przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:81/368)

Oszukane gołąbki - danie jednogarnkowe 858

później pozostaje tylko czekać aż kapusta zmięknie podczas duszenia i gotowe!  1 główka kapusty 200g ryżu 1/2 kg mielonego mięsa z łopatki 4 marchewki 2 duże cebule 500g przecieru pomidorowego 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól do smaku po szczypcie: pieprz, vegeta, czosnek granulowany 2 łyżki masła 1. Kapustę i cebulę drobno(...)małych oczkach tarki.  2. Na rozgrzane masło wrzucamy mięso, marchewkę i cebulę. Podsmażamy 1-2 minuty mieszając składniki ze sobą. Po tym czasie dorzucamy ryż i kapustę, zalewamy przecierem pomidorowym i 1 litrem wody. Dusimy pod przykryciem aż składniki zmiękną, od czasu do czasu mieszając.  3. Potrawę doprawiamy do smaku papryką, solą, pieprzem, vegetą i czosnkiem granulowanym. Dodajemy

Szefowa kuchni
Paluchy serowe z ciasta francuskiego 205

przygotować w domu przekąskę idealną zarówno na imprezę jaki na wieczór filmowy. Spróbujcie, a na pewno nie będziecie żałować. Przepis Składniki: paczka ciasta francuskiego żółtko łyżka mleka pół łyżki przecieru pomidorowego 100 g tartego sera (Ementaler, Gouda) papryka w proszku suszone oregano (lub inne ulubione zioła) sól i pieprz Co do tartego sera, to oczywiście można zastąpić go innym(...)takim który pod wpływem temperatury twardnieje, nie ciągnie się sery do pizzy. Przygotowanie: Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy je żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Następnie smarujemy bardzo cienką warstwą przecierem pomidorowym i posypujemy serem. Ciasto tniemy najpierw wzdłuż, a następnie na około dwu centymetrowe paski. Każdy pasek zawijamy jak spiralkę i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy nasze spiralki

KasiaiKrzysiu.pl
Polędwiczki w sosie pomidorowym 148

zrobienia. Polędwiczki nie wymagają długiej obróbki smażenia. Są delikatne, miękkie w sosie się rozpływają. Zamiast pieczarek można dodać inne grzyby.   2 polędwice wieprzowe sól, pieprz kolorowy 500 ml przecieru pomidorowego 20 dkg pieczarek 1 cebula duża masło klarowane papryka do smaku koper, natka pietruszki Polędwiczki kroję na plastry 1,5 cm, Rozbijam je dłonią, solę, pieprzę i odstawiam(...)minut. Cebule kroję drobno przesmażam na maśle, dodaję pokrojone pieczarki i dalej smażę. Na drugiej patelni przesmażam polędwiczki po dwie minuty z każdej strony. Dodaję do nich przecier pomidorowy i chwile duszę, dodaję pieczarki. Doprawiam solą, pieprzem, papryką. Posypuję natką, koperkiem

wesoła kuchnia
Bardzo szybka i smaczna pizza 129

starcza na dwie pizzy o średnicy 33 cm Składniki: 250 ml wody 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju Przecier pomidorowy (mały słoiczek) Ulubiony ser ( najlepiej mozzarella ) Dodatki do pizzy ( ja dodałam pieczarki, szynka, kukurydza ) Przyprawa do pizzy ( bądź oregano, bazylia) Wykonanie:  Drożdże kruszymy, dodajemy około 3 łyżki mąki(...)łyżeczkę cukru i wodę. Odstawiamy ciasto na 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Do zaczynu dodajemy resztę mąki, sól i olej. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy i przygotowujemy dodatki. Przecier pomidorowy zagotowujemy razem z niepełną szklanką wody mieszając przez około minuty. Ciasto dzielimy na dwie części i najpierw rozwałkujemy pierwszy placek. Smarujemy go rozcieńczonym sosem pomidorowym. Posypujemy przyprawami, wykładamy dodatki

W Moim Magicznym Domu
domowy paprykarz z makreli z groszkiem, marchewką... 154

sztuka, cebula 3 sztuki, cukier 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, papryka słodka mielona 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, groszek konserwowy 3/4 puszki, marchewka ugotowana 2 sztuki, przecier pomidorowy 3 łyżki, woda 1,5 szklanki, makrela wędzona 1 większa ryż ugotować na "al dente" w wodzie z kostką rosołową warzywną, ugotowany wylać na durszlak i przelać zimną wodą(...)rondlu na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę posypaną cukrem, dodać groszek z puszki bez zalewy, pokrojoną ugotowaną marchewkę, dusić z 2 minuty mieszając wlać wodę, dodać przecier pomidorowy, pieprz mielony, paprykę słodką, ryż ugotowany i mieszając połączyć składniki, dusić z 3 minuty mieszając do ryżu dodać obraną dokładnie z ości makrelę i mieszająć na średnim ogniu połączyć składniki paprykarz

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa meksykańska z mini kiełbaskami 288

bulionu 4 opakowania mini kiełbasek Degustino 1 duża puszka kukurydzy  1 duża puszka czerwonej fasoli  1 mała puszka białej fasoli  250 ml przecieru pomidorowego 1 duża cebula 3 listki laurowe 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki chili pieprz cayenne do smaku sól,pieprz do smaku 2-3 łyżki mąki pszennej do zagęszczenia olej do smażenia Kiełbaski(...)pokroić na grubsze plasterki. Cebulę obrac i pokroic w półplastry. Pokrojone kiełbaski i cebulę podsmażyc na oleju. Następnie zalać bulionem. Dodać listki laurowe i przecier pomidorowy, zagotować. Potem dodać osączone warzywa z puszki oraz słodką paprykę i majeranek. Do smaku doprawić solą, pieprzem oraz chili. Ponownie zagotować. Zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody

Monia miesza i gotuje
Cieciorka z cukinią w sosie pomidorowym 61

ugotowaną ciecierzycę, którą kupimy w puszce w każdym markecie. Składniki puszka ciecierzycy – po odsączeniu powinno być ok. 250g niewielka cukinia 200g pomidorów z puszki 1 cebula 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1/2 łyżeczki oregano szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki majeranku olej na smażenia 1 ząbek czosnku dodatkowo ryż Cieciorka z cukinią w sosie pomidorowym – przepis Aby było szybciej(...)Następnie dodajemy pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek. Smażymy dosłownie 10-15 sekund i dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cukinię. Smażymy ją przez 5 minut, dodajemy pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku przyprawami. Spróbujcie, jeśli pomidory nie były dość słodkie, możecie dodać odrobinę cukru. Całość dusimy przez ok. 7 minut. W połowie duszenia dodajemy odcedzoną ciecierzycę. Naszą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa po włosku z fasolą i kapustą 88

marchewka 400 ml wody ok. 400 g ugotowanej białej fasoli z kartonu 100 g zielonej soczewicy, ugotowanej 150 g wędzonego boczku 400 g pokrojonych pomidorów z kartonu 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 kostka ekologicznego bulionu z warzyw sól i pieprz do smaku 2 łyżki świeżego tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek 100 g makaronu, waga sucha Pokrój boczek w kostkę(...)usmaż. Kiedy boczek będzie już rumiany dodaj pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Smaż aż cebula się zeszkli. Następnie dodaj marchewkę również pokrojoną w kostkę. Wlej pomidory, dodaj przecier pomidorowy i wrzątek. Wsyp warzywny bulion (może być ekologiczna kostka bulionowa), dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj przez 5 minut. Następnie dodaj pokrojoną czarną i włoską kapustę. Gotuj zupę przez

codojedzenia
cukinia-keczup 64

cukinii 0,5 kg  cebuli 0,5 szkl. cukru 0,5 szkl. octu jabłkowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 papryka czerwona 1/2 łyżeczki chili 600g przecier pomidorowy 1 łyżka soli Wykonanie Umytą ,obrana cukinie i cebulę , zetrzeć na tarce jarzynowej. Włożyć do miski ,wymieszać z 1 łyżka soli i zostawić na noc. Rano odsączyć na sitku. Gotować warzywa(...)papryka około 30-40 minut,często mieszając ,aż pozostały płyn częściowo odparuje. Przestudzić ,zmiksować do gładkiej konsystencji. Do tak przygotowanej masy dodać ocet,cukier, chili i przecier pomidorowy .Całość zagotować ,mieszając. Przełożyć do słoików i pasteryzować około 12-15 minut od zagotowania wody. Przepis zdobyty - pods łuchany w autobusie jak jedna Pani drugiej Pani dyktowała.Jest bardzo smaczny i warto

mojej kuchni
Lazania. 163

pory obgotowuję dosłownie 1-2 minuty i to wystarczy. Składniki: makaron lazania 800 g. mięsa mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku przyprawy (sól, pieprz, kilka listków świeżej bazylii) przecier pomidorowy (miałam swojski 500 g.), może być w kartoniku 200 sera żółtego olej do smażenia Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 i 3/4 szklanki mleka Wykonanie: Cebulę(...)drobno pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać drobno pokrojony czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Dodać mięso, przyprawić i smażyć kilka minut od czasu do czasu mieszając. Dodać przecier pomidorowy i dusić kilkanaście minut. Przygotować beszamel. W rondelku roztopić masło, ściągnąć z ognia i dodać mąkę cały czas mieszając. Postawić na gazie i powoli wlewać mleko, cały czas mieszać

Agusiowe smakołyki
cukinia-keczup 154

cukinii 0,5 kg  cebuli 0,5 szkl. cukru 0,5 szkl. octu jabłkowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 papryka czerwona 1/2 łyżeczki chili 600g przecier pomidorowy 1 łyżka soli Wykonanie Umytą ,obrana cukinie i cebulę , zetrzeć na tarce jarzynowej. Włożyć do miski ,wymieszać z 1 łyżka soli i zostawić na noc. Rano odsączyć na sitku. Gotować warzywa(...)papryka około 30-40 minut,często mieszając ,aż pozostały płyn częściowo odparuje. Przestudzić ,zmiksować do gładkiej konsystencji. Do tak przygotowanej masy dodać ocet,cukier, chili i przecier pomidorowy .Całość zagotować ,mieszając. Przełożyć do słoików i pasteryzować około 12-15 minut od zagotowania wody. Przepis zdobyty - pods łuchany w autobusie jak jedna Pani drugiej Pani dyktowała.Jest bardzo smaczny i warto

w mojej kuchni
Prosty przepis na bigos 712

Jest dokładnie taki, jak kiedyś robiła moja babcia. źródło: pixabay.com Składniki:  Kilogram kiszonej kapusty  Kilogram mięsa wieprzowego (najlepiej łopatka)  Dwa pętka kiełbasy wiejskiej   Mały przecier pomidorowy  Pieprz mielony Sól Przygotowanie: Do garnka wlewamy pół litra wody, wrzucamy kilogram kapusty kiszonej, dodajemy sól. Gotujemy kiszoną kapustę przez półtorej godziny, musi być miękka. Pamiętamy od przemieszaniu(...)czasu do czasu.  W międzyczasie kroimy łopatkę i kiełbasę w kostkę, podsmażamy na patelce, a później prużymy w garnku, aż do ugotowania. Jak kapusta będzie miękka, wtedy dodajemy przecier pomidorowy i mięso. Całość mieszamy, próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego

Jak u mamy
Szakszuka z ciecierzycą 140

pieczarek 1 średnia cebula 1 cukinia ½ gotowanej lub pieczonej ciecierzycy  (można użyć konserwowej) 1 papryka czerwona 2 ząbki czosnku 1 duża puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 3 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego Przyprawy: Sól, pieprz, tymianek, oregano, bazylia Pęczek natki pietruszki Sposób przygotowania: Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i podsmażamy z odrobiną soli(...)woda znacznie odparuje dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, obraną i pokrojoną cukinię, ciecierzycę oraz posiekaną drobno cebulę. Gdy warzywa zmiękną przekładamy pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy przyprawami do smaku. Łyżką robimy wgłębienia i w każde wbijamy jajko. Doprawiamy je solą oraz pieprzem. Posypujemy połową posiekanej natki pietruszki. Przykrywamy patelnię i smażymy do lekkiego ścięcia się jajek. Gotową potrawę

Kuchnia w czekoladzie
Tosty z sosem meksykańskim i awokado – pomysł na zdrową kolację 153

można jeść nie tylko z ryżem czy tortillą ale też na toście posypanym szczypiorkiem i serem. Składniki (4 porcje) 200g mięsa mielonego (wołowego 12% tłuszczu) puszka pomidorów (250g) łyżka przecieru pomidorowego 150g fasoli czerwonej z puszki 150 kukurydzy z puszki mała cebula łyżka papryki chilli sól, pieprz łyżka oleju Dodatkowo: pieczywo (u mnie ciemne) 2 awokado 4 łyżki tartego sera(...)łyżki siekanego szczypiorku Sposób przygotowania: W garnku podsmaż pokrojoną w piórka cebulę. Następnie dodaj mięso i duś na patelni przez około 4 minuty. Dodaj pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Na sam koniec dodaj kukurydzę i fasolę z puszki oraz dopraw do smaku. Przygotuj tosty, możesz użyć do tego tostera lub piekarnika

wysmienity
GULASZ Z INDYKA Z RYŻEM 200

SKŁADNIKI: 400 g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek ryżu 20 dag mieszanki warzyw chińskich 500 ml przecieru pomidorowego Ok 200 ml wody 10 dag sera żółtego tartego Przyprawy:sól i pieprz, suszona natka pietruszki 100 g szpinaku PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone podsmażam na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie do mięsa przekładam(...)mieszankę chińską i podlewam ok 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min co jakiś czas mieszając. Dodaję przecier pomidorowy i 100 ml wody a następnie wsypuję ok5 łyżek ryżu. Duszę aż ryż będzie miekki. Na koniec dodaję szpinak. Doprawiam suszoną natką pietruszki i posypuję serem cheddar

Gotowanie Patki