puszki – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 100g ulubionej kiełbaski np. chorizo – ostra papryka i słodka papryka w proszku – 1 duża cukinia – 2 łyżeczki przecieru pomidorowego – sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie warzywa umyć, obrac i pokroić w kostkę. Czosnek wyciskamy. Następnie do głębokiego garnka wkładamy kiełbasę pokrojona w plasterki i podsmażamy na umiarkowanym
I LOVE LIFEpomarańczy +skórka z pomarańczy 1/2 papryczka chilli 1 łyżeczka musztardy 1 i 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 3 łyżki miodu 3 łyżki dobrej jakości ketchupu np @Roleski (lub przecieru pomidorowego) 1 łyżka oleju rzepakowego sól i pieprz 600 g piersi w kurczaka lub innego mięsa (udek z kurczaka lub karkówki, a także tofu) Przygotowanie: Skórkę z pomarańczy zetrzeć i wycisnąć
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznydodatkiem wiejskiej kiełbasy i moich ulubionych ziół prowansalskich. Bardzo łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Składniki: 2 średnie główki młodej kapusty50 dag kiełbasy wiejskiej50 dag pieczarek30 dag cebuli250 g przecieru pomidorowego JAMAR*przyprawa prowansalskasólpieprz Przygotowanie: Kapustę myjemy, szatkujemy i solimy. Przekładamy do garnka
Krokusowy DomLeczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :) Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie! Składniki: 1 łyżka oleju 1 cebula 10 pieczarek 1 średnia cukinia Garść fasolki szparagowej 1 papryka czerwona 1 marchewka 3 ziemniaki
Tradycyjna Kuchniaobsmażyć cebulkę aż straci kolor surowizny. Następnie dodać czosnek, imbir i chilli. Smażyć jeszcze chwilkę. Dodać mięso i smażyć, mieszając aż mięso straci kolor surowizny. Wlać wodę, dodać przecier pomidorowy, listki curry i wymieszać. Zagotować i doprawić do smaku solą. Wlać sok z cytryny. Gotować na małym ogniu 15 minut. Na koniec dodać łyżkę jogurtu naturalnego i posiekane listki mięty
Kuchnia Pokoleńkapusta niewątpliwie kojarzy mi się z letnim powietrzem;) W moim rodzinnym domu młoda kapusta występowała w formie bezmięsnej z dużą ilością świeżo posiekanego kopru (z ogródka;) Raz z dodatkiem przecieru pomidorowego (nazywałam ją wersją pomidorową) raz nie, ale zawsze podawana z młodymi tłuczonymi ziemniakami i koprem. Młodą kapustę gotuję kilka razy w roku, na różne sposoby, dziś z cukinią
Zasmakuj Kuchniświeżych drożdży lub 7 g suchych instant- ja wolę używać świeżych 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżki oliwy Możliwe dodatki, które ja lubię: 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, ja używam pasaty z biedronki w szklanej butelce 1 łyżeczka suszonego oregano 100 g salami 150 g tartej żółtej mozzarelli kilka oliwek bazylia Przygotowanie Ciasto: Świeże drożdże należy ogrzać w temperaturze
Oka w rosole czyli KaFka gotujeżeberka na złoty kolor z dwóch stron. Jak już żeberka są przysmażone wrzucić na patelnię pieczarki i cebulkę. Smażyć aż cebulka i grzyby zmiękną. Całość obsypać majerankiem. Dodać musztardę przecier pomidorowy, grzybki suszone, listki laurowe. Wlać wodę i zagotować, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Wody dodać tyle żeby mięso do 3/4 wysokości było przykryte. Gotować na bardzo wolnym ogniu
Kuchnia PokoleńPotrzebowałam do tego jednej cebuli i masła plus przyprawy. Liść laurowy dwie sztuki i trzy ziarenka ziela angielskiego. Wszystko zalałam wodą i gotowałam do miękkości warzyw. Dodałam 1/2 szklanki przecieru pomidorowego - własnej roboty i dwie łyżki koncentratu. Na maśle podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulkę i dodałam łyżkę mąki. Zrobiłam zasmażkę. Jak już połączyłam wszystko zajęłam się przyprawianiem. Sól, pieprz kolorowy
Pieprzyć z Fantazjąpory bardzo często gości w moim domu. Jest naprawdę pyszna! Moje zdjęcie nie wygląda zbyt zachęcająco, ale smak jest naprawdę rewelacyjny! Zapraszam! Składniki: soczewica zielona 400 g, przecier pomidorowy 1 szklanka, marchewka 2 szt, seler naciowy 2 łodygi, cebula 1 szt, tymianek szczypta, rozmaryn szczypta, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz, olej, na ziemniaczane pure: ziemniaki
kulinarne odsłony patiszklanki gazowanej wody →2 łyżki oleju np. rzepakowego →sól i pieprz do smaku →szczypta cukru Dodatki: → Puszka Tuńczyka Princes ja dałam w oleju → 3 łyżki przecieru pomidorowego w temp. pokojowej → 15 dag sera żółtego tartego np. cheedar → 1/2 czerwonej cebuli → 2 ogórki kiszone → ulubiony sos np. BBQ → sól i pieprz do smaku
Gotowanie Patkicukinii oczywiście będzie tak samo smaczne, jednak pozbawione tej ciekawej struktury. Do stworzenia aromatycznego sosu w leczu, użyłam świeżych, malinowych pomidorów, możecie jednak śmiało przygotować danie z użyciem przecieru pomidorowego z kartonika lub pomidorów z puszki. Zobacz też: Leczo z dynią i papryką Warzywne leczo z wołowiną Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na leczo z cukinią Drukuj
Kuchnia Bazyliiparmeńskiej 170 g sera Brie 1 awokado 5 pomidorków koktajlowych czerwonycH 10 g figi suszonej Helio Natura 10 g Goldenberry – Miechunka suszona Helio Natura sól i pieprz 3 łyżki przecieru pomidorowego bazylia, oregano, sól Wykonanie: W głębokiej misce mieszamy drożdże z solą i cukrem aż staną się płynne. Dodajemy olej i ciepłe mleko, mieszamy, na koniec wsypujemy mąkę i wyrabiamy
Podróż w kulinariawędzonego. Na patelnię wlać trochę oleju, mocno rozgrzać. Obsmażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć roladki z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Na patelnię wlać wywar, przecier pomidorowy i dodać grzybki suszone. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie zebrać wszystko z dna patelni. To daje dobry smak. Wylać wszystko na roladki. Pieczenia – Nagrzać
Kuchnia Pokoleńtego nie można nie spróbować. Składniki : ok 2 kg udziec indyka 2 łyżki pieprzu 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju do smażenia Sos barbecue: 5 łyżek przecieru pomidorowego 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wędzonej papryki ostrej ( ewentualnie słodkiej) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka soli Składniki sosu wymieszać. Mięso umyć,osuszyć i natrzeć
Niespełnione zdolności kulinarne