przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:243/368)

Lekki węgierski gulasz 88

sprawią, że ziemniaki, które również są na liście ingrediencji, ugotują się, ale będą twarde. Żeby tego uniknąć dodaj pomidory na koniec, kiedy ziemniaki będą już miękkie. Albo użyj łyżeczkę przecieru pomidorowego. Przepis na węgierski gulasz pochodzi z bloga Daringgourmet.com Składniki: 500 g indyka 3 łyżki masła lub smalcu 1 cebula 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 ząbki

Niedzielny kucharz
Pieczone udka z ryżem i warzywami 87

grafomania:) Składniki: 4 udka 1 szklanka ryżu ½ szklanki wina białego 1 cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku Kawałek chorizo – 5 cm ½ szklanki groszku może być mrożony 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju Przygotowanie: Krok 1 Osusz udka z kurczaka. Posól i popieprz. Rozgrzej rondel lub głęboką patelnię. Wlej na nią łyżkę oleju rozgrzej

Niedzielny kucharz
Keto mózg- kalafior nadziewany mięsem 161

przygotowania potrzebujemy: Kalafior- 1kg Mięso wp-woł- 400g Ser żółty- 100g Majonez- 80g Cebula- 70g Smalec- 30g Musztarda- 30g Przecier pomidorowy- 20g Czosnek- 8g Jajko- 1 sztuka Sól, pieprz, bazylia, papryka słodka i ostra W kalafiorze wyciąć liście, gotować w całości 10min w osolonej wodzie. Cebulę pokroić na małe kawałki i smażyć na smalcu, pod koniec dodać przeciśnięty czosnek. Kalafior

serzmiesem
Spaghetti al ragu na szybko 113

może udawać głuchego, lub, w przypadku jednostki bardziej wrażliwej zalać się łzami), to jedno z najbardziej znanych, najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Proste jak pęczek suszonego spaghetti – mielone, trochę warzyw, przecier pomidorowy, wino – czasem mleko i bulion. Danie niezwykle pyszne o bardzo złożonym smaku. Tajemnica dobrego spaghetti al ragu polega na tym, że sos mięsno-warzywny jest bardzo długo gotowany – godzinę

Niedzielny kucharz
Szybka Pizza z Patelni na Tortilli 84

możecie je oczywiście zmienić. Zapraszam na przepis na domową pizzę z patelni na tortilli . SZYBKA PIZZA NA TORTILLI Składniki: tortilla ketchup do posmarowania spodu (może być passata lub przecier pomidorowy) filet z kurczaka cebula czerwona parmezan oliwki pomidor sałata lodowa Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę i przyprawiamy. Następnie smażymy na patelni. Jeśli zależy Wam na tym, aby pizza

Przepiski.pl
Udka pieczone z ryżem i warzywami 71

grafomania:) Składniki: 4 udka 1 szklanka ryżu ½ szklanki wina białego 1 cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku Kawałek chorizo – 5 cm ½ szklanki groszku może być mrożony 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju Przygotowanie: Krok 1 Osusz udka z kurczaka. Posól i popieprz. Rozgrzej rondel lub głęboką patelnię. Wlej na nią łyżkę oleju rozgrzej

Niedzielny kucharz
Kurczak w sosie barbecue 81

minut + marynowanie i pieczenie Przepis na kurczaka w sosie barbecue: 600 g piersi z kurczaka Marynata do kurczaka: 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 śliwki wędzone 200 ml przecieru pomidorowego lub dobrego ketchupu 70 ml wina wytrawnego 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka wędzonej ostrej lub słodkiej papryki 1 łyżka octu winnego 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka

Kuchcik gotuje
Pizza domowa - ciasto i dodatki 80

mąki typu 00 10 g świeżych drożdży 250 - 300 ml ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka oliwy 1/2 łyżeczki cukru Pizza domowa sos: 250 ml gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżeczka czosnku w proszku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Pizza domowa

Kuchcik gotuje
ZUPA GOŁĄBKOWA. TYM RAZEM Z KLOPSIKAMI Z INDYKA 173

danie, bo z pulpetami z indyka tworzy naprawdę pyszne i pożywne danie.    Składniki: 1/ 2 młodej kapusty 1 cebula puszka pomidorów w sosie własnym  łyżka przecieru pomidorowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 łodyga selera naciowego 100g ryżu sól pieprz słodka i ostra papryka ziele angielskie liść laurowy koperek Na pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego (u mnie

Walijskie Pichcenie
Prosta zupa meksykańska 82

mięso straci kolor surowizny. Wrzucić posiekany obrany czosnek i smażyć jeszcze minutkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko z patelni dodać do garnka. Fasolkę, kukurydzę, puszkę pomidorów, przecier pomidorowy, papryki w proszku dodać do zupy. Wymieszać i gotować 15 minut. Doprawić do smaku. Gotowe, pysznie i szybko

Kuchnia Pokoleń
Wolno gotowana soczewica z dynią, ziemniakami, pomidorami 102

innym w kuchni lub poczytać książkę. Składniki 200 g soczewicy beluga 500 g dyni ( u mnie dynia Nelson) 300 g ziemniaków 400 g pomidorów pelati (może być passata lub przecier pomidorowy) 500 ml bulionu warzywnego (ewentualnie mięsnego) 100 g cebuli drobno pokrojonej w kostkę 3 – 4 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku 1 łyżeczka

Tajemnice Smaku
spaghetti bolognese 100

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 300 g makaronu spaghetti 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 -2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy lub oleju po 1-2 łyżeczki suszonego oregano, bazylii, tymianku sól, pieprz dodatkowo: starty ser np. grana padano świeże listki bazylii wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazań

Domowy Smak Jedzenia
Mięsny placek z warzywami i pieczarkami w cieście francuskim -powstał z tego taki szybki obiad 130

jest za dużo odkroić żeby było na zakrycie wierzchu ciasta 1 marchewka starta na tarce 1 mała cukinia starta na tarce 2 łyżki sosu sojowego 1 jajko 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju przyprawy sól ,pieprz zioła, ser parmezan przygotowanie Mięso usmażyć na patelni fileta i mielone z przyprawami. Pieczarki wcześniej usmażyć. To co mamy już usmażone dajemy

Moje Wyroby
Grillowany pstrąg w stylu Tandoori 76

pstrągi tęczowe, po ok 300 g każdy wypatroszone, umyte i osuszone 2 cm imbiru, posiekane 3 duże ząbki czosnku 1.5 łyżki oleju 0.5 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 0.5 łyżeczki papryki słodkiej 0.25 łyżeczki papryki ostrej – chili 0.25 łyżeczki ziaren kuminu 0.25 łyżeczki soli szczypta kurkumy Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty (za wyjątkiem ryby:) ) włożyć do blendera, zmiksować

Moja Delicja
Młoda kapusta duszona z koperkiem 67

przygotowania. W garnku o grubym dnie należy zeszklić cebulę z czosnkiem bez rumienia, następnie dodać posiekaną młodą kapustę i pod przykryciem gotować 10 minut. Następnie dodać odrobinę białego wina, przecier pomidorowy i świeże pęczki natki pietruszki i koperku. Wszystko udusić do miękkości. Po około 15 minutach mamy gotową młodą duszoną kapustę, czekającą na zjedzenie 🙂 Czytaj więcej: Młoda kapusta duszona

Moja Delicja