną dodajemy, paprykę i cukinię. Całość doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką, Garnek przykrywamy aby cukinia szybciej zmiękła.  Po około 15 minutach wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy całość do smaku i zagotowujemy.  Do litrowych słoików nakładamy leczo, dokładnie zakręcamy. Słoiki należy zapasteryzować w garnku z wodą, około 10-15 minut licząc czas od zagotowania

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa Złej Teściowej 131

Papryka żółta ·        Olej do smażenia ·        Kostka rosołowa ·        200 ml przecieru pomidorowego ·        Papryka czerwona ·        Puszka fasolki czerwonej ·        1 łyżka mąki pszennej(...)cebuli dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę oraz paprykę w paseczki 4.   Pod koniec gotowania ziemniaków, dodajemy kostkę oraz kiełbasę z papryką 5.   Następnie dodajemy przecier pomidorowy, paprykę ostrą oraz fasolkę czerwoną 6.   Na koniec zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i chwilkę gotujemy 7.   Zupa gotowa 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania