przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:253/368)

Leczo z pomidorami z puszki 147

Leczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :) Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie! Składniki: 1 łyżka oleju 1 cebula 10 pieczarek 1 średnia cukinia Garść fasolki szparagowej 1 papryka czerwona 1 marchewka 3 ziemniaki

Tradycyjna Kuchnia
Oryginalne curry z kurczaka i chlebkiem naan 121

obsmażyć cebulkę aż straci kolor surowizny. Następnie dodać czosnek, imbir i chilli. Smażyć jeszcze chwilkę. Dodać mięso i smażyć, mieszając aż mięso straci kolor surowizny. Wlać wodę, dodać przecier pomidorowy, listki curry i wymieszać. Zagotować i doprawić do smaku solą. Wlać sok z cytryny. Gotować na małym ogniu 15 minut. Na koniec dodać łyżkę jogurtu naturalnego i posiekane listki mięty

Kuchnia Pokoleń
Młoda kapusta z marchewką i cukinią 110

kapusta niewątpliwie kojarzy mi się z letnim powietrzem;) W moim rodzinnym domu młoda kapusta występowała w formie bezmięsnej z dużą ilością świeżo posiekanego kopru (z ogródka;) Raz z dodatkiem przecieru pomidorowego (nazywałam ją wersją pomidorową) raz nie, ale zawsze podawana z młodymi tłuczonymi ziemniakami i koprem. Młodą kapustę gotuję kilka razy w roku, na różne sposoby, dziś z cukinią

Zasmakuj Kuchni
Pizzowy warkocz z salami i serem 194

świeżych drożdży lub 7 g suchych instant- ja wolę używać świeżych 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżki oliwy Możliwe dodatki, które ja lubię: 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, ja używam pasaty z biedronki w szklanej butelce 1 łyżeczka suszonego oregano 100 g salami 150 g tartej żółtej mozzarelli kilka oliwek bazylia Przygotowanie Ciasto: Świeże drożdże należy ogrzać w temperaturze

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Żeberka w tradycyjny sposób 123

żeberka na złoty kolor z dwóch stron. Jak już żeberka są przysmażone wrzucić na patelnię pieczarki i cebulkę. Smażyć aż cebulka i grzyby zmiękną. Całość obsypać majerankiem. Dodać musztardę przecier pomidorowy, grzybki suszone, listki laurowe. Wlać wodę i zagotować, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Wody dodać tyle żeby mięso do 3/4 wysokości było przykryte. Gotować na bardzo wolnym ogniu

Kuchnia Pokoleń
PULPETY W SOSIE KOKOSOWO-POMIDOROWYM Z NUTKĄ INDII 216

łyżeczki kuminu 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka sezamu 1/2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry ok 2 łyżek świeżej posiekanej kolendry 2 jajka sól masło klarowane olej kokosowy mleko kokosowe przecier pomidorowy lub zmiksowane pomidory pelati (w puszce) Mięso zmieliłam w maszynce z grubymi oczkami. Cebulę pokroiłam w kostkę i zrumieniłam na maśle klarowanym, dodałam do mięsa, czosnek przecisnęłam i dodałam

harrisa
Efekt uboczny obiadu na jutro :D zupa z włoskiej kapusty :D 132

Potrzebowałam do tego jednej cebuli i masła plus przyprawy. Liść laurowy dwie sztuki i trzy ziarenka ziela angielskiego. Wszystko zalałam wodą i gotowałam do miękkości warzyw. Dodałam 1/2 szklanki przecieru pomidorowego - własnej roboty i dwie łyżki koncentratu. Na maśle podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulkę i dodałam łyżkę mąki. Zrobiłam zasmażkę. Jak już połączyłam wszystko zajęłam się przyprawianiem. Sól, pieprz kolorowy

Pieprzyć z Fantazją
Wegańskie Shepherd pie z soczewicy i ziemniaków 125

pory bardzo często gości w moim domu. Jest naprawdę pyszna!  Moje zdjęcie nie wygląda zbyt zachęcająco, ale smak jest naprawdę rewelacyjny!  Zapraszam! Składniki: soczewica zielona 400 g, przecier pomidorowy 1 szklanka, marchewka 2 szt, seler naciowy 2 łodygi, cebula 1 szt, tymianek szczypta, rozmaryn szczypta, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz, olej, na ziemniaczane pure: ziemniaki

kulinarne odsłony pati
Wiosenna Pizza z Tuńczykiem 177

szklanki gazowanej wody →2 łyżki oleju np. rzepakowego →sól i pieprz do smaku  →szczypta cukru  Dodatki:   → Puszka Tuńczyka Princes ja dałam w oleju → 3 łyżki przecieru pomidorowego w temp. pokojowej  → 15 dag sera żółtego tartego np. cheedar → 1/2 czerwonej cebuli  → 2 ogórki kiszone  → ulubiony sos np. BBQ → sól i pieprz do smaku

Gotowanie Patki
Pikantne leczo z cukinią 1808

cukinii oczywiście będzie tak samo smaczne, jednak pozbawione tej ciekawej struktury. Do stworzenia aromatycznego sosu w leczu, użyłam świeżych, malinowych pomidorów, możecie jednak śmiało przygotować danie z użyciem przecieru pomidorowego z kartonika lub pomidorów z puszki. Zobacz też: Leczo z dynią i papryką Warzywne leczo z wołowiną Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na leczo z cukinią Drukuj

Kuchnia Bazylii
,PIZZA Z AWOKADO, FIGĄ ORAZ SEREM PLEŚNIOWYM” 122

parmeńskiej 170 g sera Brie 1 awokado 5 pomidorków koktajlowych czerwonycH 10 g figi suszonej Helio Natura 10 g Goldenberry – Miechunka suszona Helio Natura sól i pieprz 3 łyżki przecieru pomidorowego bazylia, oregano, sól Wykonanie: W głębokiej misce mieszamy drożdże z solą i cukrem aż staną się płynne. Dodajemy olej i ciepłe mleko, mieszamy, na koniec wsypujemy mąkę i wyrabiamy

Podróż w kulinaria
Roladki ze schabu z pysznym nadzieniem 170

wędzonego. Na patelnię wlać trochę oleju, mocno rozgrzać. Obsmażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć roladki z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Na patelnię wlać wywar, przecier pomidorowy i dodać grzybki suszone. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie zebrać wszystko z dna patelni. To daje dobry smak. Wylać wszystko na roladki. Pieczenia – Nagrzać

Kuchnia Pokoleń
WOLNO PIECZONY UDZIEC Z INDYKA W SOSIE BARBECUE 196

tego nie można nie spróbować. Składniki : ok 2 kg udziec indyka  2 łyżki pieprzu  1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju do smażenia  Sos barbecue: 5 łyżek przecieru pomidorowego 3 łyżki soku z cytryny  2 łyżki wędzonej papryki ostrej ( ewentualnie słodkiej) 2 łyżki miodu  1 łyżeczka soli  Składniki sosu wymieszać. Mięso umyć,osuszyć i natrzeć

Niespełnione zdolności kulinarne
Quesadilla-meksykańskie przekąski 351

bardzo często.....  Składniki: 4 placki tortilli  30 dkg sera żółtego(gouda ,cheddar) 500 g mięsa mielonego wieprzowe lub wołowe 1 papryka czerwona mała puszka kukurydzy 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 czerwona cebula olej,sól,pieprz,szczypta chilli ząbek czosnku rozmaryn(lub inne ulubione przyprawy) Przygotowanie: Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach,mięso smażymy na patelni ,doprawiamy

Swojskie jedzonko
Zrazy ryżowe z warzywami 154

create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 120 g ryżu  - 100 g żółtego sera - tarta bułka  - 3 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - 3 cebule - łyżka przecieru pomidorowego - koperek, natka pietruszki lub inna zielenina - liść laurowy - ziele angielskie - pieprz, sól - olej Ryż ugotować na sypko, ser zetrzeć na tarce. Jedną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju

Kulinarne przemyslenia